Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D40x Enstantane Ayarı
Merhaba arkadaşlar.
Nikon d40x de enstantane ayarı 1/4000 imiş.Fakat ben bunu Manuel modda 200 den yukarıya çıkartamadım.Makineyi yeni aldım acemiyim.Bu ayar 4000 e kadar yükseltilebiliyormu eğer yükseltiiliyorsa nereden yapıldığını yazarsanız seviniri.İçtenliklerimle
tahmin ediyorum makineniz manueldeyken flaşını açtı.. bu durumda enstantane hızı 1/200 den yukarı olamıyor..
öte yandan dslr bir makinanız varken otomatk ayar kullanmayın derim.. tv ve av modları deneyin öncelikle..
tv modda makinanızın enstantane hızını siz ayarlarsınız diyaframı makina kendi seçer..
av modda diyaframı siz ayarlarsınız enstantaneyi makina ayarlar..
böylece hangi ortamda ışıkta makinanızın nasıl tepki verdiğini daha iyi kavrarsınız makinanıza daha çok alışırsınız..
#krusty' tarafından 24.02.2008 02:31:57 tarihinde düzenlendi.
evet tam da dediğiniz gibi imiş flash ı kapatınca shutter hızını 4000 e kadar çıkartabildim.peki birşey daha sormak istiyorum.shutter hızı çok yüksek olunca objektifden içeriye çok ışık giremediği için karanlık çekiyor öyle değilm.Yani yüksek enstantaneler sadece açık havadamı çekim yapmak içindir.
shutter hızı yükseldikçe ışığın girme süresi kısaldığı için özellikle ev ortamı gibi yerlerde karanlık çıkar fotoğraflar.. (bazı tabirleri yanlış kullanmış olabilirim kusura bakmayın)
öte yandan shutter hızını düşürdüğünüzde yani pozlamayı uzun tuttuğunuzda (mesela 1-2 sn gibi) bu sefer netlikte problem yaşarsınız.. dolayısıyla bu gibi durumlarda makinanızı sabitlemek gerekir tripodla..
bir de nacizane tavsiyem forumda alan derinliği hususlarında arama yaparsanız çok faydalı bilgiler bulabilirsiniz. ilk dslr'ye geçtiğimde net ve keskin foroğraf çekmek hususunda çok problem yaşamıştım. gerçi halen kit lens kullandığım için müthiş keskin fotoğraflar elde edemiyorum ama diyafram değeri ile ilgili bazı bilgileri kavramak bu konuda çok faydalı.
kolay gelsin.. makinanızı da güle güle kullanın..
saol arkadaşım diafram hakkında bilgi edineceğim.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3326612 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -