Fotoğrafçılık Forumları
Canon Eos 30d, Nikon D80,sony A100
arkadaşlar merhaba,
Bu üç makine arasında kararsız kaldım
Bütçem 3.000 ytl civarında
Deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim
Merhaba! şimdik biras konudan sapacam :D ben bu siteye yeni üye oldumm ablalarım abilerimmm neden abla abi dedin die düşünecek olursanız ben çok küçüküm lise hazırlık )
ben resim çekmeyi çok sevioyorum bunu yeni yeni farkediyorum...nereye baksam bi fotoğraf karesi görüyorum.
resim çekmeyi ve çekilmeyi çoookk seviomm bi kaç kez kendimi denemek için arkadaşlarımın ailemden kişilerin resimlerini çektim onlarda başarılı olduğumu söylediler
bende iyice bağlandım bu işee..
bunları size niye anlatıyorum.çünkü bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm.her konuda.
bende bi makine aldırıcam aileme ama ne tür bitşey almam gerektiğini bilmiyorum.gördüğüme göre sizz bayaaaaa bi deneyimlisinizz:D bu yüzden bana yardım ederseniz çook sevinirim..
Bu arada geçmiş BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN!!!
foruma hosgeldin esra kardesim..
ne fiyatta bir kamera alacaksin? aman ailene aldiracaksin?..
Kıymetli arkadaşlar,
Bu yaz 30d kullanmanın zevkini tattım.
Daha sonra 5d alıp seviyeyi yükseltmeme rağmen 5d nin yanında kardeş olarak ona daha çok koşma işi düşer diye tekrar 1 hafta önce biraz kullanılmış temiz bir 30d yaklaşık 1600ytl ye aldım.
Sensörün üzerinde 10 kadar ufak tozu görüp, makineyi severek aldım.
Severek aldığım 17-85 is-usm lensimi iyi ki satmamışım.
Ben sadece amatörüm. Atölye ile işim yok.5d nin yanında bile 30d bana birşeyler veriyor.
Resim kalitesi, doğal renkleri kendinin yakalaması, saniyede 5 kare, ara bellek sayesinde 30 kareyi karta işlemeden çekiverişi, başarılı kendi flaşı, 800 çekim giden bataryası, kolayca anında ulaşılan basit ve pratik- ergonomik kullanım, hatta 1,6 çarpanı bile 300mm lensimi 480mm eşdeğeri yapıvermesi hemen aklıma gelenler.
Elimde 13,5mp tam profosyonel Kodak pro dcs slr/n )(nikon uyumlu) varken canon ları teker teker aldım. Canon içime bir sıcaklık veriyor.Güven ,hakimiyet, doyum.
En iyisi fırsat bulduğun kadar bahsettiğin makineleri eline al, vizörden bak, deklanşöre bas kalbinin gösterdiği yol doğrudur.
Tercihin canon olursa kit lensi 18-55e para verme. zaten kullanmıyacaksın.
Piyasada fiyatlar çok oynak, güzel araştırma yaparsan paran boşa gitmez.Şimdiden kararın hayırlı olsun, seçimin ne olursa olsun güzel bir seçim olacak. sağlıklı ve güzel günlerde kullanman dileğiyle sevgiler.
#ocant35' tarafyndan 27.10.2006 11:14:34 tarihinde düzenlendi.
Gördüğüm kadarıyla çoğunluk Canon EOS 30D yi öneriyor
Nikon D80 ve EOS 30D kullanan varsa bana deneyimlerini aktarırısa sevinirim
ocant35, objektif ve filtrelerde 135 sf ile ilgili fikirlerimi aktarmaya calistim..
...
bir soru soracagim.. neden profesyonel olmadiginiz halde uc tane pro makineniz var?.. 5d sadece hobi olarak yeterli olmaz mi? bilemiyorum yaniliyor muyum?
Ne????
Canon 5D ve hobi mi??
İlker böyle hobiye can kurban
Bu makina profesyonel özelliklere sahiptir.
Sayın Ocant35;kullandığınız tüm makinaları bende beğenmekteyim.
Kodak Pro 14n sanırım makinanızın tam kodu...
Bu makina ile 5D arasında bir kıyaslama yaparmısınız??
Ben bu makinanın stüdyo kullanımında başarılı olduğunu duydum.Ancak adı sanı çok bilinmiyor.Sebebini bilemiyorum
Kit lens için kötü demişsiniz.Bunu açıklarmısınız.Bende çok iyi olmadığını duydum ancak belli mm'de ve diyaframda iyi sonuçlar verdiğini gördüm.
Merhaba Esra.Fotoğrafçılığa merak sarman çok hoş.Bu hevesin hiç kırılmaz umarım.Fotoğraf makinasına ayıracağın bütçeyi ve kullanım şeklini buraya yazarmısın??
Hayalinde küçük bir makina mı var,yoksa daha farklı bir düşüncen var mı?
Bunları burada açıklarsan bizler sana mantıklı fikirler sunmaya çalışacağız.
esra daha cok kucuk oldugu icin kucuk bir makine almasi daha iyi olur diye dusunuyorum kivanc, sen ne dersin?..
Esra,
Önce karneyi görelim, dersleri asmak yok...
Merhaba Eos A100 un AF si problemli demişşin? Bu kanıya nasıl vardın gerçektem merak ettim çünkü bende A100 kullanıcısıyım. Aslında makinada dikkatımı çeken bir şey oldu eski mekanik makinalar gibi özellikle zenit gibi bir ses çıkartıyor sanırım bu aynadan geliyor bu çok çok sessiz ortamlarda duyuluyor belkide normal birseydir bunuda bilmiyorum.
bady den sonra lens tercihimi yapacagım derken lensede ne kadar para ayırabileceginizi yazmalısınızki bence dahan net cevap alabilin.mesela 3000ytl bady 1000ytl lense ayırabiliyorsanız ben 200ytl ye d80alır geri kalan 2000ede ihtiyacıma göre lens alırdım.kontrast ın d80ilk incelem bölümünden en azından d80için yeteri kafar kullanıcı yorumu ve fotograf görebilirsiniz.birde bende a100 kullanıyoru af evet biraz gürültülü amam bu beni rahatsız etmiyor bilakis hoşuma bile gidiyor ben normal degilim galiba
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079130 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
084026 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206919 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm