Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D7100 Uçar Foto Çekim Teknikleri
ben bu makinayı yeni aldım internetten izlediğim eğitim videolarında uçan kuş fotoları AF-C 51 af olarak çekiliyor ama bende vizörden baktığımda AF-C 51 AF-S gibi algılanıyor ve netleyemiyorum bunun sebebi ne olabilir birde renkli ekranımda ki değerler küçük siyah beyaz ekranım ile aynı olmuyor renkli ekranım sadece AF-S AF-F olarak görünüyor AF-F ninde nereden çıktığını bilmiyorum şu an makinayı yarım olarak kullanıyorum fabrika ayarlarına dönmek istiyorum onuda bilmiyorum bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum.Teşekkürler.
bu konuda bilgisi olan yokmu yardımcı olursanız sevinirim belkide benden kaynaklanan bir hatadır...
"vizörden baktığımda AF-C 51 AF-S gibi algılanıyor "
Oyle algilanmiyordur, siz oyle saniyor olabilirsiniz. Fokus modlari tahmin edilenden daha karisiktir. AF-C'de de makina fotografi ckene kadar fokusu takip eder - yarim deklansorde bile. AF-S'de ise bir kere AF yapar durur. Bunun gordugunuz nokta sayisi ile alakasi yok. 51 nokta siz gormeseniz de aktiftir. Denemek icin bir noktaya sabitleyip, deklansore yarim basin ve makinayi saga/sola cevirin. Bakin bakalim o nokta ne yapiyor.
AF-F, video veya Liveview'da AF-C'ye benzer bir mod imis ( bildigim eski Nikonlarda olan bir ozellik degil ); devamli AF yaptiriyor sanirim. Yanlislikla aktive etmissiniz. Govdedeki AF dugmesine basarken arka tekerlegi filan cevirin, degismesi lazim .
Fabrika ayarlari icin govdede ( biri arkada, biri sag ustte ) yesil renk noktali 2 dugmeye ayni anda 2-3 saniye basacaksiniz.
teşekkür ederim bilgileriniz için dediklerinizi deneyeceğim çok teşekkür edrim
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3322912 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -