calvino
calvino (üye)
İstanbul / Amatör

Bir K100d'li Daha!

herkese merhaba,

uzun zamandır forumu izliyorum ama yeni üyeyim. iki aylık bir araştırma sonucu Pentax K100D'mi sonunda aldım. çok basit bir dijital makine dışında ilk kez dijital makine kullanıyorum. bu forumda Pentax K100D'nin gün geçtikçe daha fazla yazıldığını, izlendiğini ve merak edildiğini gördüğüm için ilk izlenimlerimi yazmak istedim. belki almak isteyenler yararlanırlar.

1. makineyi ideefixe'den aldım. gövde, 18-55 ve 50-200 ile. 1 GB kart da hediye geldi.
2. daha önce Canon 350D ve Sony A100'ü denemiştim. K100D daha iyi ele oturan, daha ağır ve tok bir alet. hatta forumlarda denildiğine göre, ağırlığı eleştiri bile almış. benim için çok iyi.
3. Lens takma-çıkarma düğmesi dışında düğmelerin yerleşimi ve kullanışı gayet rahat. o düğme ise sanki solaklar için yapılmış gibi. lens takma bölümünün sağ altında yer alıyor ve takıp çıkarmada beni biraz zorladı.
4. Tam olarak ne denir bilemiyorum. fonksiyonlara ulaştıran döner düğme önde yok, sadece arkada var. (canonda ve sonyde bildiğim kadarıyla arkada yok. sadece önde)
5. fonksiyon tuşu ile wb, iso, çekim hızı gibi en çok kullanılan ayarlara ulaşma çok kolay.
6. vizör geniş.
7. daha önce hiç dslr kullanmadığımı göz önüne alarak bu maddeyi okuyunuz lütfen: iso, şaşırtıcı biçimde mükemmel geldi. akşam evde 1600 iso'ya kadar çıktım ve gren kabul edilebilir ölçülerde kaldı. benim için inanılmaz (bu arada, bu forumda okuduğum beni şaşırtan konulardan biri de iso konusu. film kullanırken 400'ün üzerine çıktığınızda gren çok olur. ama dijitalde insanlar gren görmek istemiyorlar. belki biri bana bunu anlatabilir)
8. grib olmaması üzücü
9. 18-55 için diğer markaların kit lenslerinden iyi olduğu söyleniyor. olabilir, kullanmadığım için bilmiyorum. ama bana çok iyi gelmedi. birincisi, kit lensin arka kapağı, üzerinde Pentax logosu olmayan, sonradan uydurulmuş gibi plastik, tuhaf bişey. ben bunu hata sanıp ideefixe'yi aramayı düşünürken, aynı kiti alan başka bir arkadaşımın da objektifinde aynı arka kapak olduğunu öğrendim. meğer standardı buymuş. ama kötü. lensi denediğinizde, ortalarda netlik iyi, ama geniş açılarda ve açık diyaframlarda kenarlarda keskinlik kayboluyor. başlangıç olarak alınabilir, çünkü ucuz, ama ilk fırsatta değiştirilmesi gereken bir lens.
10. 50-200'e laf yok. gayet iyi, keskinliği, netliği ve kullanım kolaylığıb küçücük. cebe koy git. (aman bu lafları birer amatörün söylediğini de unutmayın)
11. bir de 35 mm f:2.8 manuel lensim var. onunla çekince kenarlar falan her şey zımba gibi. eğer manuel prime lensler bulabilirseniz, mükemmel oluyor doğrusu.
12. CD'de gelen laboratuvar programı kullanışlı görünüyor. hem PC hem de Mac de çalışıyor.

şimdilik bu kadar. örnek göstermek isterdim ama bu konuları yavaş yavaş öğreniyorum. onu da daha sonra yapabilirim.

herkese iyi günler. keyifli fotograflar

Tarih: 5 Kasım 2006, 22:19 - İp: 85.***.**6.171
calvino
calvino (üye)
İstanbul / Amatör

ya kusura bakmayın. ilk izlenimler sonrası, uzun uzun inceleme fırsatı bir daha bulamadım. ama aksamları küçük alıştırmalarım sonucunda diyebilirim ki, kit lens çok parlak değil. kenarlarda ciddi sorun var. idare etmez mi? eder! ama imkanınız varsa 16-45 çok güzel görünüyor. bu aralar BH Photo'da 200 $ rebate ile satılıyor. ama amerika içi. aldırma fırsatınız olursa 210 $'a malolabilir. makinenin üzerinde 35 mm manual fokus lensi bıraktım. ara ara onunla çekim yaptım. o bana harika geldi. eger ki pentax alırsanız ne yapıp edip bir prime af olmayan lens edinin derim. fiyatları 50-100 milyon arasında değişiyor. ama zor bulunuyor

bilgisayara yüklediğim fotografları paylaşma fırsatım olduğunda göndericem. ancak buraya nasıl fotograf yüklenir onu bilemiyorum. biri anlatabilir mi?

herkese harika fotograflı günler dilerim

Tarih: 10 Kasım 2006, 11:15 - İp: 85.***.**3.195
yrguner
yrguner (üye)
İzmir / Amatör

arkadaşım ilk önce www.imagshack.us adresine gir orda gözat fln var yükleyeceğin fotoğrafı seç fotoğrafı küçültmek istersen orda "resize image" var sanırım onun yanına işaret koy ne kadar küçülteceğini belirt sonra "upload" a bas.yükleyince orda sana bir kaç kod link vb. verecek.en alttakini kopyala daha sonra burda mesaj atarken mesaj kutusunun üstünde dağ manzarılı küçük sarı bi tuş var ona bas ve imageshack ta kopyalamış olduğun linki yapıştır.

umarım yardımcı olmuşumdur.

izmirde AF'siz prime lens nereden bulabilirim?

şimdiden sağolun...

Tarih: 10 Kasım 2006, 16:51 - İp: 85.***.**1.237
calvino
calvino (üye)
İstanbul / Amatör

tesekkurler yrguner. verdigin bilgi icin saol. neden bu kadar karisik oldugunu cozemedim ama. daha kolay bi yolu olmalıydı sanki...

izmiri bilmiyorum ama ben istanbul'da bulamadım. sirkeci-hayyam da bile. benim elimdeki lens karadenizde bir yerden gelme.

hoşçakalın

Tarih: 10 Kasım 2006, 18:04 - İp: 85.***.**3.195
yrguner
yrguner (üye)
İzmir / Amatör

ya aslında hiç karışık değil.en basit halini söyliyeyim istersen.imageshack a gir orda gözattan resmi seç upload a bas en alttaki kodu kopyala buraya yapıştır.

ama böyle yapınca resim forum sayfasında gözükmeyecek linkini vermiş olacaksın.forumda gözükmesini istersen önceki belirttiğimi yapman gerekiyor...

Tarih: 10 Kasım 2006, 18:25 - İp: 85.***.**1.237