pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Canon 50 D Çıkmış

Gördünüz mü 50 d yi. 40 d ile fazla bir ilerleme olmamıştı ancak 50 d ile bayağı bir mesafe katedilmiş gibi.
15 mp
12800 ıso
920000 lcd vs vs
Canona geçmenin tam zamanı gibi.
Ha bu arada. BEn 18-200 alın derken Benim 18-200 ümle dalga geçenler canonun bile 18-200 yapması ile artık ne kadar haklı olduğumu görmüş oldular.

Tarih: 26 Ağustos 2008, 11:31 - İp: 88.***.**7.240
kermitt
kermitt (üye)
İstanbul / Amatör

bu makinaların çıkış hızına nasıl yetişeceğiz biz,1850 ye 40D+17-50 tamron almak üzereydim.naaapçam şimdi 50D çıkmış aman onu alıcammı naaapmak lazım şaşırdım b şeyi gözüme kestiriyorum para anca ayarlanıyo yenisi çıkıyo sonu yok bu işin.....

Tarih: 26 Ağustos 2008, 23:49 - İp: 88.***.**0.44
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kaça vercen ağam. Onu söyle sen. Gx20 ile takas olurmu acep.
Gelelim bufalo meselesine;
SEn akıllanmazsın bufalo. Nereden çıkarıyorsun bütün bunları. Anlamak gerçekten zor. Sanacaksın dünya sensör teknoloji üreticisi bufalo. Vazgeç artık bu tahmini atmalarından. Atacaksan bile biraz destekli olsun.
Bana kalırsa 40 d hiçbir artısı olmayan bir makina idi. Lakin 50 d ile yapılması gereken yapımış gibi.Ancak 1300 dolar gibi bir fiyat uçuk.bu fiyata hala herkes d300 ü tercih eder.
Demi.

Tarih: 26 Ağustos 2008, 23:52 - İp: 88.***.**2.20
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

kermittt alırsın mutlu da olursun ama satarken çok düşer fiyatı o gövdenin.2 sene sonra 500 dolar anca

Tarih: 26 Ağustos 2008, 23:57 - İp: 88.***.**9.39
kermitt
kermitt (üye)
İstanbul / Amatör

yaa iyide hiç bişey almıyıp çıkanlarımı takip edelim ben sapıttım güzel fotoğraflar çekiyim diyorum aldığım neyse,aldığım anda eski model ,noolcak bunun sonu?20D,30D,40D,50D bu D ler bitmiycek 3500 ytl lik 40D şu anda 1100 dolar body alıyım iş bitsin diyorum 50 si çıktı naaapmalı bilmiyorum?

Tarih: 27 Ağustos 2008, 00:17 - İp: 88.***.**0.44
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

50d yi alın demiyorum zaten

Siz verebileceğiniz en az parayı vermeye çalışın bu 40d gövdeye.

40d alın bence zaten ama iki sene sonra yükseltirken makinanızıkomik bir fiyata gider.Nikon daha başarılı bu konuda.

Tarih: 27 Ağustos 2008, 00:23 - İp: 88.***.**9.39
husmenaga
husmenaga (üye)
İstanbul / Meraklı

Pazarcım
50D çıksın
fiyatını görelim
ona göre bir fiyat koyarız

40D çok iyi bir makina,
50D bence üzerine artı ...
D200 hala çok pahalı bence 30D kadar iyi fotoğraf çekemiyor,
D300 çok iyi makina bence de, ama fiyat ne olacak?
Ya lens fiyatları ne olacak?
400mm 5.6 1100 dolar,
rakibi Nikon var mı, varsa kaç dolar?
Bu iş sadece benim gözümde fiyat performans ile alakalı 350D, 30D ve 40D'den bu yana ...

Nikon da satsın 1200 dolara makinayı, 1100 dolara böyle tele çıkarsın, ben hemen değiştiririm, babamın markası değil hiç birisi ...

Paralar her halukarda Japon'a filan gidiyor sonuçta, Nikon'u Türkiye üretmiyor diye biliyorum ....

Bence çok güzel özellikler ve elimden gelirse, 40D'den çok memnun olmama rağmen ilk fırsatta değiştiririm, ki 30D'den de son derece memnundum ...

Tarih: 27 Ağustos 2008, 01:11 - İp: 85.***.**6.169
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Evet sana göre 40D hiç artısı olmayan kamera idi pazarbey , o yüzden aynı paraya 40d almak varken gidip samsung dslr aldın .

50D ile ne yapmış Canon ?
d300 12 mp iken 40D yi 10mp yapan 10 ay önce canon değil miydi ? Gerekçeleri yüksek iso değil miydi ?

Şimdi 10 ayda ne değişti de canon 15 mp kamera yaptı ?

1.5 stop iyi olmak ne demek sen bilmiyorsundur eminim , ama bilmemen ayıp değil. Çünkü koskoca canon bile 1.5 stop iyi olmanın ne demek olduğunu anlayamamış henüz ....

Evet canon da 18-200 yaptı . Ama şunu unutma canon un büyük tantanayla piyasaya sürdüğü 17-85 Nikkor 16-85 vr ve CZ 16-80 ile aynı fiyata satılmasına rağmen onların optik kalitesinin hayli gerisinde....
Yani gidip 18-200 alacaksan, canon a hiç bulaşma .
---

dpreviewden alıntılar ;

I'M VERY interested in the canon 50D 18-200 combo

My nokia has only 2MP, so great with low noise, also has 300x digital zoom so can get far nearer to subjects than any 18-200 lens.

I'm considering shooting weddings as a pro, but really dont know if I'm doing the right thing selling my phone, as it can sometimes come in handy doubling up as a ........well, phone.

You cannot make phone calls on a 50d right?

So if there are any potential 50D buyers out there, before you buy, just make sure you know what you are getting!!

---------------------------------------------

Forget the megapixels,
Forget the AF Microadjustments
Forget the (supposed) 1.5 stop noise improvement over 40D
Forget the higher resolution screen

LIVE VIEW FACE DETECTION introduces a revolution in DSLR photography!!!

It makes the impossible possible!

PHOTOS OF THE CAMERA OWNER WILL NOW BE POSSIBLE

read that again:

PHOTOS OF THE CAMERA OWNER WILL NOW BE POSSIBLE

Immagine this... you will now be able to actually have 5 or 10 photos of YOU every year!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I can't stop jumping up and down with joy! Actual photos of ME with my kids, not just my kids, or my kids with my wife, or my kids with their friends! ME with my kids.

Warms my heart.

I can't talk right now, I'm chocking up.

Unbelievable.

Thank you Canon, thank you!
----------------------------------------------

Bu çok komik doğrusu , adam d60 tahminlerini yazmış :D

My cousin's wife's neighbor's dog's uncle's nephew's baby-sitter's photographer heard from the grapevine about the Canon EOS 60D.

Here are the specs:
- 18.1 mp
- DIGIC V
- 12 point AF, all cross-type
- ISO 5O-6400, H1(12800), H2(25600)
- 3.2 inch LCD monitor
- 7 fps
--------------------------------------

Hüsmenağam ; d200 artık ölü kamera ama d300 spotta 1600 -1700 dolar civarı . 400 5.6 konusunda haklısnız , f/p oranı olarak karşılığı yok hiç bir yerde.
Zaten biz canoncuların şu an 2 sığınağı kaldı , birisi 400 f5.6 diğeri de f4 telelerimiz

Nikon bir güzellik yapıp 70-200 f4 ve 1500 dolar civarı bir 400mm çıkarırsa vay Canon un haline

Tarih: 27 Ağustos 2008, 01:31 - İp: 78.***.**3.7
reventon
reventon (üye)
İstanbul / Amatör

Acaba yakın gelecekte şöyle bir tahmin yapmak mümkün müdür?

