mus01
mus01 (üye)
Adana / Amatör

Nikon Makinalari

Arkadaslar en sonunda hayellerime ulastim.Nikon D70s makinama kavustum.Ama makinami tam olarak ekranini üzerindeki tuslarin ne anlama geldigini bilemiyorum, bu konuda bilgi alabilecegim (ISO ayarini, enstantene odaklama, ekranin okunmasi gibi temel kavramlari resimlii olarak) bi kaynak önerebilirmsiniz, yada sizler yardimci olabilirmsiniz.
saygilar

Tarih: 4 Mart 2007, 22:08 - İp: 88.***.**8.91
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

bunları bilmeden, ( enstantene, diyafram, iso, asa vs ) SLR alarak acele etmişsiniz derim

Tarih: 4 Mart 2007, 23:24 - İp: 85.***.**9.219
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

hayili olsun..zamanla ogrenirsin.
ben sana her konuda yardim edebilirim..

Tarih: 10 Mart 2007, 12:43 - İp: 88.***.**0.142
tunj
tunj (üye)
İstanbul / Meraklı

bunları bilmeden, ( enstantene, diyafram, iso, asa vs ) SLR alarak acele etmişsiniz derim

SLR Almadan pek kolay öğrenilmiyor

Tarih: 13 Mart 2007, 17:50 - İp: 85.***.**8.205
mustazun
mustazun (üye)
İstanbul / Amatör

kullanma kılavuzunda hepsi mevcut..ben de alalı 10 gün oldu ve ilk günler kullanma kılavuzunu elinizden düşürmeyin derim..eğer yoksa da karfo dan ücreti karşılığında edinmeye çalışın..fotoğrafçılığa giriş ve temel kavramlar konusunda da çok sayıda kitap var piyasada..DEFOT un sitesinde eğitim notlar ı var..aşağıda linkini verdim..kolay gelsin
http://web.deu.edu.tr/defot/notlar.php

Tarih: 20 Mart 2007, 13:21 - İp: 85.***.**7.21
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma

mus01

Makine hayirli olsun,cok iyi bir secim yapmissin.

Ekran uzerindeki tuslari ogrenmen bunlari kullanabilecegin anlamina gelmez.Dogal olarak islevlerini ogreneceksin bu cok zor degil,fakat bu tuslarin aralarinda ki baglanti,kullanim alanlarinin secimi,isik,ton,kompozisyonun bu tuslar uzerine aktarimi vb...... bir cok detay fotografciligin kapsamina girecektir.

Ilk baslarda SIKILABILIRSIN (yabanci klavye oldugu icin buyuk harfle yazdim ) hatta makinayi eline dahi almak istemeyebilirsin.Sonuc olarak inatla uzerine gitmelisin, ilk once fotografi ve isigi anlamaya,cozmeye calis.

Fotograf makinalari sadece aractir,amac;isik ve kompozisyonu anlayip bunu makina uzerine fotograf olarak aktarmak.

Makinani duzenli olarak temizlemeyi ve bakimini yapmayi ihmal etme (haftada bir defa),ogrenmek icin hic acele etme,yavas yavas halkalar birbirini tamamlar.Benim ustamin dedigini sende unutma "her gun 500 kare fotograf cekersen ancak bir senede fotograf cekmeyi ogrenirsin"

Basarilar

Tarih: 20 Mart 2007, 13:39 - İp: 195.***.**2.8
cakiltas
cakiltas (üye)
İstanbul / Amatör

hayırlı olsun..fototrekte nikon kullanımı için seminer veriyorlar. katıl bence çok işine yarar.

Tarih: 23 Mart 2007, 13:04 - İp: 85.***.**0.179
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

damdan düşenin halinden damdan düşen anlar.en kolayını söyleyeyim.otomotik modda çek.elin alıştıkça çorap söküğü gibi gelecek.klasik ama çok doğru:bol bol çekim yap.az beğendiklerini SİL.zordur bilirim.daha güzeli yakalamaya teşviktirde..

Tarih: 24 Mart 2007, 20:53 - İp: 88.***.**3.247
xeno
xeno (üye)
İstanbul / Amatör

Kusura bakmayın ama ISO,enstantane falan soran biri için D70s değil de çok pratik bir pocket camera almak daha mantıklı olurdu.

Tarih: 26 Mart 2007, 00:18 - İp: 85.***.**1.33
  • 1