Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D600 Kumlama Sorunu
Merhaba ! Dış çekime çıktığım da veya studyo pozu çektiğimde malesef çıkan fotoğraflarım kumlama sorunu göze çarpıyor.
Ben öğrenciyim yeni yeni çözmeye çalısıyorum yardımcı olurmusunuz acaba ?
Makina Nikon D600
24-70 Nikkor lens
İso-200'den yukarı çıkmama rağmen bu sorun var.. Ancak bu sorun sadece uzaktan çektiğimde yani modeli boydan çektiğimde söz konusu oluyor portrelerde karşılaşmadım henüz. Sebebi nedir sizce ?
Fotografı hangi modda çekiyorsun.
Çekimlerde beyaz ayarını hangi modda tutuyorsun. Otomatik modda çekim yaptığın zaman da kumlanma oluyor mu?
Manuel modda çekiyorm. WB kelvinde kendim beyaz ayarı aldm A4 üzerinden. Otomatik mod hiç denemedim 😐
1- Hangi modda çekerseniz çekin beyaz ayarının otomatikte kalması iyidir. Bırakın beyaz ayarını makine kendi ayarlasın.
2- Tam otomatik modda çekim yaptığınızda kumlanma oluyor mu soruma cevap alamadım. Deneyin.
3- Çekimde manuel mod yerine diyafram öncelikli modda çalışırsanız rahat edersiniz. Yazdıklarımı denedikten sonra kumlanma olursa makine Hayyam' a gelecek demektir.
Ornek fotograf gormeden tahmin yurutmek zor. Tamamen ışık koşullarına ve ayarlara bağlı olan Noise/kumlanma, genelde kullanıcı hatalıdır. Ya da ortada bir sorun olmadığı halde beklentinin yuksek olmasındandır. Uzaktan cekimde gren olup da yakın çekimde olmaması diye bir arıza da olamaz zaten - olsa olsa farklı algılamanız veya sözkonusu fotoğraflarda değişik seçimler/ayarlar yapmış olmanızdandır.
EXIF degerleriyle ornek foto en kısa cözüm ....
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3323212 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -