Fotoğrafçılık Forumları
A100 Satılmıyor
Kimse yanlış anlamasın, son derece objektif yazıyorum vede üzülerek...
biliyorsunuz Buffalo canon almaya karar verdi yada en azından düşünüyor..
Rica etti bakarmısın, Hayyam pasajında kaçtan gidiyor diye.. gittim baktım bende...
Kimse almak istemedi
alanlar ise öle bir fiyat verdiki insanın içi cız ediyor...zati topu topu bir dükkan alırım dedi..oda iyi bir tanıdığım diye...
Body+18-200 sony lens+50 mm 1.7 lens+tamron 70-300
fiyatı ben değil bufalo sölesin
nedir ki bu anlamak mümkün değil...
neden böle diyorum...kimse almıyor diyorlar yada aksesuar yok abi gitmiyor makinalar diyorlar
kıssadan hisse eğer dslr pazarında tutunmak istiyorlarsa firmalar...
sadece body çıkarmakla olmuyor bu böle biline
altas bey D3 ün fiyatı nedir acaba tşk
Valla şu sıralar dslr satmak olanaksız, ciddi zarar eder herkes.
Bu canon için de, nikon için de böyle, çok değil 6-7 ay önce garantili olarak 1800 liraya alınan 400d ler bu gün 1000 liraya elden çıkarılıyor.
Sony ve Pentax için asıl vahim şey objektif.
18-200 ü satayım tamron ya da zeiss 16-80 alayım dedim, 1000 liraya satılan objektifi 600 verene satacaktım. Satamadım 500 dolara nikkor 18-200 var dsem saniyesinde satılır herhalde.
Ama tersi bir komedi de var, elimdeki 50mm minoltayı 70 liraya almıştım, satılığa çıkarsam %200 karla satarım.
İkinci el işe yarar eski minoltalar asla hak etmeyecekeleri fiyata gidiyor.
Sony DSLR A100 komple set olarak 2400 liradan piyasaya girmişti, zamanla 1600 liraya kadar indi. 2400 liraya alan biri anormal zarar etti mecburen.
Bir daha sony dslr alır mıyım?
Alabilirim . Ama asla garantili DSLR almam. Çok ciddi zarar ediyorsunuz.
Canon konusunda aklıma giren kişi Ömergin isimli kişidir Verdi gazı resmen.
70-200 f4 550 dolar
400 mm f5.6 1000 dolar
sıfır fiyatları. bu fiyata ne sony ne de nikon dan eşdeğer objektif satın almak mümkün değil.
o nedenle nikon dslr almayı bir saniye bile düşünmedim şimdiye dek, ama canon özellikle yaban hayat ve spor fotoğrafçılığı için çıkardığı muhteşem objektifleriyle aklımı çeliyor.
tabi spot fiyatlarıyla.
bu nedenle nikonla sony arasında benim için fark yok, nihayetinde tamron 17-50 ve sigmna 70-200 ile sigmanın makroları dışında benim erişebileceğim set her ikisinde de var. ve aynı fiyat. ama canon alırsam sigmayla filan uğraşmam, gidip canon un kendi objektiflerini sigma dan bile ucuza alırım. düşüncem buydu açıkçası.
erdem e benim set için 800 dolar önermişler, o da onun hatrına tabi.
o fiyata satacağıma birine bağışlarım daha iyi
buradan okurlarsa hayyam esnafına da bir iki not;
bir kaç seneye kalmaz aç kalırsınız babalar eğer bu zihniyetle giderseniz. hepsiburada ya göre bu sene en çok satan dslr ler arasında a100,k10d ve k100d ilk 5 te.
tamam sony ve pentax size çok az kar payı bırakıyor olabilir, ama sony bu piyasada zirveye oynar, bu hızla euroasia dükkanlarınıza kilit vurur. çok zor değil , vitrinize iki tane tamron 17-50, iki tane de sigma 105mm makro koymak, biliyorsunuz ki 2 gün içinde satarsınız. ama getirmiyorsunuz, kaç dükkana sordum tamron 17-50 var mı, yok ama getirtiriz filan dediler.
bilemiyorum, canon erkayalar ı dışlayp piyasaya girecek deniyor, aynı şeyi nikon da yaparsa siz boğazda balık avlarsınız.yani ithalatçının anormal kazanç payı düşünce amrika fiyatları + %18 kdv fiyatına satılacak dslr ler.
valla bir arkadaş ilgileniyor benim makineyle, o alırsa satar 40d ye geçmeyi düşünürüm, olmazsa kalsın ziyanı yok.
elimdeki objektifleri zararına da olsa satıp alıp bir zeiss 16-80 tepe tepe kullanırım, ne de olsa zeiss ve ne de olsa ne nikon ne de canon da eşdeğeri bir objektif yok.
#buffalo' tarafından 12.10.2007 01:47:53 tarihinde düzenlendi.
valla bu gece biraz düşündüm, aslında düşünerek bir şey satın almadım şimdiye dek geçende 10 dakiaka düşünerek araba aldım mesela yemin ederim.
