Fotoğrafçılık Forumları
Bu Makine İyi Midir
http://www.public.gr/product/sound-and-vision/fotografia-video/digital-slr-cameras/nikon-d3100-double-vr-super-kit/prod2030498pp/ yunanistanan almayı düşünüyorum chrome dan açıp sayfayı çevirirseniz her şey doğru olarak çevriliyor..yeni başlayan birisiyim pek bi bilgim yok çoğu kişi bu makine başlangıç için yeterli diyor ancak ben ilerdee kullanabileceğim ve bana sorun çıkartmıcak bi makine istiyorum lensleri body si sizce nasıl bi yardımcı olabilrmisiniz teşekkürler
Eğer dslr kullanmaya yeni başlayacaksanız ideal bir makina.Kullanımı basit,içindeki rehber modu da öğrenimi kolaylaştırıyor.Gövdesi ve lensi de sağlam,hor kullanmadıkça sorun çıkaracağını sanmıyorum.
peki bişey soracm bu lensler bu makinaya ayrı ayrımı takılıyor yok birbirine bağlayıp takabiliyormuyuz bi bilginiz varmı?.bide genel bişe sorayım dslr alırken bakmamız gereken önemli şeyler nedir ?teşekkürler
Dslr makinaların lensi değişebilir yani üzerindeki lensi çıkarıp başka bir lens takabilirsiniz.Dslr alırken sensör boyutuna,video ve iso performansına,sağlamlığına dikkat ederseniz iyi olur.
Eğer Dlsr bir makina alacaksanız şayet foto muhabiride değilseniz (Yani çok fazla kare çekmeyecekseniz, çünkü Nikon'un perde ömrü Canon'dan fazla) tercihiniz kesinlikle Canon olsun derim. Çünkü Nikon makinalar ile her lensi kullanamıyorsunuz,lensleri çok pahalı ve yazılım olarak Canon önde. Özellikle video performansı olarak Nikon'u çok geride bıraktı. Eğer fiyat performans olarak çok ideal bir makina almak istiyorsanız Canon EOS 550D'yi inceleyin derim. Fiyatı çok uygundur ve Canon'un klasik olma yolundaki makinalarındandır. Nikon D3100'ün de çok ötesindedir.
abim yunanistanda ve orda makineler 400 500 tl daha ucuz o yüzden ordan almayı düşünüyorum ve sizin dediğiniz modeli orda bulamadım ben hep nikon düşünmüştüm çünkü canon daha pahalı geliyordu ve nikona göre çokda fazla artısı yoktu nikonlarda lens uyumu konusunda sıkıntı var demişsiniz ama benim sorduğum mağazalarda falan nikon marka bütün lenslerin uyumlu olduğu söylendi belkide siz haklısınız çünkü benim çok fazla bi bilgim yok bide verdiğim bağlantıya bakabilrseniz almayı düşündüğüm makinenin yanında hem AF-S DX NIKKOR 18-55mm VR lens hemde AF-S DX NIKKOR 55-200mm VR lens var ve fiyatıda 528 euro bana makul gelmişti hemde daha lens ihtiyacım olacağını düşünmemiştim yeni başlayacağım için ama bunun dışın bi iki model daha var aklımda ama onlarda nikon yardımcı olabilirseniz sevinirim.
http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/karsilastir/Nikon-D3100-vs-Canon-EOS-550D bu sitede bahsi geçen iki makinanın karşılaştırması var,ıvır zıvır özellikler dışında 550d'nin pek bi avantajı yok gibi.D3100 daha büyük sensöre sahip,piksel boyutu daha fazla,ayrıca video çekerken otomatik odaklanma yapıyor.Dslr makinalarda da öne çıkan özelliklerde bunlar.Bir de ikinci lens almak konusunda acele etmeyin bence.Bir süre kit lensiniz ile idare edip fotoğraf konusundaki temel bilgileri kavrayın ve alacağınız makinanın herşeyini öğrenin daha sonra ikinci lens konusunu düşünürsünüz.Zaten lens tercihi yaparken fotoğraf çektiğiniz süreç çok önemli,fotoğraf çektikçe hangi lensi alacağınıza daha iyi karar verirsiniz.
nikon d3100 de karar kıldım
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk
018915 Kas. 2024, 13:35
miratcenk -
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
2101028 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
1164831 May. 2024, 19:07
compozer -
-
Listede Olmayan Fotoğraf Makine Modeli.
12 May. 2024, 23:54 mr.mehmet
054512 May. 2024, 23:55
mr.mehmet -
Fotoğraf Makinemle Çektiğim Fotoğraflarda Siyah Leke Var
18 Kas. 2023, 19:50 edaak123
1133130 Ara. 2023, 01:28
mustafa_ozdag -
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
074304 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -