bilyac
bilyac (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 1000d mi Yoksa Nikon D60mı?

mrb arkdaslar bir yıldır nikon 8700 slr like makine kullanıyorum ve simdi butceme uygun ikinci el dslr almak istiyorum butceme uygun buldugum canon 1000d ve nikon d60 var canon 1000d daha yeni bir makine gibi geldi ama yorumlardan okudugum kadarı ile 400d nin makyajlanmıs hali deniyor nikon d60 ise daha eski bir makine, govdede af motorunun olmaması bana eksisi olurmu, bu iki makineyide kullanan arkdasların yorularını ve yardımlarını bekliyorum tesekkur ederim

Tarih: 4 Şubat 2010, 10:44 - İp: 85.***.**4.157
kagankoc
kagankoc (üye)
İstanbul / Amatör

bence af motorunun olmaması çok büyük bi eksi

Tarih: 4 Şubat 2010, 13:29 - İp: 88.***.**3.34
bilyac
bilyac (üye)
İstanbul / Amatör

nikon D60 ve canon 1000D kullananan yokmu forumda ardkaslar kimse bu makineler içinm yorum yapmicakmi?

Tarih: 5 Şubat 2010, 09:14 - İp: 85.***.**4.157
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

ikiside birbirne çok yakın makinalar, zaten nikon artık tüm lenslerini af-s üretiyor o yüzden af motorunun olmaması çok önemli değil ... hangi markayı seviosan onla devam et önemli olan çekmek istediğin konulara göre optik alman ve kaliteli optikler kullanman ..

Tarih: 5 Şubat 2010, 09:54 - İp: 88.***.**1.66
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Önce gelecekte almayı düşündüğün lenslerin özelliklerine ve fiyatlarına bakarsan AF motorsuz body alıp almamaya daha iyi tartabilirsin.

Peki hangi lense ihtiyacın olacağını nereden bileceksin ?

Basit : Bugüne kadar Nikon 8700'ü en çok hangi zoom aralığında kullandıysan o aralıkta lense ihtiyacın vardır.

8700'ün zoom aralığı 35mm film için 35mm'den başlıyor, bunun APS-C için karşılığı yaklaşık 24mm oluyor. Bu durumda

1X ===> 24mm
2X ===> 50mm
4X ===> 100mm
8X ===> 200mm

fokal uzunluklarına tekabül ediyor.

Eğer çektiğin fotoların ezici bir çoğunluğu yeterli ışıkta 1X - 2X aralığında çekildiyse 18-55mm'lik kit lens sizin için yeterli olacaktır. Gövdede AF motoruna ihtiyacın olmayacak.

Az ışıkta ve arka planı iyice bulanık olacak şekilde potre çekimi yapacaksan 50mm F1.8 lense ihtiyacın olacak. Bu lensin 2.el fiyatı 250 YTL'dir. Fakat gövdede AF motoruna ihtiyaç duyar. Aynısının AF-S versiyonu bir servete malolur.

Macro çekim yapıyorsan 100mm Macro lense ihtiyacın olacak. Yukarıda belittiğim 50mm kadar ucuz olmasa da bile eski 2.el ile yeni AF-S arasında dağlar kadar fiyat farkı olacak. Gövdede AF motoru gerekir.

Benim çok param var fakat ağırlık taşıyacak mecalim yok diyorsan Nikon 18-200 AF-S VR alırsın, D60'a takıp her işini görürsün.

Uzun lafın kısası alacağın lenslerin bütçesini gözden geçirmeden AF motoruna ihtiyacın olup olmadığı hakkında sağlıklı bir karar veremezsin.

Tarih: 5 Şubat 2010, 12:52 - İp: 85.***.**3.6
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

aslında antika haklı söz konusu nikonun yeni optiklerin el yakmasıysa af motorunun önemi artıyor =)

Tarih: 5 Şubat 2010, 21:12 - İp: 88.***.**1.66
bilyac
bilyac (üye)
İstanbul / Amatör

yorumlarınız ve verdiginiz bilgiler içiğn teşekkur ederim bir sorun olmassa yarın canon 1000d sahibi olucam

Tarih: 7 Şubat 2010, 18:26 - İp: 78.***.**9.39
  • 1