Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D3000 Usb Sorunu
Dün aldığım Nikon D3000'le bir kaç resim çektim akşam saatlerinde bilgisayara usb ile bağlayıp resimlerimi aktardım fakat bu sabah çektiğim fotoğrafları atamıyorum çünkü aktarım programında(Nikon Transfer) makina gözükmüyor. Programı tekrar baştan yüklemek,güncellemek vs. bunların hepsini yaptım fakat fayda etmedi. (Usb kablosunu takıp çıkarırken Windows'un sesli aygıt bağlantı uyarıları duyuluyor.) Bu konuda tecrübesi olan olmayan herkesten yardım ve öneri bekliyorum ..
#eiosta' tarafından 08.04.2010 15:42:24 tarihinde düzenlendi.
Ayarlar menüsü
USB
Mass storage seçili mi ?
Kablodan da olabilir , PC port'tan da . Başka USB çıkışı deneyin .
kablo ve portlarla ilgili bi problemim yok . bilgisayara bağlandığına dair sesli uyarıyı alıyorum. hatta aygıt yöneticisinde görebiliyorum D3000 olarak fakat Nikon Transfer programı makinayı algılayamıyor haliyle fotoğraf transfer edemiyorum. Ayarlar Menüsü,Mass storage demişsiniz fakat neyin ayarlar menüsü? makinada öyle bi ayar yok da ondan soruyorum.
D80'de öyle bir seçenek var .
Settings menu / USB / Mass storage .... Arayın , D3000'de başka yerdedir belki .
PC'nizin , makinayı external hard disk gibi filan algılamasını sağlıyor - seçili değilse aktarma yapmıyor .
malesef bulamadım öyle bir seçenek.
Nikon aktarım programını bir kenara bırakırsak , başka programlarda veya en azından "Bilgisayarım"ı tıkladıktan sonra , C , D driveları dışında Nikon'u görüyor musunuz ? Görüyorsanız direk Nikon Transfer kullanmadan aktarabiliyor musunuz fotoları .??
Nikon Transferi her yüklediğimde 3-5 kullanıştan sonra aktarmamaya başlamıştı diye hatırlıyorum . Uzun süre önce vazgeçtim kullanmaktan ;yeni PC'me de kurmadım bile ...Herhangi bir avantajını göremedim ben Nikon transferi kullanmanın.
malesef "bilgisayarım"da da göremiyorum . başka bir bilgisayarda denedim ve o bilgisayar direk "bilgisayarım"da D3000 olarak gördü, Nikon Transfer'i yüklemeden alabildim resimleri fakat kendi bilgisayarımda hala sorunum devam ediyor...
Tahminim PC USB portlarınızın birinde problem var . USB bağlantılar sorun çıkarınca , problemi yaratan programı Uninstall/install yapmadan düzelmiyor .
Bana bir keresinde bir printer bağlantısı , 4 USB çıkışın birinde problem çıkarmıştı . Çıkartıp başka bir USB port'a takmak çözüm olmuyor zira hepsi birden bozulmuş ve çalışmaz oluyor ( deneyin bakalım , başka şey taktığınızda çalışıyor mu portlar ) . Tamamen programı uninstall/install yapıp , sorun çıkaranı hiç denemeden başka USB porta takınca düzelmişti .
programı uninstall/install yaptım. başka portları denedim. portlardan olsa USB Mouse de çalışmazdı diye düşünüyorum. kablodan olsa başka bilgisayarda da olmaz diye düşünüyorum. aklım almıyor nedir problem. yazılımsal bi problem var sanırım ama onunda kaynağını bulamıyorum. sabahtan beri kafa yoruyorum fakat bulamıyorum... içimden bi ses çok basit bi hata var diyor ama en ince ayrıntısına kadar kurcukladım hiç bir problem yok gibi duruyor.. sizde sağolun paperman ilgilendiğiniz için.
Makina bağlıyken "ON" değil mi ?
-----------
Geriye bir tek Pc ile uyum problemi kalıyor .Okudum ,mesela Windows7'de problem çıkabiliyormuş - 1.5.3 versiyon çıkmış bu sebeple .
--------------
Bence hızlı bir card reader deneyin - PC'de SD cart slotunuz olmadığını varsayıyorum kullanmadığınıza göre ...Yoksa en hızlısı o .
yok yok çok şükür makinam açıktı öyle bi ahmaklık yapmadım kullandığım laptop eski model bi asus; üzerinde kart okuyucu var fakat makinamda kullandığım kart SDHC olduğundan ve kart okuyucumda laptop gibi eski model olduğundan tanımıyor SDHC kartları. işbu sebeplede kartla aktarmayı sildim aklımdan -işletim sistemim XP SP3- sistem sorunu olsa dediğim gibi ilk transfer sırasnda da tanımazdı. ama ben dün bu saatlerde aktarım yapabiliyordum..
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Usb'ye Müzik Kopyalama Araba İçin Flash Bellek Yapma
13 Eki. 2024, 15:47 prodersler
025113 Eki. 2024, 15:48
prodersler -
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3326812 Nis. 2023, 13:15