b3la
b3la (üye)
İzmir / Amatör

Nikon D100 Yardım

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Nikon D100 marka fotoğraf makinesi aldım.
Yalnız türkçe kullanım klavuzunu bulamadım bir türlü.
Bir de resimlere bakarken ok işaretleriyle sonraki ve önceki resme geçemiyorum.Direk zoom olayına geçiyor.Nasıl düzeltebilirim.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Tarih: 29 Ağustos 2011, 00:34 - İp: 46.***.**4.93
enopis
enopis (üye)
İstanbul / Amatör

öncelikle makinanız hayırlı olsun.
probleminizi biraz daha açılayabilirseniz yardımcı olmak isterim.

Tarih: 29 Ağustos 2011, 21:39 - İp: 78.***.**8.202
b3la
b3la (üye)
İzmir / Amatör

Resime bakmak için resimler önizlemeleri açıkken enter a basıp resmin büyük haline açıyorum.Sonra yönlendirme tuşlarıyla önceki ve sonraki resimlere geçemiyorum.Resim açılır açılmaz sanki zoom yapılmış gibi oluyor.Ve ileri geri tuşlarına bastığımda sadece resimin sağına soluna gidebiliyorum.

Tarih: 29 Ağustos 2011, 23:05 - İp: 46.***.**8.109
enopis
enopis (üye)
İstanbul / Amatör

prosedür şöyle; ekranın hemen sol üst köşesindeki ekran tuşuna basıp fotografları açıyorsunuz. çokyönlü tuşun altokuna basıp fotografları tek tek görüyorsunuz.
eğer bir fotografı büyütmek istiyorsanız enter'a bastıktan sonra , sıranın ortasındaki damalı tuşa basıp bırakmadan makinanın sağ üst köşesindeki çarkı dışa doğru çevirin. ne kadar çevirirseniz fotograf o kadar büyür.
sonrada enter'a basıp fotografları tekrar normal boyutlarında bakmaya devam edebilirsiniz.
umarım yardımcı olabilmişimdir, yeni sorularınız olursa ve bildiğim şeylerse cevaplamaya çalışırım.
saygılar...

Tarih: 30 Ağustos 2011, 00:38 - İp: 78.***.**8.202
b3la
b3la (üye)
İzmir / Amatör

Cevabınız için teşekkür ederim.Ama resmi açtığımda sanki zoom a basmışım gibi oluyor."sıranın ortasındaki damalı tuşa basıp bırakmadan makinanın sağ üst köşesindeki çarkı dışa doğru çevirin." Bu şekilde yaptığımızda resmin sol üstünde küçük bir ikon çıkıyor ya ben resmi açar açmaz o ikonla beraber açılıyor.İlk başlarda bu şekilde değildi anlattığınız şekilde rahatça hem diğer resimlere geçebiliyor hemde zoom yapabiliyordum ama şu an olmuyor.Makineyi fabrika ayarlarına da getiremedim.
Format tuşlarına bastım Format attı ama yine birşey değişmedi.

Biraz acemiyim kusura bakmayın sorularımla bunaltabilirim.

Şimdiden teşekkür ederim ve Hayırlı Bayramlar Dilerim.

Tarih: 30 Ağustos 2011, 01:30 - İp: 46.***.**0.3
enopis
enopis (üye)
İstanbul / Amatör

o halde makinanızı fabrika ayarlarına getirmeye çalışalım.
makinanıza üstten baktığınızda, deklanşörün size yakın tarafında yanında yeşil bir nokta üstünde şimşek işareti olan bir tuş var.
aynı zamanda makinanın arka sol üst köşesinde yanında aynı yeşil nokta ve üstünde(BKT) harfleri olan bir tuş daha var.
üstünde şimşek olan tuşu önce olmak şartıyla, iki yeşil noktalı tuşa birlikte uzunca basılı tuttuğunuzda makinanız fabrika ayarlarına dönecektir.
işlemi doğru yaptığınızı tuşlar basılı iken üst ekrandaki bilgilerin kaybolup tekrar belirmesinden anlayablirsiniz.
başarılar...

Tarih: 30 Ağustos 2011, 23:03 - İp: 88.***.**0.172
b3la
b3la (üye)
İzmir / Amatör

Teşekkür ederim ilginiz ve cevaplarınız için ama format attıktan sonrada değişmedi o sorun.

Tarih: 2 Eylül 2011, 20:23 - İp: 46.***.**1.78
  • 1