Fotoğrafçılık Forumları
Canon 650d Almak İstiyorum...
Sevgili arkadaşlar netfotomarket.com dan Canon 650D almak istiyorum Ankara da oturuyorum bu makina Ankara da 2.370 tl civarında satılıyor bu siteye güvenebilir miyim? birde Canon Japon markası ve Ankara da ki tekno marketlerde çoğunu inceledim ve makinaların üzerinde Made in Japon yazıyor yani bu uzunca zaman sonra Japon malı olupta üzerinde Made in Japon yazan gördüğüm ilk marka bir ürün desem yalan olmaz (örneğin Sony marka fotoğraf makinalarını da tercih etmeyi düşündüm ama hepsinde Made in China yazıyor)ve vazgeçtim saygılarımla
Dünyanın en kaliteli ürünleri çinde yapılıyor. Örnek vermek gerekirse bütün laptoplar apple dağil olmak üzere. Çinliler senin isteğine göre kaliteyi arttırır veya düşürürler o yüzden dünya markaları çin malı olsada kötü değildir merak etmeyin.
canon eos 650d yaklaşık beş altı aydır kullanıyorum. Gayet güzel bir makine. işimi fazlasıyla görüyor.
gps etiketleme özelliği mevcut deniyor hep. bir çok yere baktım ama bulamadım. Herhalde acemilikten. gps etiketleme özelliği nasıl kullanılıyor. ayrı bir ekipman mı gerekiyor
marketlerdeki 650d'ler 18-55is II kit ile satılıyor, asıl kit lensi 18-135 STM...18-55is II size yetiyorsa 550d alın, makinaya fazladan para vermeyin...
@pusat114 ürün kalite fiyat oranına göre japonyada, amerikada üretilebiliyor. çinde de herşey ucuz olcak diye bişi yok ne kadar ekmek o kadar köfte misali. canonun dslr ürün yelpazesindeki çoğu ürün "made in japan" yazar. nerdeyse bütün lensler japon üretimidir. hatta bi iki sene önceki tsunamide canon ve nikon fabrikaları zarar görmüş üretim kapasiteleri azalmıştı. sanırım 50mm 1,8 ler made in china o yüzden fiyat düşük.
@emr_78 650d makinada gps haricidir. eğer o ekipmanı 650d'ye bağlarsanız çektiğiniz resmin yerini işaretleyebilirsiniz. gps etiketleme seçeneği olması yazılımsaldır. zaten etiketlemek istediğinizde bağlı gps bulunamadı uyarısı çıkar.
@kiev19 asıl kit lensi şudur diyemiyoruz canon firması bölgelere göre farklı kit lens çıkartabiliyor. bölgelerden kastım amerika ve geri kalanı. burdaki firmalar da ithalat yöntemine göre farklı kit lenslerle satabiliyorlar. zira kit olarak aldığınızda kutunun üzerinde içinde hangi ürünlerin olduğu yazar. yani üzerinde 18-55 yazıyorsa 18-135 çıkmaz.
@sabuncu,
bundan farklı birşey demedim zaten, kutudan başka lens çıkma meselesi değil kastettiğim...
o makina ile en ideal lens 18-135stm'dir diyorum özellikle zoom aralığı ve o makinanın video performansı açısından, yoksa 18-55 ile alınacak olduktan sonra ha 550d almışsın ha 650d...sadece makina odaklı alımların yanlış olduğunu vurgulamaya çalışıyorum, sayısız insan 550d'yi 18-55dc III + 75-300dc III lens setiyle alınca "amma ucuza geldi" diye seviniyor...sonrasında 75-300'ü kenarda unutuyor, 18-55'i de beğenmiyor, ardından onları zararına satıp tek lens almaya çalışıyor...meselem bu, almadan önce uyarmak...
sevgili arkadaşlar soruma göstermiş olduğunuz ilginiz için çok teşekkür ederim bu arada bir sevincimi paylaşmak isterim ayın 18 inde fotomarket comdan sipariş ettiğim canon 650d bugün öğlen elime ulaştı çok sevinçli ve aynı zaman da çok hevesliyim ve her ne kadar dünya üzerinde bir çok markanın fabrikası çin de olsa da benim makinamda Made in Japan yazıyo ve ben buna çok sevindim Bu alanda çok hem de çok yeniyim aslında fotoğraf merakım uzun zamandır var ve bunu iphonumla yapıyordum belkide binlerce foto çektim ve ilgi alanım Makro. günün her saati her fırsatta fotoğraf ve lenslerle ilgili ne bulursam okumaya çalışıyorum ve tabi ki anlamakta baya bir güçlük çekiyorum özellikle de lensler 650 d 18-55mm IS ile geldi hangi aralıktaki lensleri almalıyım ki daha kaliteli foto ve videolar çekebileyim saygılarımla
madem o lensle aldınız bir süre kullanın, başka lens için şimdilik erken...onun da kalitesi ve keskinliği yeterli...
tavsiyenize uyup bir süre acemiliğimi atmak bence de çok mantıklı olacak çok teşekkür ederim bu arada video da AF odu açıkken doğal olarak netleme sırasında objektifin çıkardığı sesler videoyu daha sonra izlediğinizde oldukça huzursuz ediyor canon buna bir çözüm bulabilse çok güzel olurdu
@pusat114 hayırlı olsun.
@kiev19 "asıl kit lensi 18-135 STM." ben yanlış anlamışım o zmn dediğin gibi 18-55 yerine 18-135 Is STM daha iyi bi başlangıç olur.
Aslinda Canon video cekerken olusan lens sesine care buldu ama 40mm stm yada 18-135 stm lens kullanmalisiniz.Amerikada 650d bu iki lens ile kit olarak satiliyor ve ses konusunda cok basarili ama surekli af konusunda video kamera performansi beklemeyin.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
013016 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
080430 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1209019 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -