archimede
archimede (üye)
Konya / Amatör

Sigma 105mm Macro D3100de Çalışmıyor

Merhaba arkadaşlar,

Nikon D3100 makinem var, bugün SIGMA 105mm 2.8 EX DG Makro Lens hediye geldi. Büyük bir heves ile taktım makineme ancak makine açılmadı bir türlü. ''ON'' konumuna getirdiğimde makineyi hiç bir işlem olmuyor, açılmıyor bile makine. Bir kaç kere söküp yeniden takmayı denedim, makinenin ayarlarını da sıfırladım yine de başarılı olamadım çalıştırma konusunda.

Hediye edilen lens daha önce nikon d300 makinede kullanılıyordu. Yani lensin çalıştığını biliyorum. Sadece af motoru olmadığı için bende AF çalışmayacak diye beklerken makine hiç açılmadı.

Bu konuda fikriniz var ise duymaktan memnun olurum, sizce neden olabilir böyle bir durum?

Teşekkürler...

Tarih: 21 Eylül 2011, 17:30 - İp: 94.***.**8.143
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Makinanın pili bitmiş olmasın ?

Tarih: 21 Eylül 2011, 18:38 - İp: 96.***.**4.180
archimede
archimede (üye)
Konya / Amatör

Pille ilgili bir durum değil başka lens takınca tekrar çalışıyor makine.

Tarih: 21 Eylül 2011, 18:51 - İp: 94.***.**8.143
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

makinaya hiç objektif takmasan bile makine çalışır, objektifin pimlerinde kısa devre falan yapan bir durum olmasın.....

Tarih: 21 Eylül 2011, 20:10 - İp: 88.***.**1.211
archimede
archimede (üye)
Konya / Amatör

Evet makinadan objektifi çıkardığımda body olarak bile açılıyor, ancak lensi takınca, sanki pili çıkarmışım gibi hiç bir hareket olmuyor malesef

Tarih: 22 Eylül 2011, 00:45 - İp: 195.***.**8.216
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bazı Sigma veya 3.parti lensler , kendilerinden sonra üretilmiş Nikon gövdelerde çalışmayabiliyorlar . Meraktan forumlara baktım - aynı durum söz konusu Sigma 105mm makro için . Üstelik bir tek D3100'de değil , D7000 'de bile . Sizdeki gibi , makinayı açmak bile mümkün olmuyormuş.

Çalışmayanlar olduğu gibi sorunsuz çalışanlar da var. Büyük ihtimalle eski üretimler uyumsuz ; sonrasında Sigma farkına varıp gerekli değişiklikleri yapmış olmalı .

3. parti lenslerde her zaman Nikon/Canon gibi gövdelerin ilerki modellerine uyumlu olmama riski var.

Tarih: 22 Eylül 2011, 11:12 - İp: 96.***.**4.180
archimede
archimede (üye)
Konya / Amatör

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim peperman, o zaman bu lensi kullanabilecek birine satarak, benim makinaya uyumlu olacak başka bir lens almak mantıklı olacak.

Saygılarımla...

Tarih: 22 Eylül 2011, 11:18 - İp: 94.***.**3.121
  • 1