rangeclaw
rangeclaw (üye)
Ankara / Amatör

Canon Eos 400d Yi , Ebay’dan Almak

Arkadaşlar ebaya bir müddet takılmaktayım ve gördüğüm kadarıyla çok ucuz, artı farklı lens hediyeleriyle. Sormak istediğim şu; sizce oradan mı almalıyım makineyi yoksa Türkiye'den mi?

Tarih: 29 Ekim 2006, 17:48 - İp: 193.***.**2.1
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ebay de fiyat nedir.
Satan kişinin grafiği nedir,güvenilirmi..?

Tarih: 29 Ekim 2006, 18:42 - İp: 85.***.**3.100
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Valla bana aslında en iyisi ortası gibi geliyor.Ne demek mi istiyorum...

Mesela hayyam'dan garantisiz fakat yurtdışı kadar ucuz olmayan ama mağazalardan çok daha uygun fiyatlara 400D almak en iyisi.Sadece bunu yaparken makinadan anlamak ve kontrol etmek gerekir.Yani yurt dışı sanal bir alışveriş olduğu için faxla risk içeriyor diye düşünüyorsanız.

Birebir satıcıyla ve makina ile muhattap olarak sıfır ama garantisiz bir makinayı üstüne üstlük pazarlık yapma şansı ile almak iyi bir fikir.

Zaten Türkiyede garantili makinanın kullanıcı hatası ile garanti kapsamı dışında kalması muhtemel.Yada 2 yıl dolduktan bir gün sonra bozulma şansıda var.

En kötü ihtimalle garantili makinadan ucuza aldığın makinayı bozulduğunda yaptırırsın ve sana aşağı yukarı garantilisi fiyatına mal olur ama lenslerimi kesinlikle mağazadan almaz,yurt dışından getirtirdim.

Tarih: 29 Ekim 2006, 18:51 - İp: 85.***.**3.176
komazec
komazec (üye)
Kocaeli / Amatör

@EoS

Onumuzdeki ayin ortalarina sizden 30D body almayi planliyorum , pesin alimlarda bir indirim mumkun mu ve fiyati ne kadar?

Saygilarimla...

Tarih: 29 Ekim 2006, 19:06 - İp: 85.***.**2.229
komazec
komazec (üye)
Kocaeli / Amatör

@Osmanlı

Hakli olabilirsin spot olarak cok daha uygun bir fiyata alinabilir ancak gercektende sıfır kutusu acilmamis ve kullanilmamis oldugu konusunda guvenilir mi?

Saygilarimla

Tarih: 29 Ekim 2006, 19:12 - İp: 85.***.**2.229
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Ben sitede birçok forum konusunda bu durumun tartışıldığını gördüm.Evet İstanbulda güvenilir satıcılar var,makiayı yurtdışından getirtip,kutusunda sıfır satan.Öyle olmasa zaten bu işi yapamazlar.Güven bir kere yitirildimi,kolay kolay alıcı bulamazlar.

Tarih: 29 Ekim 2006, 19:16 - İp: 85.***.**3.176
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

komazec, haklisin guvenilmeyebilir.. ama ayni sekilde digerlerine de guvenmemek lazim.. cunku herkes kullanilmis satiyor olabilir.. daha dogrusu kutusundan cikartilip, kurcalanmis diyeyim.. cunku biraz kullanilmis makineyi anlamak kolay..
..ve tabii ki garantili almak gibi olamaz.. sonucta bu makinenin distrubutorunden almis olacaksin..
fiyat uygunsa neden olmasin..

Tarih: 29 Ekim 2006, 19:22 - İp: 86.***.**0.120
komazec
komazec (üye)
Kocaeli / Amatör

Garantili ve yetkili satici oldugu icin Yalcinlardan almak en dogrusu ancak spotu ile aradaki cok ciddi fark insanin kafasini karistiriyor...

Tarih: 29 Ekim 2006, 19:27 - İp: 85.***.**2.229
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Kıvanç merhaba.

Dediklerine katılıyorum Hayyamda kim satıyor hayyama o makinaları kaçak kim getiriyor onuda biliyorum.Hayyam da bir mağaza tüm ürünlerin kaçağını getiriyor ve tüm hayyamdaki mağazalara dağıtıyor.

Sana basit bir örnek bir arkadaşım uzak doğuya gitti Ve eos 5D aldı gitmişken.Ama makina durup dururken kitlendi ve 650YTL masraf ile board değişti.1 hafta sonra tekrar ayı sorun Allahtan değişen parça garantili olduğu için tekrardan ücretsiz değiştirildi.Ancak geçenlerde gene aynı arıza tekrarladı,Teknik servisimiz Konuyu Avrupa Canon a bildirdi şimdi cevap bekliyoruz.Üründeki asıl arızayı bulmak için.Belli mi olur belkide hatalı bir seri olabilir.
Teknik servisin hiç karşılaşmadığı bir arıza olduğu için ne olduğuda bilinmiyor.

Neyse geleyim konumuza,O makinayı Arkadaşım Erkayalardan almış olsaydı belkide ikinci arıza aynı sebepten yaptığında değişimini taleb edebilecekti.Ama şimdi bekliyor,Makina yatıyor ve soğududa çocuk.

Sonuçta hatalı bir seri ise bile bu tüm markalarda olan birşey.Ancak Garanti bence önemli birşey.

komazec merhaba.

İstanbula geleceksen beni bulursan yardımcı olmaya çalışırım.Ödeme nakit ise indirim olmaması imkansız.

Hoşçakalın.

Tarih: 29 Ekim 2006, 19:27 - İp: 85.***.**3.100
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

aslinda furkan cok hakli.. gel gor ki, garantili alinan mallarda bile hatalar cikabiliyor ve garantili alinmasina ragmen, aldigimiz yer degistirmeyebiliyor.. ben ingilterede yasiyorum, iki sene once imac bilgisayar aldik.. ve sonradan ogrendik ki, islemcilerinde sorun varmis ilk nesil cikan imac'lerde.. bilgisayar durmadan kitleniyor ve restart yapmak zorunda kaliyorum..
ki burada, musteri haklari cok onemli.. 6 ay sonrasinda aldigim ev telefonunu magazaya goturdum ve bu telefon calismiyor dedim, degistirdiler yenisiyle.. ki telefon yere dusmustu, tamamen benim hatamdi..
ama apple gibi, bir parcayi evde ben tamir edecegim desen sana yeni parcasini gonderen bir sirket (sana yeni parca geliyor sen de bozulmus olan parcayi onlara gonderiyorsun.. ki bozuk olmasini birak, dogru duzgun calismiyor bile olsa..) benim bilgisayarimi degistirmedi.. yok bir hata dediler, birsey yapmadilar..

elektronikte biraz sansli olmak gerekiyor.. eminim herkesin basina gelmistir veya gelen birilerini taniyordur; garantili bile alinsa, degistirilemeyen elde kalan mallar coktur.. servisine gider, tamir ettik derler, gelir yine bozulur.. ama artik degistiremezsin yenisiyle.. olan olmustur yani..

...

furkan bozulan parca board ise ve degistirildi ise neden bir daha ariza yapti? ve tekrar ariza yapiyor ayni parca.. bence sorun board'da degil o halde.. oyle olsa neden iki kere ust uste olussun?
sonucta 5d gibi bir makineyi hongkong'da adamlar kendileri uretmiyorlar.. ama iste sanssizlik, birinin basina gelecegi tutuyor..
forumda kac kisi disaridan aliyor veya hayyam pasajindan.. sorunla karsilasanlarin sayisi nedir bilemiyorum ama yuz kiside 1 kisidir..
kaldi ki, hayyam pasaji turkiyede.. alindiktan sonra bozulursa, geri iade edilebilir diye dusunuyorum.. bilmiyorum yaniliyor muyum arkadaslar?

Tarih: 29 Ekim 2006, 19:48 - İp: 86.***.**0.120
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Eos senin dediğin olabilecek bir ihtimal.Sadece insanlar iyi yönde düşünmek istiyorlar ihtimalleri.

Yurt dışı garantili bir makina almak da kayda değer.Evet yurtdışına bozulması ihtimalinde göndermek gerekir ve bu sıkıntılı.Fakat makinayı yurt dışındaki güvenli bir yerden alıyorsanız,bu satıcılar size yeni makinayı gönderebiliyorlar.

Keşke ülkemizde makina fiyatları çok uygun olsa da biz hatta dünyanın diğer ülkelerindeki fotoğraf severler,makinalarını bu ülkeden aldırtsalar.

Tarih: 29 Ekim 2006, 19:53 - İp: 85.***.**1.179