Fotoğrafçılık Forumları
Canon Japonyada Geriliyor
Japonya'da DSLR satışlarında Canon sert düşüş yaşamış
Nikon hemen hemen yerini korumuş,Sony ve Pentax pazar paylarını katlamışlar.
MARKA.......Pazar Payı......Daha Önceki Konumu
Canon......... %33.3..............%51.6
Nikon..........%27.4..............%32.6
Sony.......... %21.6...................
Pentax.........%14.0..............% 7.6
Olympus........% 2.8..............%.4.8
Pazarbey şu an elimde bir tane Pentax istDL modeli var. Pentax lar hakkında sorma istediğin birşey olursa bilgi verebilirim.
mathashita degil matsushita.. pazarbey sana ne zaman hecelemesini ogretecegim, merak ediyorum valla..
....
erdem sen adami oldurursun billah..
"İyi oldu Canon'a sen adına sanına güvenip..hiç bir şey koymadan sadece 2 mp lik bir terfi ile DSLR çıkarırsan olacağı budur...beter olsunlar.
çok kızgınım...400D yi görür görmez höyn bu ne yaa dedim...
30D nin ise neden 10 mp olmadığı ayrı bir tartışma konusu esası..
canon un yapması gereken..acilen 10 mp lik full donanımlı..fiyatı da 30D civarında olan bir makinayı piyasaya sürmesi...yoksa bu arkadaş 2 hadi bilemedin 3 aya kalmaz elinde D80 ile gezecek yollarda... "
hem 2 mp onemli degil hem de 2mp daha koyup cikarsinlar..
arkadaslar canon'dan ne bekleniyor acikcasi artik kafam karismaya basladi.. beklenen ozellikler kondu zaten.. a100 gibi AS'i de olsun diyemeyiz, eskiden de yoktu.. konica 5d'de vardi ama canon 350d yine de fazla satti..
diger yandan nikon d70s'de cok daha fazla ozellik vardi makine icinde, ama yine de 350d alindi..
400d cok daha iyi.. toz temizleme sistemini hafife atmayin.. pictures style ozelligini.. f/2.8'de daha etkin olmasini.. 9 af noktasini.. 2.5" lcd'yi..
daha ne isteniyor.. ha bir de 2 mp fazla..
İlkerciğim demek istediğim şu...
10 mp tabiki önemli ama tek başına hiç bir şey ifade etmiyor... 400D deki gibi
ama 30D, 10 mp olursa bak işte o gerçekten bir çok şey ifade eder....
kapiş
mat-hos-hi-ta oldumu dadanagast. [>
Pazarbey benim olsa dükkan senin, bende incelemek için aldım
"arkadaslar canon'dan ne bekleniyor acikcasi artik kafam karismaya basladi"
Sevgili İlker, Herkes haklı olarak yeni modelin 350D'nin upgrade'i olmasını bekliyordu, kim elindeki 350Dyi satıp bu makinayı alırki? bu yüzden bir hayal kırıklığı yaşanması normal değilmi?
Adı canon olunca insanlar daha fazlasını bekliyorlar haliyle.
İsim yapıp üstüne yatmak yok öyle,
zaten 400d 350d si olan kişilerin ellerindeki 350d yi satıp alsınlar diye çıkarılan bir model değil anladığım kadarıyla
canon yine giriş seviyede 18-19 yaşında bir kişinin bile rahatlıkla çok fazla para dökmeden alabileceği ve kullanabileceği daha iyi bir ürün çıkardı daha prosu 30 d arkadaşlar
bir fotoğraf dergisinde dslr ler hakkında çok detaylı bir yazı okumuştum, 3-4 ay evvel yazılmış.
orada özetle şöyle diyordu;
''sony r1 i piyasaya sürerek aslında tek başına dslr üretebileceğini ispatladı. herkes sony den dslr beklerken o minoltayı satın alarak çok riskli bir iş yaptı. çünkü minolta bir süre önce fotoğraf piyasasından çekildiğini açıklamıştı. sony mantıklı bir iş mi yaptı yoksa kendi sonunu mu hazırladı, zaman gösterecek. ancak muhtemelen yakında kendisi de dslr üretecek''.
diyordu.
rakamlara bakınca sony nin mantıklı bir iş yaptığı anlaşılıyor galiba.
Haklısın Bufalo,
Sony, sistemini minoltanın üzerine kurup, dünyanın en iyi lenslerini üreten 2 markasından birisi olan Carl Zeiss'ı yanına çekerek oldukça akıllıca bir iş yaptı.
Şimdiye kadar (satış rakamı olarak) nikon ve canon'u bu kadar zorlayan başka bir marka çıkmamıştı.
(haksızlık etmeyeyim, 90ların başında Minolta ilk AF SLR'leri üreterek iyi bir çıkış yapmıştı ama parasal gücü olmadığı için devam ettirememişti, Sony'nin mali gücü bunu fazlasıyla karşılayacak büyüklükte)
Meydan eskisi kadar boş değil artık.
ve Yine sevgili ilkerciğim yazımı dikkatli okursan
(içkili tabi resme baksana..yazılar ciiiv cuvv kayıyor gözlerinin önünde...oda haklı okuyamıyor ki ) ""10 mp lik full donanımlı"" makina diyom
10 mp lik makina demiyom..Allahıma şükürler olsun...beynimizi yemedik daha
yani kısaca sölemek istediğim şu...
bu canon bence 40D yada adı her neyse... yakında ..başka bir makina çıkaracak...
30D güzel gözüküyor...ama proflar için yeterli değil sanırsam...bana biraz bir ileriki model için hazırlık gibi geldi
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
128025 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
081130 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1211819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0536506 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -