Fotoğrafçılık Forumları
Canon Mu Nikon Mu?
Bir süredir fotoğrafla uğraşıyorum ancak kendi dslr makinemi almaya ancak bütçem oldu.Bütçe dedim evet ancak 2 bin liraya kadar bir sınırı olan bir bütçem var.Canon 450D almayı düşünüyordum ancak arkadaşım çok randımanlı bir makine olmadığını söyledi. Canon mu Nikon mu almalıyım buna da karar veremiyorum. Sadece body alsam, yanında lensini başka alsam diye düşünüyordum ancak öyle de çok pahalı oluyor.Ne dersiniz lütfen yardımcı olun ; teşekkür ederim bol fotoğraflı günler dilerim
Sayın aranan adam, 1/60 ile hangi hareketli nesneyi çekiyorsunuz? umarım kaplumbağa değildir, merak ettim.
seneroglu ben kesin 1/60 olur demedim.. olabilir dedim..
Sayın Wiwiter hareketli nesneyi kastederken, zıplayan adamın havadaki duruşunu örnek vermiş, adamı havadayken yakalamanın pozlama süresini sormuş, havaya zıplayan adamı yakalamanın pratikte tecrübesi futbol maçlarında bir korner atışını ele alırsak eğer; Sayın Arananadam havadaki topu yakalamak ve futbolcunun kafa vurduğu anın pozlama süresi pozisyona göre yaklaşık 1/300-400, benim 75-300 VR siz objektifle yakaladığım en sağlıklı değer budur, bu değerin altını gerçekten merak ediyorum...
Sayın senereroglu ; evet keşke nikon kullanma şansımda olsa idi.. peki siz benim yerimde olsaydınız hangi makinayı düşünürdünüz?
Ziplayan bir adami istenilen bir anda durdurmak (görüntülemek) nerdeyse imkansiz ,enazindan senin seviyende olan birisi icin.
Adamin bulanik cikmasini fotograf makinasi degil sen ayarlayamamisin.
Isik düzeyi (mesela gece mi gündüz mü)ki gündüz olmali ,enstantane,diyafram önemli.Enstantane ortalama 1/400 den baslamali 1/500 ...denemelisin.Buna görede diyafram degismelidir.(Sayisal olarak düsmelidir.Yani enstantane 1/400 de iken diyafram 10 ise 1/500 de 8 olmalidir mesela.)
Canon 450D nin randimansiz olan tarafi neymis merak ettim dogrusu ve arkadasin bunu sana söyledigine göre tavsiyeside olmustur mutlaka.
Ama eger baska bir tavsiyede bulunmadiysa 450D yi tavsiye ederim.
Sonucta Canon da Nikon da alsan kesinlikle pisman olmazsin.
Selamlar
Sayın Wiweter, Sitede benim fotoların içinde en altta Gol geliyorum dedi başlığı ile bir fotom var, kaleciyi havada, top kaleye girerken yakaladım, tabi çekerken birazda golü hissettim, Canon 500 D ile çektim, ben makinamdan memnunum, 500d bulabilirsen al, yoksa 550 banada FSa ankarada eğitmen hocalar tavsiye etmişti. selamlar.
- 1
- 2