Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D50 Yardım Lütfen
D50 yi alalı daha 1 gün oldu, dslr makine ile çekim yapmak gerçekten çok zevkli , yalnız daha baştan bir şeye sinir oldum çektiğim fotoyu bilgisayara atınca alttan ve üstten 2 cm lik siyah band çıkıyor fotoyu tam ekran olarak göremiyorum , image büyüklüğünü en büyüğe getirdim yine olmadı , eski kompakt makinem ile çektiklerim tam ekran görünüyor, ne yapmalıyım lütfen yardım
güle güle kullanın.makine adaşı olduk.benim hiç başıma gelmedi.keşke yardımı olabilseydim.kit lens almamakla iyi yapmışsın.aldığımda seçenek yoktu.şimdi 24-70 sigma almak istiyorum.epeyde pahalı.hayırlısı bakalım.
3:2 ve 4:3 format farkları. Herhangi bir sorun yok.
3:2 ve 4:3 format farklarını değiştirebilmek mümkünmü? d70s , d80 eos350 d hepsinde aynı olay varmı?
Bu oranlar film boyutlarından geliyor. 24x36 mm film.
Sensörlerde aynı boylarda veya oranlarda yapılıyor.
4:3 yanılmıyorsam DSLR-like standardı.
Olympus'un 4/3 standardina gore uretim yapan firmalarin DLSRlarinin en/boy orani 4:3. Bu standardi Olympus, Panasonic ve Leica DSLRlarina uyguluyorlar.
Diger butun DSLr ureticileri Canon, Nikon, Sony (yani Minolta) , Pentax, Samsung, Fuji , Sigma, hepsi 3:2 formatini kullaniyor.
4:3 oran olayı.Sorun yok,makinanızın keyfini çıkarın derim ben
Biraz geç oldu fakat düşüncemi yazayım.
sakın raw formatında çekiyor olmayasınız.
zira bahsetmiş olduğunuz siyah şeritler raw formatında çıkıyor. (raw nikonda nef olarak geçiyor)
saygılar
fotoğraf çektiğiniz boyutu değiştirin tabi o zaman daha düşük mpx değeri olur ama tam ekran olur
Bence masa üstü resmi yapacağınız fotografı Kesin olsun bitsin
Ayrıca artık ekran en boy oranları farklı örneğin WİDE lar var her ekrana göre ayrı sesor mü üretselerdi....
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3322912 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -