jubalam
jubalam (üye)
Hatay / Haber Fotoğrafçısı

550d İle Çok Video Çekersem Ne Olur?

Öncelikle selamlar arkadaşlar, işim göreği zorda kaldığım zamanlarda 550D makinem ile görüntü alıyorum. 2-3 güne bir 10 dakikalık görüntülerden bahsediyorum. Yeri geliyor 2 saat çekim yapıyorum. Bu değer değişiyor tabi. SLR makinayla bu kadar fazla görüntü çekmem de ne gibi sıkıntılar çıkabilir?

Tarih: 2 Mart 2013, 23:04 - İp: 95.***.**6.162
iirrffaann
iirrffaann (üye)
İstanbul / Amatör

Ben sensöre hiçbir zararı yok diyemeyeceğim. Bence makinenin ömrünü az da olsa kısaltabilir. Tabi video işinden hiç anlamam ama perde o kadar süre açık kalacak. 2 saatlik uzun pozlama etkisi yapacaktır büyük ihtimalle.

Tarih: 2 Mart 2013, 23:33 - İp: 94.***.**3.60
mbu
mbu (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Bataryanin omrunu kisaltmaktan baska bir zarari yok. Zaten butun elektronik cihazlarda pilin bir omru vardir.. Gonul rahatligiyla cekebilirsiniz.

Tarih: 3 Mart 2013, 07:20 - İp: 176.***.**4.132
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Kullanma klavuzu varsa bakın, bir saati aşan video çekimlerinde makina ısınma yapar diyor mu?

Tarih: 3 Mart 2013, 13:13 - İp: 213.***.**7.47
jubalam
jubalam (üye)
Hatay / Haber Fotoğrafçısı

@ercan43 Kullanma klavuzu yok, fakat @mbu hocamında dediği gibi video çekmeye başladıktan sonra bataryamın daha az gittiğini gözlemledim. Sensöre veya başka bişeye zarar verir mi onu bilmiyorum işte.

Tarih: 3 Mart 2013, 19:55 - İp: 78.***.**6.226
mbu
mbu (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Sensore herhangi bir zarari yok. Kayit modu yazilimsal gerceklesiyor yani makinenin icinde mekanik oynama filan olmuyor. Liveview modundan farki yok video cekiminin. Zarari olsaydi butun makineleri iki modelde (kayit yapan ve yapmayan seklinde) cikarirlardi.. Dedigim gibi gonul rahatligiyla video cekimleri yapabilirsiniz.

Tarih: 3 Mart 2013, 23:58 - İp: 217.***.**6.135
  • 1