extreme90
extreme90 (üye)
İstanbul / Amatör

Konu Niye Kararıyor... ?

Merhabalar !

Dslr'eye geçmek istedim ve Canon Eos 1000 d aldım.Makinaya henüz tam hakim değilim tabiki.Örneğin; Estantaneyi yükseltince (1500-4000 gibi...) KONU NİYE KARARIYOR(hem LCD ekranında,hemde VİZÖRde) Bunu önlemek için Diyafram ayarlarıyla oynamam gerekir diye düşündüm,ama ne yaptımsa konu bir türlü aydınlanmıyor...
Neyi eksik yapıyorum,lütfen AYDINLATIRMISINIZ...
Herkese şimdiden TEŞEKKÜR EDİYORUM...

Tarih: 15 Şubat 2009, 13:01 - İp: 85.***.**5.242
drego
drego (üye)
Kocaeli / Amatör

perde hızını 1500 - 4000 (!) gibi bir değere çıkarabilmek için çok ama çok ışıklı bir ortamda olmanız gerekir. elinizdeki lensi bilmiyorum ama diyafram değerleriniz bu mevsim için bu değerlere pek müsade etmeyecektir. perde hızını yükseltirseniz doğru pozlama için diyaframı açmanız (değerini küçültmeniz) gerekir. en açık diyaframınız diyelim ki 3.5! bu diyafram sizi mevsim ışığında 500 perde hızına bile zor çıkarır! tabi burda ISO değeriniz de önemli! önce bir P modunda bakın bakalım makine hangi değerlerde çekim yapmak istiyor. sonra bu değerlere yakın değerlerde çalışmalar yapın. eğer imkanınız varsa bir kursa gidin. saygılarımla...

Tarih: 15 Şubat 2009, 14:00 - İp: 85.***.**2.95
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Bence çok şey istiyorsunuz 1/1000 2000 4000 filan çok hızlı rakamlar.

Çok ihtiyacınız varsa(spor,yaban hayatı gibi durumlarda lazımdır) isoyu yükseltirsiniz,sonuç olarak elinizde kirli ama titrememiş bir fotoğraf olur.

Tarih: 15 Şubat 2009, 17:49 - İp: 88.***.**1.60
  • 1