Fotoğrafçılık Forumları
D7000- D3100- D90 Sizce Hangisi En İyisi
herkese öncelikle merhaba. ben fotoğrafçılığın zevkini çok öncelerden biliyordum fakat daha yeni başlıyorum, alıncada en iyisini alıp birdaha birdaha değiştir yenisini al istemiyorum.. bunun içinde nikon d7000- d90- d3100 ' den birini almak istiyorum hala hangisinin olabileceğine karar veremedim çok araştırdım ama aklımda sivrilen sadece d90 1 adım önde.. sizin düşüncelerinizi bekliyorum sizce hangisi daha iyi ...
D7000 mükemmel bir makinedir...
hot pixel sorunu yaşayabilirsiniz...alacaksanız garantili ve faturalı alın !!!
@bedavashop
Şu forumda bir kere olsun makine alacak kişinin işine yarayacak yorum yaptığını görmedim. D7000 de problem var ve tüccar birinin bunu anlaması mümkün değil. Garantili alsan da almasan da değişen bir şey yok. Makine problemli çıkarsa derdinin dermanı bu topraklarda yok.
@moderasyon
Kendisinin satıcı olduğu belliyken ve gizli reklam yapan fotografmakine adlı üyeye uygulanan prosedür ortadayken bedavashop adlı arkadaşın nasıl oluyor da üyeliği silinmiyor ya da mesajları sansürlenmiyor anlamak güç. Ha gizli reklam yapmışsın ha üyelik bilgilerinde satış yaptığın yerin adresini vermişsin
biliyorum profesyonel değilim ama şimdiki profesyonel fotoğrafçılarda zamanında amatör ve acemiydi kimileri küçük makinalardan başlayıp öğrendi kimileride benim gibi hem üniversitesini okuyup hemde büyük makinadan başlayarak profesyonel olmayı başardılar, bende diğer seçenekteki gibi yapmayı planlıyorum
Ben yola D90 için çıktım ama biraz daha imkanlarım güçlendi ve 60D alacak gibiyim
İllaki nikon alınmayacaksa 60D 600D(550D)'yi önerebilirim.
karşılaştırma :
http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=nikon_d7000&products=canon_eos60d&products=nikon_d90&products=canon_eos600d&sortDir=ascending
Sanıyorum ki D7000'in Türkiye satış fiyatı 4bin'lerin üstünde.
Eğer bahsedilen problem doğruysa Allah alana sabır versin..
O zaman şöyle söyleyim. Bu işte alınca en iyisin alayım bir daha almam mantığı pek de geçerli olmuyor. Benim tavsiyem D90 ile başlamanız. Bu makine profesyonellerin dahi çoğu ihtiyacını karşılayacak seviyede. Yine de ikna olmuyorsanız daha iyisi K5/D7000/D300s/7D ondan da iyisi D700/5D. Seçiminizde kolay gelsin
Bence belli bir kalıba sokmayın kendinizi.
Güzel fotoğraf çekmede malzeme ne kadar önemliyse fikir, yaratıcılık, an'ı yakalamak da bir o kadar önemli..
Sizin içinize sinen bir makine almanız çok daha önemli.
Kalitelisini alıp sonradan çok para verdik olmadı bu iş veya kalitesiz alıp ya keşke daha kalitelisini alsaydım dememeniz çok daha önemli.
Bende şuan aynı konumdayım.
Almışken/imkan varken en iyi body'i alayım hem daha iyi gelişirim hemde uzun süre body sıkıntım olmaz, zamanla lens alarak devam ederim diyorum..
bende sonrasında keşke dememek için 3 aydır araştırıyorum ama kendimi henüz hangisi alacağım konusunda kendimi tatmin edemedim d90 bana iyi geliyor ama aklımı yine çelen d7000 ve d3100 oluyor. az bir para verilmiyor bu makinelere, kullanmaya başladıktan sonra bana sorun çıkartmamasını istiyorum sahip olacağım makinemin..
Ben 2,5 yıldır araştırma aşamasındayım
450D alsam mı diye başladım, 500D 600D D90 60D derken alamadım bugüne kadar..
plekumat
2,5 yıl boyunca arastıracagınıza, gidip "en dandik" dslr yi alıp fotograf cekmeye baslasaydınız, suanda, aldıgınız 60d ile onumuzdeki 2 yılda cekebileceginizden daha guzel kareler cekiyor olurdunuz.
neden bilmiyorum ama bazen anlamak istemiyor bazı arkadaslar.
bir 500d almanızla bir 60d almanız arasında fark yok. aynı sekilde bir d3100 almanızla bir d7000 almanız arasında da fark olmayacak.
gorulebilir farkları, lens satın alma asamasında gorursunuz nikonlarda.
aldıgınız fotograf aynı olacaktır. ne yaparsanız yapın.
-----------------------
profesyonel kelimesinin içi fazla dolduruluyor nedense, profesyonel yaptıgı işten para kazanan demektir, usta fotografcı demek degil.
siz fotograf cekmeye dun baslamıs olabilirsiniz, bir alıcısı varsa fotografınızın, bu işten para kazanıyorsanız profesyonelsinizdir.
ama 30 yıldır bu işle ugrasan bir fotograf üstadı dahi olsanız, fotografcılık gelir kaynagınız degilse adınız "amatör"dür
amatör bir işi hobi amaclı yapana denir, bilgisiz yeni baslayana degil.
----------------------------
sorunlu bir makineyi almayı düşünmem, almamı önerene de teşekkur eder, bir daha onerisini dikkate almam.
turkiye fiyatı 4000 lira olan bir makineden bahsediliyor burada. o parayı 5 ay calısıp kazanıyor insanlar. birileri cıkıp keyfine iki cumle soyleyerek birinin 4000 lira harcamasını önerebiliyor hiç umursamadan. yazık gunah.
najdorf, eğer satın aldığın ürün garantiliyse hotpixel hatasını NIKON kabul ediyor ve ürünü yenisi ile değişiyor...
İlgili olabilecek konular
-
D7000 Otomatık Modda Cekım Yapmama Nedeni Nedir
05 Eyl. 2024, 22:41 e.koksal
371206 Eyl. 2024, 18:13
mete007 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1209119 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
-
D7000 Kullanmış Birine Eski Seri Makina Tavsiyesi