Fotoğrafçılık Forumları
Nikon Coolpix L100 Bende mi Hata?
Fotoğraf çekmeye yeni başladım.Nikon Coolpix L100 sahibiyim.Dış mekanda güneşli havada çekimler gayet iyi.Ancak iç mekanda fotoğraflarda bi kumlanma,puslanma var.Bu benim çekemememden mi kaynaklanıyor yoksa makinada bi arıza olabilir mi?Fotoğraf ekleyemedim.
#bitpire' tarafından 07.06.2010 15:29:16 tarihinde düzenlendi.
#bitpire' tarafından 07.06.2010 15:29:32 tarihinde düzenlendi.
bitpire elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışmış...
eksik yerleride ben tamamlayayım müsadenizle....
1-öncelikle makinanızı full otomatik modda kullanmayın.bu size her zaman en iyi sonucu vermez....P modunu deneyin....
2- biraz teknik bilgi araştırması yapın..(iso ,diyafram,enstantane)
3 - iç mekanda ışık az ise flaş kullanın...(sizin sorununuzun kısa vadede kesin çözümü)
4- flaşınızla her yeri aydınlatamıyorsanız bazı köşeler karanlık kalıyorsa bu sefer iso yu biraz yükseltin...(200-400 arası)
sorununuz çözülmezse buraya yazın gene yardımcı olalım....
43 kişi okumuş ama belki bu 43 kişinin 43'ü de bilmiyordur. Hemen sinirlenme.
ISO ışık hassasiyeti anlamına gelir. Loş ortamlarda -makine autoda ise- artar. Artması da diğer arkadaşların da dediği gibi kumlanmaya yol açar.
Ortamın aydınlatılması gerekir. Flaş kullanabilirsiniz. Nesne çekecekseniz flaş sert gölgelerin oluşumuna yol açacağından lightbox kullanarak ışığı yumuşatmalısınız.
>>>>>>>>EVDE LIGHTBOX YAPIMI<<<<<<<<
İgilendiniz çok teşekkürler.Yalnız benim makina da iso ayarınının yapıldığını sanmıyorum.Aslında biraz da pişman oldum DSLR-Like diye aldım bildiğimiz kompakt makinalarda bile daha çok manuel ayar varmış.Tavsiyelerinize uymaya çalışıyorum değişik modlarda denedim biraz daha azalttım gibi kumlanmayı.Sanırım başaracağım. )
#bitpire' tarafından 07.06.2010 15:29:50 tarihinde düzenlendi.
Merhaba bende L100 alalı 1 hafta oldu.Makina tamamen otomatik çekimler için tasarlanmış, ışığın yetersiz olduğu durumlarda flaş kullanmassanız iso devreye giriyor ve resimde kumlanma oluyor.Manuel bir müdahale söz konusu değil.Düşük enstantene de çekim yapmak isterseniz Menü ayarlarından titreşim önleyici ve hareket algılayıcı özellikleri kapatın.Bu iki özelliği kapattığınızda düşük enstante de çekim yapabiliyorsunuz, fakat yine enstanteneyi makina belirliyor.Benim tavsiyem makinayı kapalı mekanlarda flaş ile kullanın.Manuel ayarlar kullanıp çekim yapmak isterseniz makinayı değiştirmeniz gerekiyor.Pratik ve hızlı çekimler için gayet başarılı, kullandıkça makinaya alışıyorsunuz.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3326812 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -