Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D90 Hakkında
Merhabalar, fotografçılıkla ilgili hiçbir bilgim yok ama acayip bi merağım var, zaman darlığından dolayı kursada gidemiyorm, geçenlerde kendime uzun süredir istediğim Nikon D90 makineyi aldım, fakat makinenin hakkını veremiyorm elinde Nikon D90 Türkçe kullanım klavuzu olan varsa bana mail atabilirmi? bi kaç tanede kitap aldım ama kitapla olacak gbde durmuyo, offf bazı fotograf ekleyen arkadaşlara gıpta ile bakıyorm umarım bende ilerde güzel fotograflar çekebilirm, şimdiden tşkrlr.
#senaybursa' tarafından 14.12.2010 17:42:34 tarihinde düzenlendi.
Konu başlığını forum kurallarına göre düzeltmezseniz konu kilitlenir.
Anlamadım başlık yanlışmı?
peki neden bir d90 ile basladınız?
d90 dediginiz bu işi ciddi anlamda yapanlara hitap eden bir makine.
kullanım kılavuzu size fotografcılık konusunda hiçbirsey ogretmez,sadece makinenizin ozelliklerini tanımanızı saglar.
bir kursa gidemiyoranız, bol bol okuyup oncelikle, enstantane diyafram nedir ogrenin. bunların fotografa etkileri nelerdir ogrenin.
bunun için temel fotografcılık bilgileri veren kitaplardan faydalanın, national geographic egitim cd lerini edinin.
Oncelikle hayirli olsun, amator olarak yaklasik bir yildir kullaniyorum.Kullanim kilavuzundan once, internetten bazi teknik terimleri, cekim teknikleri ve forumlari takip ederek bilgi edinebilirsiniz. Ama en onemlisi pratik ne kadar cok kare cekerseniz o kadar tecrube demektir, baslangic ve kameraya alismak icin Auto modunu kullanarak bir cok seyi makineye birakabilirsiniz , sitedeki cekilen resimleri bolca inceleyin ve yorumlari okuyun, ama cektiginiz resimleri hemen karsilastirmayin, cunku lenslerin ozelliklerine gore kare elde edildigini unutmayin basarilar...
#baynikon' tarafından 16.12.2010 04:06:36 tarihinde düzenlendi.
Makinanız hayırlı olsun.
Önce makinanızın teknik ayarlarını bir bilene yaptırın. Teknik ayarları tam yaptırmazsanız netlikte renklerde problem yaşarsınız...
Çekime gelince,
İlk bir hafta makinayı otomatik moduna ayar yapıp vizörden bakın. Sonra modu manuel'e alıp enstantane ve diyaframı aynı ayarlara getirin. Enstantane tekerini veya diyafram tekerini sağa veya sola bir kaç tık çevirerek kontrastı yükseltin veya duruma göre azaltın. Deklanşöre basın... Güzel fotograflar çekebileceğinize inanıyorum. Kolay gelsin...
Çekim sayınız arttıkca sonraki haftalarda makinadan pozlama çalmaya gerek duymayacaksınız.
#ercan43' tarafından 16.12.2010 12:32:29 tarihinde düzenlendi.
Makinayi P modunda kullan ve ne sartlarda hangi degerleri kullanmis bunlarla hasir nesir ol yeter sana.Kitap falan oku tabikide once makinanin menusunu okumayi ogren.Gecenlerde bir arkadas Turkce kilavuzlarin linklerini vermisti ama nerde idi inan unuttum...
tşk, önerilerinizi dikkate alıcam,
mrb ilgisi yok konuyle belki ama ynede yazmak istedim..
bişi danışmak istiyor inş yardımcı olrsunuz..
yeni bir slr makına alıcam aklımda 2 makına var acaba hangisi bnm için daha iyi olr ..
pentax k100d
nikon 40d
ilk dslr makınam olcak .. bütcem kısıtlı 2. el almayı düşünüyorm ..
cvp atrsaniz sevinim teşkkrler...
Yeni oldugun ve butcende kisitli oldugu icin makina almamanda fayda var.He ben bulurum saglam ikinci elde kazik yemem dersen bari biraz daha yeni ikinci ellerden alki makinalar elinde patlamasin.Her seydede hevesli olmak zorunlulugun olmasin yani...Ne zaman para yaptin o zaman al.Paran cok degerlidir senin simdi en kucuk bir ariza kafani agritir.
herkezin parası kıymetlidir öğrenciyim ztn parm olsa en iisini engüzelini alrm ayrıca byle yazıp niçin hevesimi kaçırıorsunuz.. sonuçta bu hobi meraklıyımda byle yapmaızn bir anlmı yok sdc yardım istedim yardım etcksenz cwp atın..
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
012604 Oca. 2025, 13:30
megavision -
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3326812 Nis. 2023, 13:15