rangeclaw
rangeclaw (üye)
Ankara / Amatör

Canon Eos 400d Yi , Ebay'dan Almak

Arkadaşlar ebaya bir müddet takılmaktayım ve gördüğüm kadarıyla çok ucuz, artı farklı lens hediyeleriyle. Sormak istediğim şu; sizce oradan mı almalıyım makineyi yoksa Türkiye'den mi?

Tarih: 29 Ekim 2006, 17:48 - İp: 193.***.**2.1
komazec
komazec (üye)
Kocaeli / Amatör

Hayyam ya da cevresinden alinan garantisiz bir makineyi bozuldugu zaman geri alabileceklerini ben sanmiyorum Tamire goturmekten baska cera kalmaz gibi geliyor bana...

Tarih: 29 Ekim 2006, 19:54 - İp: 85.***.**2.229
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sonucta kimse geri almaz eger ki ne bileyim 15 gunden sonra problem yarattiysa komazec.. veya 1 aydan sonra diyeyim..
sonrasinda ariza yapsa, direk tamire gonderirler.. ama garantili oldugu icin odenir masraflar..
garantisiz alirsan, sen odersin.. zaten bu isin riski de orada.. ucuza alma sansin var, ya sonrasinda hic ariza yapmayacak ki bu buyuk ihtimal, ya da yaparsa senin cebinden cikacak..
yalniz surasi bir gercek ki, elektronik esyalarda, ariza ya kullanildiginin ilk haftalarinda karsilanir ya da cok uzun zaman sonrasinda, ki genelde garanti suresi bittikten sonra olur..
aldigin gibi 1 hafta boyunca durmadan kullanirsan, ariza yapacak mi yapmayacak mi gorulur..
ama soyluyorum, sonucta bu is riskli.. eger ki riski sevmiyorsan, direk erkayalardan al, olup bitsin..
ne kadar fiyat hayyamda ve erkayalarda?

Tarih: 29 Ekim 2006, 20:02 - İp: 86.***.**0.120
komazec
komazec (üye)
Kocaeli / Amatör

Erkayalar'in sitesine baktim fiyatlar yazmiyor , eOs bu konuda bizleri bilgilendirebilir. Forumda bir arkadas yazmisti 1700 YTL'ye spot 30D gormus fiyat inanilmaz ama o derece de riskli...

Saygilarimla

Tarih: 29 Ekim 2006, 20:10 - İp: 85.***.**2.229
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

yalcinlarda 18-55 ile birlikte 3300 ytl.. hadi diyelim ki sen 3000 ytl'ye aldin.. komazec, eger ki 1700 ytl'ye alabiliyorsan, al gitsin.. bozulursa bir tane daha alirsin.. sana toplamda 3400'e patlar.. yani hemen hemen ayni fiyata gelir.. ama bozulmazsa o geriye kalan 1600 ytl ile kendine harika lensler alirsin..
ben olsam bir an bile dusunmezdim..

Tarih: 29 Ekim 2006, 20:17 - İp: 86.***.**0.120
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Seni kötü yönlendirmiş gibi olmayayım ama İlker'e katılıyorum.Bu sadece Canon için değil tüm firmalar için aynı.Türkiye'de tüm firmalar etiket fiyatlarını çok yüksek tutuyor.

Tarih: 29 Ekim 2006, 21:17 - İp: 85.***.**1.179
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ama eger ki iki misli yuksek tutuyorlarsa kendileri kaybeder kivanc..

Tarih: 29 Ekim 2006, 22:19 - İp: 86.***.**0.120
gefung
gefung (üye)
İstanbul / Meraklı

Utanarak soruyorum ama bu Hayyam nedir ve nerededir?

Sirkeci/Doğu Bank çevresinde olabileceği aklıma geliyor sadece..

Tarih: 30 Ekim 2006, 03:00 - İp: 85.***.**9.189
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Hayyam pasajı Sirkeci'de tramvay yolu üzerinde.
Bence yurtdışından getirtmek en iyisi. Yarı fiyatına getirtebiliyorsunuz. Bozulma ihtimali çok düşük. Bozulsa bile makineyi parasıyla tamir ettirirsiniz, üstüne de hala paranız artar, nasıl olsa yarı fiyatına getirtiyorsunuz.
Ancak yurtdışı bir siteden Türkiye'ye direkt sipariş verirseniz gümrüğe takılır deniyor. Yurtdışındaki bir arkadaşa aldırtmak en iyisi.
Keşke her marka Sony gibi yurtdışına yakın fiyatlar uygulasa da kimse bu kadar uğraşmasa..

Tarih: 30 Ekim 2006, 08:42 - İp: 85.***.**4.101
ocant35
ocant35 (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba,
Ithalatci firma bazen kendi yuksek fiyat politikasi izler veya japonlar degisik fiyat uygular.
Yegenim toyotasa kurus asamasinda gorevliydi.
Corollanin on cam kirilma fazla olmus, japonyadan beklemeyip avrupadan orijinal japonyadan ithal cam getirttiler. Avrupadaki ayni mali toyota ana fabrikadan alinip kar eklenip toyotasaya satilanin fiyati daha ucuza gelince kiyamet koptu.
Japon ticareti enteresandir.
Maldan anlayip gorerek deneyip alinca hata az olur.
Arkadaslar yazmis. Elektronikte ariza bir haftada cikar. Dogrudur.

Ben burada yerli sitelerden 5 kadar makine aldim, hatta sensoru cizildigi soylenen bir eos 30d dahil.(kutuda 1 aylik 1100ytl sadece sensor silerken cmos onundeki filtre cizilmis. diyafram11 ve 11,16 kullanmazsak her sey guzeldi.3 ay zevkle kullanip kusuruyla kabul eden bir profosyonele sattim.30d sevgimi ona borcluyum.)

Hepsinden memnun kaldik. Satin alinan yere dikkat edip guvenilir olduguna dikkat etmek gerekiyor.

Imla icin kusura bakmayin. ing. klavyede bukadar yazabildim.

Tarih: 30 Ekim 2006, 11:53 - İp: 139.***.**1.30
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

eos 5D yi yurtdısındaki fiyatının yaklasık 2000 usd fazlasına satıldıgınıda soylemelisin bence..

Tarih: 30 Ekim 2006, 12:20 - İp: 88.***.**0.165