mustafamurat19
mustafamurat19 (üye)
İstanbul / Amatör

Vizörde Netleme Noktası

arkadaşlar sanırım bu konularda bi kaç eksiğim var. canon a590 makina sahibiyim.vizörden baktığımda elbetteki netleme noktaları yok. fakat benim anlamadığım. arka planı fululaştırdım mesela. fakat vizörden o fluluğu göremiyorum. dslr makinlarda bu gönüyor ama. zoom yaptığımda vizörden zoom yaptığı görünüyor. birde dslr makinalarda ayna var her dslr makinada ayna varmıdır? çekim sırasına ayna yana mı çekilir? önce görünlü lensten gelir vizöre mi gelir sonra sensöre mi gelir. bunu bana açıklarmısınız?

birde benim makinada bu sistem nasıl çalışıyor açıklarsanız sevinirim

#mustafamurat19' tarafından 27.08.2010 16:04:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ağustos 2010, 16:02 - İp: 85.***.**5.179
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

a 590 la bir dslr nin sistemleri tamamen farklıdır.

a590daki optik vizor bildigim kadarıyla sadece cerceveyı gormeyı saglayan basit bir mercek. kapıdaki gözetleme deligi gibi.
mercekten ayrı oldugu için zoom yapıldıgında gormeniz mumkun olmayacaktır.

diger kompaktlarda elektornik vizor vardır ki buda vizor içinde kucuk bir lcd den baska bir sey degildir.

slr makinedeki ayna ve vizor mekanizması apayrı bir istemdir.

sensor perde ayna lens
sarı cizgi kırmızı cizgi yeşil cizgi

makine içinde sensor perde ve lens arasında 45 derece egimli bir ayna vardır (yeşil çizgi)
ısık lensten gecerek bu aynadan yansır ve yukarıda prizmadan gecerek vızore yani gozunuze ulasır. (ok istikameti)
deklansore basıldıgı anda bu ayna yukarı dogru kalkar, enstantane hızına baglı olarak belli bir hızda perde acılır ve kapanır.ve ısık bu sure boyunca sensore ulasır. bu surede ayna yukarı kalktıgı için vizore goruntu ulasmaz.

Uploaded with ImageShack.us

#gaijin' tarafından 28.08.2010 00:24:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ağustos 2010, 18:32 - İp: 217.***.**5.65
mustafamurat19
mustafamurat19 (üye)
İstanbul / Amatör

Daha önce de bi soru sormuştum ordada cevap vermiştiniz çok sağolun. çizim gayet aydınlatıcı oldu

Tarih: 28 Ağustos 2010, 00:19 - İp: 85.***.**5.179
  • 1