Fotoğrafçılık Forumları
Canon 60d Vs 5d Mark İi
Aralarinda cok fark oldugunun farkindayim. Ancak soyle ki; 5000 lira butcem var. 5d yi hayyamda 3900 e buldum. 24-105 gibi genel aci ihtiyaclarima cevap verebilecek bir standart zoom lens istiyorum, ancak onunla birlikte 5600e geliyor. Sinema tv okuyorum. Fotografin yaninda kisa film icin de kullanicam. 60d de iyi bir makina aslinda, o da 18-135le 2500 e geliyor. 60d alicaksam da butcem 3000 lira, yaninda 50 mm 1.8 almayi dusunuyorum. Yeterli olur mu 60d? Govde konusunda hala kararsizim. 5000 lira ile bitse 5d mark ii alicam. 5d mark ii ile kullanabilecegim, 1000 lirayi gecmeyen kaliteli bir lens tavsiyeniz var mi?
#euterpe' tarafından 17.03.2012 20:46:41 tarihinde düzenlendi.
yok arkadas ben bunu anlayamıyorum. daha 500d yi hakkıyla kullanamayan adamların cıkıp 60d leri 7d leri sanki oyuncakmış sanki onlar fotograf cekmiyormus gibi degerlendirmesini anlamıyorum. paperman sormus. kac kişide FF makine var???
bu işten para kazanan, bu işin egitimini veren insanların bile yuzde 90ı FF makineler kullanmıyor neyin kafasındasınız siz.
bir insanın fotografcılık bolumu okuması neden FF makine alması gerekliligini doguruyor ben bunu anlamıyorum??
adam adı ustunde bu işin egitimini alıyor. once bir işi ogrensin, ne alayım diyen adama FF al denir mi ya?
bu kadar sıg,bukadar düz düşünülür mü?
illa ki hepimiz isteriz gidip bir 5d almayı ama ihtiyacımız var mı?
yok
eee neden okadar para harcayalım o zaman?
bir de kredi cek git 15000 lira harcama yap diyorsunuz ayıptır, yazıktır gunahtır.
onerinin içini doldurabilecek bir arguman yokken bu kadar "ŞEKİLCİLİK" GERCEKTEN ZAYIF BİR EGONUN ÜRÜNÜDÜR, BENDEN SOYLEMESİ.
varsın makine ben buradayım demesin.
fotograflarınız ben buradayım desin. o da 15.000 lirayı makineye gommekle olmuyor.
once bir aklını basına alıp, sonra fotograf cekmeyi OGRENMEKLE oluyor. oyle olmasaydı elin oglu 500d ile bile agzınızı acık bırakacak fotograflar cekemezdi. ya da 10bin liralık ekipmanıyla cep telefonuyla cekilecek seyleri cekip ama makinem de kendini gosteriyor haa demezdi.
AMACIM SATASMAK DEGİL, NASIL BU KADAR SACMALANABİLİR ONU SORGULAMAK.
profesyonellik mevzusuna gelirsek
bir aile babası kredi cekip gidip ferrari alıp kullanmıyor.. neden?
1. pahalı
2. kullanacagı yol+sürüş tecrubesi yok
3. cunku ferrari en hızlısı en iyisi de olsa o adamın ihtiyacına yonelik bir alet degil. o adam ailesiyle gezebilmek için gerektiginde valizlerini gerektiginde işi için gerekli esyaları tasımak için gerektiginde doldurup hısım akrabayı piknige gidebilmek için cok daha yavaş giden, cok daha az yakan cok daha geniş bir arabaya ihtiyac duyuyor.
@euterpe
60D gibi bir makine gercekten sorgulanacak iyi midir denecek bir makine degil. okul bittiginde ya da bir iki sene sonra degiştirmek istediginizde de zarar etmiş falan olmayacaksınız. aksine o makineyle ogrenilmiş bilgiler, cekilmiş fotograflar ve en onemlisi paranın alamayacagı şey olan tecrube edinmiş olacaksınız.
arada zaten lens almanızı gerektiren durumlar olacaktır, bu lensleri olabildigince kaliteli lenslerden secersiniz.
ileride neye ihtiyacınız oldugunu, sizin elinizdeki makinenin neye yetip yetmedigini gorup, vereceginiz para farkının bu yetersizlikler için degip degmeyecegini gordukten sorna, kendi tecrubeleriniz ısıgında gerek duyarsanız yeni bir model alırsınız.
iyi bir haberim de var 5 sene kredi borcu da odememiş olursunuz boylece
Gaijin;
Kesinlikle katılıyorum üstat. şimdiye kadar sana sorduğum her şeye sıkılmadan cevap verdin sağ olasın. Burada bilmiş gibi yapıp sana çok basit bir şey sorduğum zaman da oldu. Ya Allah aşkına ben de iletişim öğrencisiyim sana 50 mm lens hakkında bir şeyler danıştığımda bana milyarlık lensler mi önerdin yada sorduğum diğer insanlar önerdi mi ?
Burada konu ben değilim. Ya ne kadar parası olursa olsun bir öğrenciye 5D Mark önerilir mi 1D nin muhabbeti yapılır mı? Ne işine yarayacak 550D full Hd video çekiyor mikrofon girişi var aynı şekilde 60D de neden fazla para versin ki???
#velicetinkaya' tarafından 19.03.2012 16:04:10 tarihinde düzenlendi.
Burda GArjine gene % 100 katılıyorum...Ayrıca sunuda eklemek istiyorum ki, fotograf makinesi ve lens, diafram enstantane, kadraj kavramı , pozlama telafisi...Fotograf çekecek zaman, gezecek güç ve sehayat etmek için para ....Canon 5D MArk II mukemmelk bir makina full frame ama onu nerde kullanacaksın? lensleri dünyanın parası paran varsa sorun değil...lensleri öyle herr lens uymaz onlarda pahalı...hadi para problem değil aldın...gez toz çek bak sa amacın lens de gerekecek sana...2,8 diaframlı bir lens, 1,4 diaframlı bir portre lens, vrII li bir zoom lens yeri yedek batarya canta tripot kafa flashı...amatorsen keyif icin bile olsa fotograf cekmek icin ihtiyac duyacagın o muhtesem tuketim duygusu ile saldıracagın lens cesitleri..Ara Güler Hocanın Tek bir makine ve lensle çektiklerini görüyorumda teknoloji denen bu manyaklıgın sizi ve bizi getiridiği noktaya lanet ediyoruyöm...orta sınıf bir makine bugun ortalamanın üzeri bir iso kalitesine sahipken önce kaliteli bir tek lens sonra ihtiyaca göre diğer lensler size güzel kareler yakalamanıza yardımcı olacaktır.ama dergilerdeki gibi fotograflar icin dah pahalı lenslere ihtiyacınız olacaktır...yani makine makine makine...en önemli parcayi unutyosunuz...diaframı 3,5-4 olan dandik lenslerlemi cekeceksiniz...hep makine soruluyor cok ilginc...kit lensle çekim yapacaksanız en iyi makneiy bile alsanız kalişte ortalaamnın altında olacaktır...ben bu hususa dikkat çekeyim dedim...yukarda saydıklarım sizde varsa canon 450-500-550-600 farketmez...fotgrafcı affetmez
Ben derdimi anlatamıyorum galiba burada. Maaşallah herkes silahları çekmiş saldırıya geçmiş. Ateş serbest! Arkadaşlar görüş ve fikir sunuyorum. Burada ego tatmin etmiyorum. Bazı şeyler dizaynı içinde alınır. İnsanı büyüler, etkiler. Allah'tan bindiğimiz arabayı ve kullandığımız model helikopterlerden ve fiyatlarından bahsetmedik. Demek ki millet onlarıda yazsak ona da bir egoluk yükler! git kardeşim oyuncakçılarda satılan modellerle oyna, bi de altına Şahin çek. Tamam. Al sana ne güzel iş. Havadan çekim işleri bu kadar kolay yürütülüyor ya.
