fuldenk
fuldenk (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon D90 M Mode Sorun

merhaba amerikadan nikon d90 18-105 lens kit aldım. Auto mode de fotoğraflarımı gayet güzel şekilde çekebiliyorum amatör olduğum için. ancak diğer modları kurcalarken m modunda çektiğim resimler simsiyah. yani çekilen resim simsiyah bir ekran oluyo. bir ayarı mı var yoksa makinemde sorun mu var yardım ederseniz çok mutlu olurum

Tarih: 21 Eylül 2010, 16:03 - İp: 213.***.**1.76
fuldenk
fuldenk (üye)
İstanbul / Amatör

yalnızca m modunda değil sorunum s modunda da aynı problemim var.

Tarih: 21 Eylül 2010, 16:08 - İp: 213.***.**1.76
savas_taylan
savas_taylan (üye)
Ankara / Amatör

M modu manuel moddur.Diyafram ve örtücü hız ayarlarını ve diğer değişkenleri elle kendiniz girmeniz lazım. Eğer bu ayarlar ortam ışığı için yeterli değilse normaldir ki fotoğraf karanlık çıkacaktır. Makinada bir sorun olduğunu zannetmiyorum.
Eğer bu kavramlara yabancıysanız forumda sorgulama yaparak birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.
Ama en başta kullanma klavuzu size ön bilgiyi verecektir.
Güle güle kullanın makinanızı

Tarih: 21 Eylül 2010, 16:13 - İp: 94.***.**3.106
savas_taylan
savas_taylan (üye)
Ankara / Amatör

http://forum.netfotograf.com/photo_technics.asp?msg_id=30883

Bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Modların ne işe yaradığı ve nasıl kullanılacağı hakkında çok güzel bir yazı ama öncelikle bilmediğinizi farzederek, diyafram enstantane iso vs gibi fotoğrafın temel bilgilerini öğrenmeniz gerekmektedir, yoksa yazıda anlatılanlar da problemi çözmeye yetmez.
Bol şans. (forumda sorgulama yapın hemen hemen tüm bilgiler mevcuttur)

Tarih: 21 Eylül 2010, 16:31 - İp: 94.***.**3.106
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

O makinayi hemen satin bozuk.Bilen birine verirseniz gerci bozuk olmadigini anlar da!!!Araba kullanmasini ogrenmeden ehliyet alip sonra yol canavari olmak boyle bisey iste...Sordugunuz sorulara bi diyecegim yok ama birazcik cabalamadan ve kitapciklari falan okumadan hemen burada sormayin...Yabanci forumlara bu sorunlari cevirsem Turklerde ne bilgisiz cahil insanlar falan derlerdi kesin.

Tarih: 26 Eylül 2010, 05:56 - İp: 221.***.**6.23
  • 1