öyle ayarca yıllarca düşünüp dslr filan alamam , beni bozar.
toplam 10 dakika düşündüm ve 40d den soğudum ,bunda a100 ü istediğim fiyata satamamam etkilidir tabi
zamanında spot alsaydım, pek de zarar etmeden satardım elbette. ama garantili aldığım ve garanti belgesine ekstra para ödediğim için zarar ederim şimdi satsam. sırf garantili diye kimse spotta 1100 liraya giden makineye 1500 lira vermez
yani fufuli nin sevinç naraları atmasına pek gerek yok, d200 ü garantili olarak alsaydı uğradığı zararı ömrü boyunca unutamazdı eminim son baktığımda 3500 liraydı garantili fiyatı
üzgünüm ömer kuş çekemeyeceğim
ne yalana söyleyeyim 40d yi ilk gördüğüm günden beri sevemedim
ben en iyisi gidip bir zeiss 16-80 alayım bir de sigma 100-300 ve 2x tc alıp bir köşeye oturmak en iyisi.
makinemden mennunum aslında ve onun hakkını verebildiğimi söyleyemem.
bu gün biraz foto çektim, ışık çok tatlıydı.
ve bir kez daha anladım ki, ışık iyiyse makine de iyidir, ışık kötüyse en iyi makinenin bile yapacağı çok bir şey yok.
hep vivid renk modunda çektim şimdiye dek,bu gün natural e aldım ve pek beğendim renkleri. bazısına soft gelir bana gerçekçi geldi bu renkler.
ve bir arkadaşa uğradım ,bir tane sony bravia lcd tv almış 82 ekran. kafayı yedim resmen, ben de almalıyım. dev ekran tv yoksa dslr nin de anlamı yokmuş onu da anladım bu gün
Maşallah diyorum buffalo abimize
Abi senin sete 850 dolar veririm istersen
Bir tek makina ve uc-bes lenle ilk defa DSLR dunyasina girip, canon-nikon gibi devler arasinda bu kadar satis yapmasi Sony icin buyuk basari.
Bu iyi bir baslangicti ve kendileri bile bu kadar satis yapmayi beklemediklerini itiraf etti.
DSLR`de sistem olusturtmakta kararli Sony.
A100 ve A700`un uzerine 3 yeni makina daha geliyor. Zeis ve kendisinin uretecegi yeni lensler de yolda.
En basitinden, profesyoneline kadar 4-5 makinayla piyasada olmasi, Sigma-Tamron-Tokina gibi lens ureticilerini de harekete gecirecektir. Ayrica kaliteli minolta lensler de iyi para ediyor.
Bizim esnaf hala eski aliskanliklarini surduruyor ama uyandiklarinda cok gec kalmis olabilirler...
.................
"Makinanin hakkini vermek" ... evet Buffalo, isin ozeti bu.
maviizci, sen biraz gez
hbaykal, valla haklısınız, işte makinenin hakkını verebiliyor muyuz?
a100 mesela, çok gelişmiş bir renk skalasına sahip, kelvin ayarlarını bir kez nedir diye kurcaladım.
hiç girmediğim menüler var.
beyaz ayarı hep autoda diğerlerine hiç bakmadım bile.
hal böyleyken yeni dslr peşinde koşmak anlamsız
aslında şu minolta 400mm yi adam gibi fiyata satsalar hiç sorun yok da satmıyorlar işte
hakan anlamadım...yani sana D300 verseler almayacaksın öle mi ??? 17-50 tamron+70-200 vr+300 mm nikon prime kötü set öle mi haaa 105 vr yide ekle
lam havada kaparsın be...dvd player
erdem almam demedim , ver düşünürüz
d300 2500 dolar diye sen söylüyorsun, a700 ü amerika da 1150 dolara satan yerler varmış
a100 şu anda amerika fiyatı + kdv + %5-10 ithalatçı karıyla satılıyor Türkiye de. A700 de 3-4 ay sonra aynı olur. Ama D300 için bu mümkün değil hani pazarlık yaparsın ''abi valla kurtarmaz derler '' ya, d300 ü de o fiyata kimse satamaz. ama eşsiz bir dslr, 40d beni hiç etkilemedi, ama mantık evliliği için iyi , ama d300 evlenmeyi düşünmeyeceğimiz ateşli sevgili gibi açık konuşayım, d300 rüya gibi bir makine kesinlikle, resim kalitesi anlamında fark yaratacağını sanmıyorum, 40d ve a700 karşısında. ama teknik özellikleri en az 3-4 sene aşılamayacaktır.
ama beni maddi olarak aşıyor açıkçası. spottan bile almaya kalksan 2000 doları bulur sanırım.
baba amerikada 1800 tr de spot 2000 dediğin gibi...
lakin 3 ay sonra 1900 lere iner
çok para gerçi dolar acayip düştü...bilemiyorum baksana sony de deli atağa geçmiş..
ama sorun şu ki sony istediği kadar vites yükseltsin edirneden bu tarafa geçmiyor
yani dünya pazarındaki durumdan çok türkiye pazarına bakmak lazım
valla bahsettınız sony anca 900 mılyon eder o objektıflerle
sız kac ıstıyosunuz
bu arada sony ALFA 700 hayırlı olsun herkese ( yenı urun )
İlgili olabilecek konular
-
Sony A100 : İlk İzlenimlerim.
09 Ağu. 2006, 04:02 ocaklilar
124937874629 Eki. 2013, 01:20
sessizada -
-
D40x mi Sonya100 mü Linkli Resimli Yardı
08 Mar. 2011, 15:14 snear
2174810 Mar. 2011, 22:51
badboy79tr -