Fotoğrafçılık Forumları
60d Mi 7d Mi 5d Markıı Mi?
Arkadaşlar merhabalar. Canon 450D kullanıcısıyım. Tamron 17-50 VC ve Sigma 70-300 lense sahibim. Ve yeni bir makine almak istiyorum ve kararsızım bunun için sizlerden tavsiye bekliyorum. Çekim olarak şu sıralar stok fotoğrafçılığına yöneldim bunun dışında fotoğraf yarışmaları için fotoğraflar çekiyorum.
5D mark II alırsam diyorum benim 17-50 lensim bu makineye uymuyor sadece 70-300 lensim uyuyor. Bu makineye ff olduğu için bu kadar para vermek bazen mantıksız geliyor ve hali hazırda 60D ve 7D nin kaliteleri 5D MarkII den daha iyi görünüyor. Ve 60D veya 7D alarak ve üzerine bir lens alarak makineye 5D Mark II gibi geniş açı özelliği (FF) kazandırabilirim düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz yada benim yerimde olsanız ne alırdınız?
60D Body 899$
7D Body 1,549$
5D Mark II Body 2,198$
theyapici Sana en doğru yerlerden link verdim alakasız şeyler yazmışsın.
ciao'u mid level ifadesini gör diye verdim. incelemeye bak diye vermedim. TIPA sitesinde kapı gibi ifadeler var. Canonturk bir genelleme yapmış 450d,500d gibi makineler ucuz olmaları sebebiyle giriş seviyesi olarak tavsiye edilir. 7d orta segment olsaydı model 70d olurdu. Hiçmi haber okumuyorsun? Canon 7d ile yeni bir sınıf yaratmıştır diye bissürü haber var..
Senin verdiğin siteden: http://www.canonturk.com/wp/1718-canon-eos-7d-detayli-incelemesi.html
Siteden kopya
(Canon EOS 7D'in En Son Sürüm Güncellemesini indir · Canon EOS 7D Kullanım Kılavuzunu indir · Canon EOS 7D hakkında merak ettiklerinizi sorun · Canon EOS ... Canon 7D ile yeni bir sınıf daha açtı. Fotoğraf .... Yaratıcı Pozlama Modları: ...)
Yazıda ne diyor?
TIPA 2008'de entry levelda Sony'e ödül vermiş. Aynı sene 2 tane entry level'a ödül verilirmi?
Hala inkar ediceksen seninle konuşcak birşeyim yok..
#puskas' tarafından 28.05.2012 10:50:37 tarihinde düzenlendi.
tamam sen TIPA ya bakıyoırsun sadece.dxo mark da var verdğim linklte. biraz ingilizcen varsa onlarda semipro demiş 60d ve 7d için. 7d kuşçuların ve sporcuların makinesi 8fps tabi ki. ben 60d kullanıyorum diye iyi yazmadım ama sen yazmşsın onu.ama 450d kesinlikle 60d ve 7d ile aynı çekmiyor tıpa ödülü alması makinene sınıf atlatmaz esasen senin makinen 450 d diye iyi olmuyor adam zaten yeterli gelmediği için değiştirmeyi düşünüyor...
dxo mark neden entry level demiş ozman 450d ye onu da söyle dah ahiçbir cevap yazmayacım sana.
http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Camera-Sensor-Database/Canon/EOS-450D buraya gir specifications sekmesinin altında yazan bu
Entry-level DSLR
sen devam et kolsay gelsin sana. Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az.
TIPA'ya yanlış bilgi veriyor diyorsun yani Sen bildiğin şekilde devam et..
eline klavyeyi alan kahraman olmuş
benimle bir derdinmi var?
Valla o giriş seviyesi dediğiniz bodylere sole 3-4 binlik en güzelinden 2,8 sabit diaframlı VR veya IS li lensleri takında görün giriş çıkışı mllet bodyle bozdu iyicene...al ozaman 5dmark II yi kullan 24-85 2,8-4,5 lensle...olay sidik yaırsına girecekse yarısı kazanan lens olacaktır...dikkatinizi cımbızla cekerim lens büyüdükçe bodyi değil lensi taşıyosunuz...gözünüz benim gibi 3 derece miyonsa görme merkezim supermeninki gibi olsa kac yazar?veya dandik anti reflesi olmayan düz cam bir gözlük canı olan 1500 TL lk gozluk mesela...ben miyodum ...cerceve rayban olsa kac yazar camı dandik olduktan sonra...18-55 IS veya VR lensle anca yururken manzara çekersiniz...16.000 TL verin Canon veya nikon 300 mm 2,8 IS-VR lensi alın makinenize takın ...oyle bir lensi neye takarsanız takın tripotla birlikte baykuşun gözündeki yansımeyı çekersiniz...puskas ve garjin arkadasların ara sıra benim ısrarla ustune bastıgımız konu o...boğaz manzaranız var ama camlarınız plastik...olay bitmiştir
k.etkisi ağzından bal damlıyo anlayana tabi 60dyi alıp 18-105le kullancağıma 450d'yi L serisiyle kullanırım. Ünlü bir fotoğrafçı şöyle der; İyi camın bu kadar fark yarattığı bir başka alan daha görmedim. Ne 7d ne 60d kit lensle giriş seviye dediğiniz makinenin yanına bile yaklaşamaz 60dye 4000 l. verceğime giderim o fiyata kaliteli lens alırım.
hangi lensin hangi makineye uydugunu, koca koca boyleri alıp sadece kendisi 1250 gram olan bodyleri alıp ustunede 1250 gramlı lensleri alınca fotografcıdan cok bildiğiniz cevat kelle oluyorsunuz...onuda hesaba katmak lazım...burda gecen gun baskakonuda birt arkadas canon 1100D icin giris seviyesi bile olmayan amatör bir makine DIYOLAR diye yazmıs...aklıma garjin geldi ilahi amator insan..burda bu kadar teknikkonuda bilgi veriyor demekki isi bilmiyormuys bende isi bilmiyorum...alın bodylerinizi tokusturun)
hahahaha yok artık ya bu cevat kelle iyi benzetme olmuş aynen öyle bende bişi bilmiyorum artık benzer bi olay: birine problemini tungsten wb ayarıyla çözebilirsin dedim. tuvaletteki ampülde işe yarar o dedi ben o ampülle ürün çekiyom ne ampülmüş ya
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
2019'da Canon 650d Ya da 60d Tercih Edilir Mi?
27 Kas. 2019, 17:51 mete_
0217327 Kas. 2019, 17:51
mete_ -
-
Canon 6d Mark 2 mi Yoksa 5d Mark 4 Mü
01 Kas. 2019, 16:55 umut1993
2215204 Kas. 2019, 18:16
umut1993 -
Portre İçin 5d Markııı Mu Yoksa D800 Mu Almaliyim?
05 Şub. 2017, 21:18 direnkarakass
1265523 Mar. 2018, 19:10
ksondas -
Canon 7d Kayıp Af Modları Ve Işık Problemi
26 Oca. 2018, 01:09 icakil
1310028 Oca. 2018, 02:19
paperman -