Türkiye de bu aletleri 48 ay vade ile veren bir kurum var da ben mi görmedim. Peşin aldım sonra da kredi çekip yerine koydum. Sonuç: Nakitte iskonto ve sıfır faizle ekipman almak. Sadece bu süreç iki yılımı aldı be.
Ayrıca ben adama Git 15 milyar kredi çek al ekipmana devirde demedim. Az çeker işini görür. Ya da çekmez imkanları ile edinir.
Bende öğrencilik yılları geçirdim ve memur çocuğuyum. Babam Canon firmasının sahibi değil.
Anlatamadığım konu, ben 1991 yılında başladım bu işe ve hep iç içe yaşadım. Üvey mesleğimdi yani. Ordudan ayrıldığım günden sonra da zaten bu işi yapacağım. Amacım, ben ve benim gibilerin yaşadığı bazı olumsuz tecrübeleri arkadaş ya da arkadaşların yaşamaması. Yoksa banane. Ben zaten makinanın kralını almışım. Kaç kişide var bu alet? Umrumda olmaz. Bırak kardeşim. Hatta boşver D-SLR sınıfını derim. Al bi Nokia N8. Xenon flaş var, 12 MP.var. Carl Zeiss mercek var. Makro var. Dijital zoom var.Video da çekiyor. Fotoğraf ve video düzenleyicide var. Ne gerenk var ki? Üstelik 1000 tl. Öyle ya. Her şey para. Şimdi bu kadar saçma şeyler mi yazalım. Bütçe adamın, keyif adamın. Yoksa teknolojiye yetişmek mümkün mü? D3, D3s, D3x, D4 vs. vs. Bu muhabbetin sonu gelmez.
Ha bu arada o fokus ekranını nasıl çizdiniz diyen arkadaşlar. Anlatayım. Çok kolay. Sizde yapabilirsiniz. Alın elinize bir mikro fiber bez silin. Bakın nasıl çiziliyor. Ben bunu artık kafaya takmıyorum. Basarım 45 dolar değiştiririm. Ben daha önce F90X'iminde ekranını çizdim. Ama ne derler işte, akıllanmıyorum demekki... Neyse şimdi. O benim sorunum. Fazla titiz olmak da işe yaramıyor bazen.
Ben bu konuyu uzatmıyorum zira anlaşamıyoruz. Şu gerçeği kabul ediyorum. Nasıl ki iyi bir roman ya da makale yazmak için iyi bir yazı makinesine ihtiyacımız yoksa, iyi bir fotoğraf yaratmak içinde pahalı bir kameraya ihtiyacımız yok demektir. Doğru. Ama ben bu işe 20 yılımı verdim. Phaseone ekipman al demedik arkadaşa. Ya da ben pompalı tüfekle sinek avlıyorum. Öyle ya. Amatörüz değil mi. Pro değiliz. 1D MARK IV senin neyine be Cüneyt...
#grumman' tarafından 19.03.2012 22:50:29 tarihinde düzenlendi.
#grumman' tarafından 19.03.2012 22:54:25 tarihinde düzenlendi.
60 d nin çektiği fotograflar ff in çektiği fotograf ve filmi bir bakışta ayıramayacak bir arkadaşsa FF almasına gerek yok !!!!!! BEN HALA AYNI FİKİRDEYİM !!! ORTALIK DİJİTAL MAKİNE KAYNARKEN BAZI FOTOGRAF DUAYENLERİ HALA ANALOG MAKİNA ESASTIR DİJİTAL OYUNCAKTIR DİYE DOLAŞIYORDU BU KADAR TUTUCU OLMAYA GEREK YOK... ADAM BU BÖLÜMDE 4 SENE OKUYUPDA 5 DNİN HAKKINI VEREMEYECEKSE 60 D NİNDE HAKKINI VEREMEZ ZATEN.... adam ingiliz dili edebiyatında okumuyor mesleği bu olacak ve o kalitede işler çıkarması beklenecek HOBİSİ DEĞİL BU ADAMIN!!!!! ARA GÜLER DEMENİN FAZLA ESPRİSİDE YOK O O DEVİR İÇİN GEÇERLİYDİ!!Bu şuna benzer Tıp fakultesinden mezun olan her doktor Littman stethoscope alıp kullanır en pahalısı olmasına rağmen eee öbür stethoscope larlada kalp dinlenir tansiyon olçülür neden başka marka almazda bu insanlar yaklaşık 10 katı fiyata bunu alır NEDENMİ ÇÜNKİ BU İNSANLARIN MESLEĞİ DOKTORLUKTUR VE BU İŞ İÇİNDE HALK TİPİ TANSİYON ÖLÇECEK STETHOSCOPE OLMAZ!!!
yoksa hepsi aynı işi görüyor bilmem anlatabildimmi!!!