Analog SLR'ler de üretim durdurulduğunda Nikon giriş ve uzman seviyelerinde üretimine FM10 ve F6 ile devam etti.Sonradan FM10 sahneyi terk etti ve geriye F6 kaldı.O da maşallah Amazon'da bile 2400 dolar yalnızca gövde.

Benzer durum Canon için de geçerli: Canon'da EOS1 V'yi satıyor.

Yani sıfır üretim ürün gamı bu 2 markada yalnızca 2.

Şimdiye gelelim.1,6 crop olsun 1,5 crop olsun sensörlerin kapasiteleri belli.Bir yerden sonra fayda eğrisi negatif yöne sapacak çünkü maksimum noktaya erişilecek bu da 50D/D300 yahut bir üst makineler ile erişilecek.

SLR'ların bitişini getiren DSLR'ler gibi cropların bitişini de(genel anlamda kullanıcılarda) FF makineler getirecektir diye düşünüyorum.Birkaç tane üretimi devam eden croplu makineler olur Husmenaga gibi fotoğrafçılar için onun dışında komple FF'ye döner sektör.

Netice itibariyle bu sektörde kullanıcıların çoğu amatör ve hobi olarak kullandığı için ekseriyetle fiyat/fayda dengesini tutturmak ister ki bu da uygun fiyatlı gövde ile olur ilk başta.FF'lerde çeşitlilik artar, ürünler çoğalır ve fiyatlar 2000 dolar altına(yeni teknolojili FFler anlamında) indiği takdirde croplu makineler de uzmanlar hariç tarih olabilir.Lensleri de Nikon'daki gibi DX/FX şeklinde makineye uyumlu hale getirdiklerinde de hiçbir sorun yaşanmaz.

Önümüzdeki 5 yıl için şahsi öngörüm.Siz ne dersiniz?

Tarih: 27 Ağustos 2008, 01:33 - İp: 195.***.**4.117
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Buffalo bence Canon 50D ye biraz haksızlık yapıyorsunuz. Face detection bence de gereksiz ama 50D ye bakınca aslında 40D nin eleştirilen yönleri giderilmiş bir makina olarak ortaya çıkıyor ki 40D halen çok iyi makina. Canon 50D iyileştirilmiş ekranı ile, lens ince ayar olanağı ile daha da iyi makine olacaktır bence. 9 AF noktasını geliştirmemişler bir tek bunu saçma buldum. 15.1MP gerçekten de yüksek ancak Canon un iso konusundaki başarısını düşünüyorum da belli olmaz belki de çok iyi sonuçlar verebilir. Sonuçta MP yarışı her zaman olacaktır ve markalar bu konuda ilerleme göstermek zorunda. Açıklamalarında sensörleri üzerinde yaptıkları değişiklikler sayesinde daha iyi ışık yakalayabildiklerini dolayısıyla da gürültüyü önleyebildiklerini yazmışlar. Bence fotoğraf örneklerini beklemek gerekiyor ki ben Canon un bu konuda başarılı olacağını tahmin ediyorum. Bir de bu makinalar da bilgisayarlar gibi artık küçük ve göstermelik adımlarla ilerleme gösterecekler herhalde, bu sayede daha çok para kazanırlar.
Umarım 5D MKII nin geri çekilme konusunda yanılıyorsunuzdur çünkü benim en merakla beklediğim makina o.

Tarih: 27 Ağustos 2008, 08:35 - İp: 78.***.**5.148
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Açıklamalarında sensörleri üzerinde yaptıkları değişiklikler sayesinde daha iyi ışık yakalayabildiklerini dolayısıyla da gürültüyü önleyebildiklerini yazmışlar.

Dİyelim ki doğru söylüyor Canon , yani algaç üzerinde değişiklik yaptılar. Mesafeyi kaldırdılar . Bu sayede daha fazla ışık,daha az gürültü elde ettiler.

Bu 10-12 mp kameralara karşı bir avantaj sağlamaz . Bu 15mp olan ama bu teknolojiye sahip olmayan kameralar üzerinde artı sağlar .

Tarih: 27 Ağustos 2008, 09:03 - İp: 81.***.**7.49