Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D3100 Pozlama
merhaba arkadaşlar.
ödev gereği 3 durak fazla, normal, ve az pozlamalar yapıyorum. ama pozlama telafisi midir, otomatik pozlama mıdır nedir bilemediğim bi şekilde makina +3 olan pozlamamı düzeltip fazla ışıklı yapmıyo, ideale çeviriyo..
napmam lazım çok teşekkürler şimdiden.
kullanım modu m değilse ondan kaynaklanıyo olabilir a ve s modlarında diyafram veya enstanteneyi makineye bıraktrığımız içlin pozlamayıda düzeltecektir..
şu an m modunda denedim. yalnız evin içinde florasanlı ortamdayım. güneş ışığı mı lazım illa ki? 3 pozlamada da en ufak bi fark görünmüyo fotolarda...
+3, 0 ve -3 deniyorum.
#aydaaa' tarafından 22.05.2011 20:20:52 tarihinde düzenlendi.
Nikonlarda Manuel modda AUTO ISO açıksa , makina ISO'yu yükselterek pozlamayı düzeltir ( Garip bulduğum bir uygulama ama maalesef öyle ) . O sebeple AUTO ISO'yu kapatın M modda çekiyorsanız. ( Bu arada M modda pozlama telafisinin , diyafram veya perde hızını manuel olarak arttırıp azaltmaktan bir farkı yok - niye telafiyle uğraşacaksınız ki ? )
P,S veya A modlarında , AUTO ISO açık olduğunda ise , yukarıdakinin tersine makina herhangi bir pozlama düzeltmesi yapmaz - istenilen telafiyi uygular. O sebeple illa telafi kullanarak çekecekseniz bu modları seçmeniz lazım .
nbd arkadaşımızın söyledikleri maalesef Nikon DSLR'lerde geçerli değil . Müdaheleye izin vermeyen ( bildiğini okuyan sadece tam auto ( yeşil ) mod ve diğer PRE-SET ( portre/gece vs ) tam otomatik modlardır .
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3326712 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -