emrecaliskan
emrecaliskan (üye)
Ankara / Amatör

Başlangıç İçin Daha Güzeli Var Mı?1000d

Ben Canon EOS 1000D alıcam ama tecrübesiz olduğum için kara veremedim üniversite öğrencisiyim param boşa gitsin istemiyorum başlangıç için nasıl bir tercih sizce ??

Tarih: 27 Ağustos 2011, 06:32 - İp: 88.***.**3.152
ei421
ei421 (üye)
İstanbul / Meraklı

Merhaba,
Ben 'Gaijin'e katılıyorum açıkçası. Neden? derseniz:

Fotoğrafta ekipmanın öneminden çok tecrübenin önemine dikkat çekmek isterim. Canon 1000D gibi önemsiz, çelimsiz gibi gösterilen bir makineyle harika çekimler yapan olduğu gibi; 7D,50D,5D kullanıp çok acemi olanlar tanıyorum. Ve ben bu farklılığı tecrübeye bağlıyorum.
Benim önerim 1000D almanız ve fotoğraf dünyasına erkenden atılıp tecrübe kazanmanız yönünde olur.

Ayrıca 'ercan43' Bey'in dediği ufuk çizgisi düzeltme konusunda da D300S i sonradan çıkaran Nikon'un bu konuda profesyonelleri düşünerek hareket ettiğini sanıyorum.
Profesyonellerin çoğunun fotoğraf düzeltme/güzelleştirme işlemlerini bilgisayarda yaptıklarını biliyoruz. Yani bu tarz ek özelliklerden bazılarını 'fotoğraf makinesiyle video çekme' gibi gereksiz görüyorum açıkçası.

Alın 1000D'yi ve kimsenin ne diyeceğini düşünmeyin. Forumumuzda 1000D kullanıp harika işler çıkaranları da kendinize örnek edinin. Öncelikle de 'Gaijin' e bakın...

Tarih: 1 Eylül 2011, 18:05 - İp: 46.***.**9.157
caqlar.scream
caqlar.scream (üye)
Trabzon / Profesyonel Fotoğrafçı

bence bosver sony a290 al istersen 2. el al cok ucuz titresşim önleme var gövdede hem görüntü kalitesi 1000d den daha daha iyi

Tarih: 3 Mart 2012, 20:45 - İp: 88.***.**3.145