Fotoğrafçılık Forumları
Konica-minolta Z10 Arıza
2 yıl önce çalışır vaziyette rafa kaldırdığım ilk digital SLRlike makinam Konica Minolta Z10 ile deneme için bir kaç çekim yapmak istedim .Bazı kareleri sorunsuz çekip , bazılarını fotografın yarısı olmayacak şekilde / çizgi çizgi garip renkler ile çektigini gordum . Çekim sonrası da karta yazarken - daha önce olmuyordu - parazit yaptıgının da farkına vardım .
Bazı fotografları da aktardıgımda "thumbnail " olarak gorebiliyorum ama buyuk açılmıyor - hatta bazı programlardaki buyuk ön izleme şeklinde de göstermiyor .
Kartı formatladım , tekrar denedim . Düzelir gibi oldu - sonra baktım aynı problemler yine var . Tutarsız - bazı resimler sorunsuz , bazıları yarım veya açılmıyor .Video çekimini denedim , onda sorun çıkmadı nedense . ( ses yok ama eskiden var mıydı hatırlamıyorum ) .
Tipik sensör öldü-ölüyor belirtisi mi yoksa başka sebebi olabilir mi ?? 4 yıl kullandım - 20000 kareyi gectigimi sanmam . Kartın girdiği yerdeki contact'lardan / korozyondan kaynaklanabilir mi ? - makinanın 2 yıldır yatıyor olması ve arada deniz yoluyla 2 okyanus geçmesi aklıma o ihtimali getirdi ...
DSLR'en varken ne yapacaksın n 3.2 Mp'lik antika DSLRlike'ı derseniz ...Açıkçası sitedeki makrolara özendim , deneyecegim - hayatım boyunca 1 tane bile çekmedim , çekmeden gitmeyeyim diyorum öte tarafa
#paperman' tarafından 24.06.2009 04:25:18 tarihinde düzenlendi.
o makinanın başına bişeyler gelmiş olma ihtimali çok yüksektir.
yada aküsü bitmiş olması muhtemeldir.
Arada çalıştırmak lazım arabalar gibi.
Vurdursam çalışır diyorsun yani
Büyük ihtimalle kart bağlantı ayakları okside olmuştur.
Birkaçkere kartı tak çıkar veya sil.(kart cinsine göre)
Denedim , fayda etmedi ...
En az 15-20 defa 3-5 dakikalık video çektim . Hiç sorun yok - çekiyor,oynatıyor , PC'de izleniyor .
Çektiğim 10 fotograftan 9'u , makinanın önizlemesinde , hatta PC'nin önizlemesinde gozuktugu halde buyuk boy açılamıyor .
Evvelce de dediğim gibi fotograf çekiminden hemen sonra karta yazarken önizlemede parazit yapıyor . Video'da yapmıyor .
Video'nun çalışıp , fotograf kısmının çalışmaması aklıma perde sorununu getiriyor ama DSLR mekanizmalarını pek bilmedigimden emin olamıyorum .
Var mı fikri olan ??
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Ae1 Program Mı, Minolta X500 Mü?
14 Eyl. 2016, 02:14 acaydin
4268216 Eyl. 2016, 21:15
acaydin -
Minolta 18-200mmyi Eos 650d de Kullanmak
29 Mar. 2015, 14:29 yusiskan
2152502 Nis. 2015, 00:07