Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D3100 Siyah-beyaz Fotoğraf Çekme?
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba.
3 gün önce nikon D3100 Makina aldım. Herşey çok güzel gidiyor fakat tek bi sorunum var.
Siyah beyaz fotoğraf çekemiyorum.
Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
Saygı ve sevgiler.
http://www.cameratips.com/d3100/nikon-d3100-shoot-in-black-white
menüden "set picture control" ün altında renklerle ilgili birkaç seçenek var. Monochrome senin aradığın sanırım. Ancak her modda buradan ayar yapmamıza izin vermiyor (auto örneğin). Umarım işini görür.
Allah razı olsun be abicim.
çok teşekkür ederim.
Bence renkli çekip sonra photoshop'tan siyah beyaz yapın. Fark olmaz aralarında. hem üstelik siyah beyazı renkliye çeviremezsiniz(kolayca) ama renkliyi siyah beyaza çevirebiliyoruz. Keşke renkli çekseymişim diyip kafayı duvarlara vurmamak için..
makina üzerinde "retouch/rotuş" kısmında da çeşitli seçenekler var. "Photoshop" ve benzeri bir yazılıma ihtiyac duymadan o kısımdan da ayarlama yapabilirsin. Biraz kurcalamak lazım.
öncelikle makineniz hayırlı olsun güle güle kullanın makinenizde türkçe dil seçeneği var eğer fark etmediyseniz önce onu yapın ve menü ayarlarını kontrol etmeniz çok daha kolay olur
bende d3100 kullanıyorum makinenin türkçe olması büyük kolaylık. fotoyu çektikten sonra menüden siyah beyaz yapmak çok daha iyi oluyo 2 fotoyuda inceleme şansınız oluyo
Rütuş menüsünden düzenleyebilirsiniz, ancak fotoğrafı çekerken Raw formatında olması gerekiyor.
Saygılarımla
Nedim
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Fotoğraf Makinemle Çektiğim Fotoğraflarda Siyah Leke Var
18 Kas. 2023, 19:50 edaak123
1139830 Ara. 2023, 01:28
mustafa_ozdag -
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43