notyet
notyet (üye)
Trabzon / Amatör

Konica Minolta 5d Kumanda

arkadaşlar konica minolta 5d dslr makineme kumanda almak istiyorum özellikle bulb modundaki çekimlerde kullanmak için.bir sitede hemen hemen tüm makinelerle uyumlu kablosuz uzaktan kumanda buldum.satıcı bana eğer makinem RC3 kumandayla uyumluysa kullanabileceğimi söyledi ancak ben bu konuda bir bilgi bulamadım.Makinenin önünde kızılötesine benzeyen bir göz var ancak bu kumanda için mi konumlandırılmış bilemedim.Başka biryerde de minolta 5d için kumanda bulamadım zaten.Acaba bahsi geçen kumandayı alsam makinemde çalışır mı?

Tarih: 1 Nisan 2007, 11:39 - İp: 88.***.**0.248
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

10 sanıyelık geri sayımda ikaz lambası o gördüğünüz şey.

KM5D o sekilde bir uzaktan kumandayi desteklemiyor. Kablolu uzaktan kumanda baglayabiliyorsunuz ancak, makinaya onden bakiyorsaniz sag, arkadan bakiyorsaniz sol taraftaki soketten.

2.elini 35-40 YTLye bulmak mumkun sozkonusu kumandanin.

Internetten edindigim garanti veremeyecegim bilgilere gore:

Eger elektronikten anlayan bir arkadasiniz varsa, ayni soketi kullanarak IR veya IF kumanda yaptirtabilirsiniz cunku sozkonusu soketin 3 adet pini gayet basit bir sekilde calisiyor:

toprak ile af pinini kontaklarsaniz fokusluyor.
toprak ile denklansor pinini kontaklarsaniz cekim yapiyor.

Makina AF modundayken once toprak+af yapiliyor, en nihayetinde denklansorde kontaklaniyor.

Ben deniz bir tornavida ucu ile toprak ile AF'yi kontaklayarak folkusladim, ama ucunu birden kontaklamaya cesaret edemedim.

Umarim isinize yarar aktardigim malumat.

Tarih: 1 Nisan 2007, 16:39 - İp: 85.***.**5.240
  • 1