#buzlucam' tarafından 20.03.2012 14:52:57 tarihinde düzenlendi.
"Tıp fakultesinden mezun olan her doktor Littman stethoscope alıp kullanır"
Evet , mezun olan - yeni okumaya başlayan değil ...
buzlucam
hocam her cümlenin sonuna bağırır gibi !!!! ..... koymaya gerek yok normal yazınca da okunuyor. Ayrıca bahsettiğin şeyin biri gördüğünü fotoğraflamaya yarayan alet diğeri insan hayatları üzerinde etkisi olan bir alet böyle bir karşılaştırmayı nasıl yaparsın hayret.
5D nin hakkını vermesi değil ihtiyacı olmaması. Ödül kazanan her kısa film 5d + milyarlık lensle mi çekildi...
okuldaki (tıp fakultesi) herkesde littman kullanır paperman...istersen bir git bak 3. sınıftan itibaren..
veli bey bu bir kıyaslama değil mesleğine verdiğin önemdir...
neyse konu anahattan sapmaya başladı benim fikrim bu (unlem işareti, ünlem işareti, ünlem işareti, ünlem işareti)
#buzlucam' tarafından 20.03.2012 18:17:03 tarihinde düzenlendi.
@Buzlucam - cümle bana ait değil ; senin yazdığını kopyaladım oraya ! Bir daha ne yazmışsın bak derim .
Bu arada bahsettiğin stetoskop $50-$60'lık bir alet ; 20-30 yıl filan dayanıyor ( ağabeyim doktor ) . $5000'lik 5DMII + lens yatırımı ( mezuniyete kadar makina dayanacak mı bakalım ) ile onu mu kıyaslıyacağız - ?
#paperman' tarafından 20.03.2012 19:16:32 tarihinde düzenlendi.
paperman litman senin bulunduğun yerde 50-60 dolar birde türkiyede bak fiyatlara zaten littmanın yaklaşık 40 ayrı tipi var diğer stethocopelardan 5 dolarada var.bu arada bana 20-30 yıl dayanan hiç stethoscope görmedim ! O CÜMLEYİ BENİM YAZDIĞIMIN FARKINDAYIM TEK TEK KELİMELER DEĞİL BÜTÜNÜN NE İFADE ETTİĞİNE BAKMAK DAHA MANTIKLI OLUR! onu örnek için yazdım başka örneklerle çoğaltabiliriz otoscope oftalmascope heine var dandik çin malı var 3500 dolarlığıda var 20 dolarlığıda var aynı işi görür diyemeyiz herhalde yani heşey yerine göre... Aslında amacım seninle tartışmak değil örnek olsun diye vermiştim...ben fikrimi söyledim herkes kendi fikrinin doğru olduğunu düşünüyor bu göreceli bir kavram sonuçta ölçülebilir sonuçları yok,ama burada arkadaş bütçesini ölçsün biçsin gereğini düşünsün ona göre karar versin... FF le croplu tercih onun...
(bu arada 5d2 amerikada 5000 dolar değil 2000 dolara satılıyor (abd de) hatta daha aşağılara objektife verdiğin para çöpe gidecek değil zaten makinayı değiştirsen bile...)
uzun yazmak giderek okumayı zorlaştırıyor gereksiz çok uzun yazmışım olay bir bardak suda fırtına... ne isterse alsın arkadaş biz boşuna tartışıyoruz gibi gelmeye başladı...
#buzlucam' tarafından 23.03.2012 15:56:28 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079330 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206919 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -