Fotoğrafçılık Forumları
Canon 7d Mi Nikon D7000 Mi?
Merhaba arkadaslar,
Su an hali hazirda kullandigim Canon 500D makinami degistirmek istiyorum. Baslikta da belirttigim uzere Nikon D7000 ile Canon 7D arasinda kaldim
Oncelikle makina performansi acisindan hangisi daha iyidir, daha dogrusu birinin digerine gore avantaj dezavantajlari nedir?
Makinadan beklediklerim ise iyi ISO performansi, dusuk isik kosullarinda iyi performans, ve burst cekim performansi...
Benim gordugum diger bir konu ise su, Nikon lensleri genelde Canon lenslerine gore kismen daha ucuz oluyor, mesela Canon 15-85mm 2.500TL iken Nikon 1.350TL gibi bi rakamla satiliyor (gg fiyati fln deil, direk tukkan fiyati )
yada gene ayni tukkanda canon 580 ex ii 1600 tl civari iken nikon sb900 1300tl civari gibi bisi.. bu pazarlama stratejisinden dolayi olusan bir fark mi yoksa arada ciddi ciddi optik vs. farklari var mi? Bu farklar yuzunden biraz nikon'a isindim gibi aslinda..
son sorum olurda kafama eser de d7000 alirsam, elimdeki Canon 500D+18-55+55-250+50mm f1.8' i ne kadara satabilirim? 55-250 ile 50mm coooook az kullanildi toplamda 700 kare felan cekmisimdir, makina da tertemiz masallah
herkese simdiden degerli yorumlari icin tesekkur ederim
Sn najdorf bu tespitinize de kesinlikle katılıyorum. Üstelik bir Nikon kullanıcısı olarak eğer (fiyat farkından bağımsız olarak) bu iki makineden biri alınacaksa 7D olmalı diyorum. Burada vurgulamak istediğim Nikon D7000 i 7D nin muadili rakibi gibi lanse etmiş olsa da gerçeğin öyle olmadığı. Yoksa elbette 7D daha pahalı bir makine.
Ayrıca şu Backfocus sorunu da yabana atılacak bir konu değil. Çok sık rastlanılan bir sıkıntı D7000 lerde. Bakın sn.buzlucam dan konuyla ilgili bilgi alınabilir. Sonuçta 7d den ucuz olsa da D7000 de kendi başına pahalı bir yatırım bence. Bu parayı verirken bu riski almamalı diye düşünüyorum. İnternette araştırılırsa bu backfocus sorununun son derece yaygın ve çözümsüz olduğu görüşebilir. Bu şartlarda bugünlerde D7000 almak çok riskli görünüyor bana. Belki 6 ay sonra artık yeni üretilen makineler için bu sorun ortadan kalkacaktır o zaman gerçekten tercih D7000 olabilir, ama bugün 700 USD lik fiyat farkına karşın tercih 7D olmalı.
D7000 bence de 7D nin muadili değil. Zaten nikonun öyle de bir iddiası olduğunu sanmıyorum (çünkü bu rakip d400 olacak)
D7000 ile ilgili sıkıntılardan haberim var ancak internette bazı şeylerin gereğinden fazla büyütüldüğünü de unutmamak lazım. (Bir yandan da canoncular gaz veriyordur eminim ) Temkinli olmakta fayda olmakla birlikte piyasada sorunlu makinelerden kaldığını pek sanmıyorum. Ayrıca nikon problemli makineler için de mutlaka bir çözüm üretecektir. (Üretmezse kendi kaybeder zaten)
Ayrıca D7000 almaktan daha riskli bir şey varsa o da arkadaşın şu anda donanım değişikliği yapması. Bence bunun için biraz daha zaman var.
#najdorf' tarafından 23.05.2011 19:11:47 tarihinde düzenlendi.
7d on numara bes yıldız bir makine, ancak 60d+kaliteli bir lens (70-200 f:4 mesela) alırım alacak olsam
herkeslere merhaba,
oncelikle degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ederim
sn. muzocan76, isten eve gelirken bahsettiginiz basligi okudum, ve ciddi anlamda soru isaretleri belirdi d7000 icin. 24-105 croplu makinada genis acida baya bi dar kalabilir die dusunuyorum.. birde ciddi ciddi bu arkadasi 1.500 tlye alabiliyorsak, ayni fiyata 15-85 alacagima bunu alirim tabi
17-50 + 18-135/15-85 evet birbirlerini tamamlayici lensler degil dogru, bunun farkindayim zaten. ama birini aksam/dusuk isik kosullarinda, digerini ise 18-55 yerine ozellikle gunduzleri/uygun isik kosullarinda kullanmak icin istiyorum, zira 18-55 bi yerden sonra odak uzakligi olarak kisitliyor insani. misal tele'lik bir resim cekmiyeceim vakit takarim 18-135mi cikarim disari rahat rahat diye dusunuyorum benim sormak istedigim misal sigmanin 17-70 f2.8-4 olan bir lensi var, bunun sabit odaklisini ariyorum, misal 15-85'nin eger varsa f2.8 gibi birsey.. o zaman ikisini birdan almak yerine birtek bunu alir cikarim disari kafam rahat eder
7d'yi dusunmemdeki diger bir husus da Fullframe makinayi uzunca bir sure dusunmuyor olmam.. hem cok daha pahalilar, ve duzgun bir lens almak istesem saglam para vermek durumundayim diye hesapladim kendimce yoksa alacagim tek makina 5d mk2 direk... makinayi bir ust seviyeye tasiyacaksam da en azindan uzunca bir sure degistirmeden kullanayim, o yuzden 7d die tercih yaptim..
sn. gaijin 10numara 5yildiz derken? :D
aslinda 60d de dusunmedim degil, ama bazi yerlerde beklenenin altinda is veren bir makine oldugu seklinde yazilar okudum... bildigim kadariyla 7d'nin tek islemcili versiyonu hatta.. birde 500d'den 60d'ye mi yukseltmek mantikli, yoksa 7d mi? yukarda da bahsettigim gibi almisken 1000tl fazla verip 7d mi almak daha dogru? gerci o zamanda e bi 1.500tl daha ver 5d mk2 al gibi bir sonucta cikabilir gerci :D
son olarak 70-200 tele lens degilmi? yani ne kdr kaliteli oldugu su goturmez bir gercek, ama o zaman da benim 50-250mm bosa cikmis gibi birsey olmaz mi?
tak-dolas lens olarak 60d+18-135 nasi gider peki? yada 15-85?
60d +18-135 gayet iyi bir ikili olur bence.
7d+18-135 kullanıyorum bir arkadasım aracılıgıyla. lens aralık olarak genel kullanım ıhtıyaclarını tamamen karsılıyor.
"benim sormak istedigim misal sigmanin 17-70 f2.8-4 olan bir lensi var, bunun sabit odaklisini ariyorum, misal 15-85'nin eger varsa f2.8 gibi birsey"
Bildiğim kadarıyla böyle bir lens yok. Zaten olsa bile 17-55mm f/2.8 in 1200 dolar olduğu piyasada 2000 dolardan aşağı olmazdı. Bu durumda da 5D Mark ii alıp 24-105 almak çok daha iyi olurdu
'''''''benim sormak istedigim misal sigmanin 17-70 f2.8-4 olan bir lensi var, bunun sabit odaklisini ariyorum, misal 15-85'nin eger varsa f2.8 gibi birsey''''''''
sabit diafram açıklığıdır tanımlamada yanlışlık var. tamronda yanlış hatırlamıyorsam 17-50 f2.8 var. paran olduktan sonra yurt dışında leica getirttirirsin istediğin her lens var.
tekrar merhabalar,
evet sabit odakli yanlis olmus sabit diyafram olcakti, yazim hatasi
valla ole bir lens varsa almam degil, 2000$ cok ulasilamayacak bir para degil, tabi nasi bir lens olacagi mechul, sonucta dediginiz gibi oyle bir lens turu yok belki de..
ben hala 60D performans kalite vs. bakimindan nasildir, merak ediyorum... performansi 7D ye yakinsa kesin alirim, onceden belirttim mi bilmiyorum da bir kac yerde 500D/550D yerine 60D alinmasi cok mantikli degilmis, muazzam bir fark yokmus vs vs diye okudum, o yuzden biraz 7D ye kaydim sanki..
eklemeyi unutmusum,
7d konusu tamamiyle simdi alip ilerde en azindan yakin zamanda tekrar body arayisina girmemek icin almayi dusunuyorum birazda.. misal atiyorum kafadan 60d alip 2 sene sonra tekrar almak yerine (2seneyi attim direk tabi ) 7d alip 4-5sene kullanmak gibi bi dusunce
yardimlariniz ve degerli yorumlariniz icin tekrar tesekkurler
"valla ole bir lens varsa almam degil, 2000$ cok ulasilamayacak bir para degil"
Makineyi nerede kullanacağınızı bilmiyorum ama
1000 dolar D60 + 2000 dolar ulaşılabilecek hayali lense dayanabilecek maddi gücünüz varsa DX te fazla para kaybetmeden FX e geçin bence. Sonuçta (60d veya 7d alacağınızı düşünerek) kaliteli lens dx de olsa fx de olsa pahalı
İşin şakası bir yana ben hala değişiklik yapmamanızdan yanayım.
#najdorf' tarafından 23.05.2011 23:31:48 tarihinde düzenlendi.