Fotoğrafçılık Forumları
Canon Eos 450 D Aldım Yardım
arkadaşlar uzun yıllardır burda takipteydim . basit makinelerle çekimler yapıyordum.
bu yaz canon eos 450 d aldım????
yanlız aldım almış oldummmm!!!!!
sadece otomatik çekim modunda fotolar çekiyorum ve sonuç berbat
bu çektiğim resimleri kodak marka 7.1mp kamera ile bile daha güzel çekiyordum.
yoksa yabancı bir foto sitesinde canon 300 çekilmiş fotolar adeta mükemmel.bendeki problemler ne.
1 -resimlerim hiç keskin degil
2-flu resimler çıkıyor
3-resimde renkler adeta rezalet
4-nekadar parlakta olsa ışık sanki lensin önünde bir cam var.
okadar acemi değilim ama sorun ne.benim tek isteyim keskin ve tam renkleri vurmuş bir foto
#bulutbey' tarafından 03.10.2008 13:13:08 tarihinde düzenlendi.
#bulutbey' tarafından 03.10.2008 13:20:49 tarihinde düzenlendi.
#bulutbey' tarafından 03.10.2008 13:21:27 tarihinde düzenlendi.
#bulutbey' tarafından 03.10.2008 13:35:02 tarihinde düzenlendi.
[/IMG]
#bulutbey' tarafından 03.10.2008 13:35:23 tarihinde düzenlendi.
[/IMG]
#bulutbey' tarafından 03.10.2008 13:47:45 tarihinde düzenlendi.
[/IMG]
#bulutbey' tarafından 03.10.2008 13:52:07 tarihinde düzenlendi.
[/IMG]
#bulutbey' tarafından 03.10.2008 13:54:28 tarihinde düzenlendi.
[/IMG]
#bulutbey' tarafından 03.10.2008 14:00:19 tarihinde düzenlendi.
benzer sorunları çok kişi yaşamıştır. fatoğraf hakkında temel bilgileri öğrenmek için bu konuda yazılan kitapları okumak çok faydalı oluyor. ben "scott kelby'nin "dijital fotoğrafçının el kitabı" adlı eserinin çok faydasını görmüştüm.
evet hiçbişey bilmeden ahkam kesenler var,mesela hiç kullanmadıgı makineyı yere goge sıgdıramayanlar, yada amrka fanatıklıgı ugruna yerın dıbıne sokanlar var...
hatta insanlara agza almayacak hakaretler edip ustune birde pişkin pişkin ne olmus dıyenler var.
bukadar ahkam kesebilne, bukadar sacmalayabilen,bukadar terbiyesizleşebilen ve ustune bukadar kendinden bihaber, baskalarına laf sokmaya calısan birileri malesef var.........
-------------------------------------------------
-------------------------------------------------
bulutbey
bazı fotograflar acılmıyor ama bakıyorum,otomatık moda gore iyi fotograflar.
rezalet dediginiz renkleri goremedim,sizin boyle algılama nedeninizi soyleyeyım.
kompakt makineler, tamamen amator kullanıcılar için uretildiginden aslından daha canlı renkler sunar,buna alısan goz dslr ye gecince daha dogal ve gercekci renkleri yadırgar.
--------------------------------------
dslrye gecip hayal kırıklıgı yasayan herkesin sorunu dslryı hava atma imkanı daha cok olan kompaktlar sanması.
halbuki tamamen farklı aletler.
bu bir reno 19 la bir ferrari karsılastırması gibi.
yılların soforude olsanız bir ferrariyi yolda tutmakta zorlanabilirsiniz.onun ınceliklerini bilmeniz gerekir.
dslr ham fotograf verir,jpegleri bile dogala daha yakındır.
ınsan gozu hiçbir rengi okadar canlı,kontrast ve keskin gormez.
ama dslr lerde illaki boyle olsun dıyenler için daha esnek calısma olanaklarıda var.nasıl?
saturatıon +2 istediginizden daha canlı renkler
kontrast+2 istediginizden daha temiz fotograflar ( objektifin onunde cam gibi olmaz )
sharpness+2 istediginizden daha keskin fotograflar.
ayrıca otomatık modda cekim yapacaksanız zaten bir dslr,yada manuel cekime olanak veren bir makine kullanmanın anlamı yok.
200 milyonluk bir canon,hem istenen renkleri,hem istenen keskinligi ve netligi verir.
@gaijin senin benle bi kuyruk acın varki gördüğün heryerde saldırıyorsun..
Kimmiş benim üstüm sen kimsin? Bu kişinin avukatı falanmısın sürekli savunuyorsun? Bi kere senin üstlerine saygın yok, senden yaşça çok büyüğüm senin yaşını biliyorum çünkü.. Makineyi kullanmadığımı nerden biliyorsun ben hemen hemen her makineyi kullandım, sen daha çocukken yani..
Sözlerine çeki düzen vermeni tavsiye ediyorum.. Beni kötü konuşturmaya mecbur ediyorsun.. Olayların büyümesinde senin payın çoktur.. Ortalıkta yaygaracılık yapacağına topluma faydalı işlerle uğraş kardeşim..
Genelde msglarına rastlıyorum ve konuşma tarzın hep aynı.. İnsanları küçük görüyorsun..
Savunduğun kişinin hangi bilgilerine hakimsinki bu kadar rahat konuşuyorsun...
Daha hayatta görmen gereken, bilmen gereken çok şey var.. Önce onları öğrenip gel benim karşıma kardeşim...
Seni yinede bir kardeşim olarak görüyorum.. Kimseyle bir derdim sıkıntım yok mgslarımın çoğu keyiflidir gidip bakabilirsin.. Üstadlık iddaamda yoktur.. Herkesin bilgisine saygım var..
Olay günü sadece ipin ucu biraz kaçmış olabilir, tahrik unsurlarına göre hiddetlenmem çok normaldir, şimdi senin bunları anlaman için hukuk okumuş olman lazım okudunmu bilmiyorum..
Bu herkese göre değişir.. Kimi çok tepki verir kimi az..
1 -resimlerim hiç keskin degil 2-flu resimler çıkıyor 3-resimde renkler adeta rezalet 4-nekadar parlakta olsa ışık sanki lensin önünde bir cam var.
3 numara hariç diğerleri çoğunlukla diyafram sorunu. İlk aşamada 15 dakkalık bir okuma işinizi görür. Bir yerden diyafram nedir, ne işe yarar diye okuyun. İnternette bir sürü yerde var.
Okuduktan sonra makinanızı Av moduna alın (Av = Aperture value = diyafram değeri). Bu modda siz diyaframı ayarlayacaksınız, makineniz gerisini halledecek. Makinanın klavuzundan bu modda ayarın nasıl yapılacağını okuyun. En fazla 1-2 küçük sayfa bişeydir.
Elinizdeki objektif arkadaşların da dediği gibi en iyi f/5.6 ila f/8 arası diyafram değerlerinde keskin görüntü verir. Zaten objektiflerin çok büyük çoğunluğu da böyle. O yüzden ilk başta bu değerler arasında çalışın. (1) ve (2) numaralı sorununuzu çözmenin temel yolu bu. Daha sonra çok elzem olursa bu değerler dışına çıkarsınız. f/11 de çalışmışsınız daha önce mesela. Bu değerde sensör az ışık alır. Bu da (4) numaralı sorununuzun sebebi.
Objektifiniz fokal uzunluk olarak 55mm civarında, yani sonuna kadar zoom yaparsanız iyi sonuç vermez. Keskinliğini birden kaybediyor o uçta. 40-45'i pek geçmeyin.
(3) numaralı sorununuza gelince. Renk bu aşamada size en son sorun olacak şey. Arkadaşlarında belirttiği gibi makinanın ayarlarından "saturasyon" gibi iki üç değerle oynayıp zevkinize göre ayarlayın. Hatta biraz da yapay keskinlik isterseniz "sharpness" ı da bir tık arttırabilirsiniz. Ancak burada yapacağınız değişiklikler çok abartılı olursa fotoğrafı doğallıktan kaydırır.
Tüm bunları okumanız ve evde, balkonda bir ki çekim yapıp denemeniz 1 saatinizi alır ve koltukdan bu işde bir adım daha atmış biri olarak kalkarsınız.
Son olarak ilk denemelerinizde balkon vesare gibi iyi gün ışığı alan bir yerde yapmanızı ve flaş kullanmamanızı tavsiye ederim.
Saygılar sunarım. Sonuçları duymaktan ve görmekten mutluluk duyarız..
hadi ordan be.
sen kimsin asıl.ben cocukken kullanmısmıs butun makineleri.
teknosada eline amkine alınca o makineyı kullanmıs olmuyorsun.
ac oku forumu insanlara faydalı olup olmadıgımı ordan gor.
biz onu alma rezalet bunu al super diye yorum yazmıyoruz,
insanlara hakarete varan laflar etmiyoruz.
insanlara acık acık kufretcek birde pişkinlik yapacak kadar asagı bi insansın birde terbiye dersi veriyorsun,sitede senden şikayet etmeyen bi allahın kulu yok.
bide utanmadan laf sokup duruyosun ınsanlara.
yasının adamı ol.
yada devam et bildigin gibi.
450 d yeni çıktı teknosada gidip çekim yaptım bunumu söylüyorsun başka kozun yokmu @gaijin artık sana gülmeye başladım..
Sen anca yaygaracılık yaparsın ama gerçekten bu işide harika yapıyorsun vazgeçme derim..
zavallısın sen ya
buarada bulutbey sendende ozur dilerim,konunu bu sekilde kirlettigim için.
ama insanların surekli yanıltıcı sozlerle kafasını karıstıran ,hakaret eden, buadama tahammul edemiyorum
zavallısın sen ya demişsin..
@gaijin saol kardeşim iltifatına.. özür dilemeyide biliyormuşsun ya takdir ettim seni şimdi
ha bu arada hayat sana herşeye tahammül etmeyi öğretecektir. tecrübelerimden söylüyorum sana bunuda bir kenara not edersen ilerde çok kullanacaksın çünkü..
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
078830 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
083926 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206719 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm