Fotoğrafçılık Forumları
Lens Te Leke!!
Merhaba arkadaşlar bende Nikon D70 var 28-80 mm lensim ve 70-300 lenslerim var nikkor 28-80 olan lensimde çekimlerde kurcuklar çıkıyor iki tane nerede bunlar bulamadım arkayı ve ön tarafını filiyorum çizik te yok lenslerde acaba bunun içi açılıyormu? yada nasıl temizleyebilirim bunu bilginiz varmı?
Bence lesnlerde değil, sensörünüzde toz var. Bir test yapın.
sensör ne? testi nasıl yapılır?
Aramıza hoş geldiniz... anlatılacaklar biraz uzundur..
forumdaki ilgili gördüğünüz heryeri okuyunuz...
kavramlar kafa karıştırabilir.. ama son derece mantıklıdır..
sabırla okuyunuz.. .
ahh ahh forumu yaladım yuttum her konuda yeni üye olabilrim ama detaylı olarak ilgi alanıma girecek yerleri okudum.. fakat bu temizlikle alakalı birşey göremedim açıkçası? beni yönlendirebilirsen sevinirim(varsa)..
İlginiz için teşekkürler..
Anlatması biraz uzun sürecek, en iyisi makinenizi bir nikon servisine götürün. Sensör temizliği yaptırın.
Bu arada sitedeki teknik forumlara ve fotograf deyimleri sözlüğüne bir göz atmanızda fayda olabilir.
Melih Özbek'in sitesinde faydalı bilgiler var, makinenizi biraz daha iyi tanımanıza yardımcı olur.
Hala ilgileniyorsan şayet şikayetin ile ilgili şunu söylüyebilirim. ISO değerlerin yüksek galiba. Yüksek ışık değerlerinde ISO 100 olmalıdır. Işık değeri azaldıkça Iso artırılmalıdır. Yani karanlık ortamlara doğru ıso değerleri artar.Örnek ıso 100,200,300......800 gibi. haydi kolay gelsin.
isonun her ayarında uyguluyorum aynı zaten borca girerek aldım ne servisi imkansız şuan..
Her iki lensde de aynı sorun var mı? Bu lensler garantili değil mi? Yetkili bir nikon servisine baş vur. Seninle ilgilenmek zorundadılar. Tüketiciyi koruma kanunu var.Hatta bu işle ilgilenen sivil kurumlar var. Onlara söylersin. onlar gerekeni yaparlar. Tekrar dan kolay gelsin.
Merhaba,
digital makinelerde film yerine sensör denen bir plaka vardır. Bu plaka lensi çıkarıp baktığınızda görünen aynanın altındadır.
üzerine toz gelebilir. Toz geldiği zaman bütün fotograflarınızda aynı yerde lekeler olur. Diyaframın dğerini küçülltüğünüzde daha dağınık ve yayvan, büyüttüğünüzde daha ufak ve belirgin olur.
makineyi sensör temizleme ayarına alıp üzerindeki tozların temizlenmesi gerekir. Bu temizlik esnasında ne yaptığınızı iyi bilmiyorsanız sensörü çizebilir, ve çok pahalı bir tamire yol açabilirsiniz. O yüzden bir servise götürün, 25-30 lira civarında bir ücretle temizlerler. Hatta nikon servislerinin bedava yaptığıda oluyormuş.
Sensör üzerindeki tozun ISO değeri ile uzak yakın bir ilişkisi yoktur. Lütfen rastgele yazılar yazmayın. Bilmediğiniz konuda birşeyler yazmak zorunda değilsiniz.
Merhaba.. son bir şey ben aynanın filan temizliğini kaliteli ıslak mentille bastırmadan yapsam sonra pamukla silsem işe yararmı? sizleri daha fazla meşgul etmek istemiyorum.. özür dilerim.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Gmail Hesabı Açma Android Telefona Mail Hesabı Oluşturma
21 Eki. 2024, 20:38 prodersler
013421 Eki. 2024, 20:39
prodersler -
Programsız Bilgisayarda Virüs Ve Zararlı Yazılım Temizleme
12 Eki. 2024, 01:02 prodersler
014712 Eki. 2024, 01:03
prodersler -