cahoo
cahoo (üye)
İstanbul / Meraklı

Amatör Çalışmalar İçin Dslr Tavsiyesi

merhaba arkadaşlar fotoğraf çekme işine oldukça meraklıyım. bu sebeple bir fotoğraf makinesi edinmeyi düşünüyorum. fakat bu alanda pek bi bilgim olmadığı için nasıl bir model alsam, hangi marka iyidir (göreceli bir soru) bilemedim bu sebeple sizlerden bir fikir almak istiyorum.

ben daha önce hiç fotoğraf makinesi kullanmadım herhangi bir fotoğrafçılık deneyimim yok henüz yolun çok başındayım, amatör olarak ufaktan başlamayı düşünüyorum. alan olarak ise (manzara fotoğrafı, makro çekim gibi) bir alan düşünmedim, genel olarak fotoğraf çekimi yapmak istiyorum. bu amaçla nasıl bir makina almam doğru olur? kötü bir makina alıp mağdur olmak istemiyorum. işimi görecek iyi bir makina arayışındayım, 2000 lira gibi bi bütçe ayırmayı düşünüyorum.

forumda bu bölümdeki sorulara gözattığımda "Nikon D90" modelini gördüm. aklımdaki ilk makina bu. sizce doğru bir seçim midir? sizlerin önerileri nelerdir?

Tarih: 21 Mayıs 2014, 12:30 - İp: 85.***.**7.177
ayaziayaz
ayaziayaz (üye)
Artvin / Amatör

Ben de D90 konusun da kararsızım ama 2008 de üretilen ve halen Türkçe menüsü olmayan piyasa da 18+105 lensi de çok zor bulunuyor.
D5100 modelin de takıldım ben de çağa ayak uydurmuş D90 varisi olabilir mi acaba?

Tarih: 23 Mayıs 2014, 17:21 - İp: 81.***.**7.182
erlaky
erlaky (üye)
Eskişehir / Amatör

d5100 farklı bi segment d90 farklı bi segment varisi olamaz
mağazaya gidip ikisini de elinize alın.

d90 kullanan birine d5100 oyuncak gibi gelir

Tarih: 23 Mayıs 2014, 19:22 - İp: 78.***.**2.157