Fotoğrafçılık Forumları
Kodak P880
1 sene evvel aldığım ama çok fazla kullanma fırsatım olmayan fotogram makinem geçtiğimiz haftaki gezide çok sorun çıkarttı.
sorunum makinede çekim yaparken veya çekilenleri gözden geçirirken alet kendi kendine kapanıp açılıyor. ve bunu üstüste çok kez tekrarlayor bazen. şimdiye kadar böyle bir sorun yaşamamıştım hiç bu makinede.
Fakat bu sorundan evvel biçok kez pil göstergesinde saçmalama yapıyordu, yani pil tam doluyken bazen çeyrek gösterip sonra tekrar eski haline geri dönüyordu vs.
sorun ne olabilir sizce? pildenmidir yoksa makinenin kendisinde mi bir sorun vardır?
yardımınız için teşekkürler
P 880 sorununu bilemem ama pil dolu iken çeyrek gösterip normal halini alması ortam sıcaklığından kaynaklanıyor olabilir..
soğukta kalmış makinalar genellikle pil değerini az gösterir.. ısındıkça pil değeri normal halini alır..
Merhaba;
Bende yaklaşık 5ay önce kodak p880 almıştım. 1 ay geçtikten sonra aynı sorun bende de çıktı.Tam fotoğraf çekerken makina kendiliğinden kapanıp açılıyor ve insanı çok sinir ediyor.Makina garantili olduğundan sorunu çözmek için götürdüğümüzde makinanın anakartında sorun olduğunu söylediler.Yenisiyle değiştirdiler.Sizin makinanızda garanti kapsamındaysa makinayı götürmenizde yarar var.
Kolay gelsin...
Yaklaşık 6 ay önce P880 aldım. Fotoğrafçılıkta yeniyim ve makinemden şimdilik çok mennunum. Fakat bir kaç gün önce "makinanın kendi kendine kapanma ve ardından kendiliğinden açılma" olayını bir kere ben de yaşadım. Otomatik ekran kapatma ya da belirli bir süre sonra kendi kendine tamamen kapatma ile ilgili bir durum omadığından da çok eminim.
Forumda yuakrıda yazılanları okuyunca içime bir kurt düştü. İlk fırsatta bayine götüreceğim makineyi.
Aynı sorunu yaşayan makinayı dataproya gönderdim. 20 kez açıp kapatmışlar. Denemişler ama öyle bir sorun yaşamamışlar. Sadece firmwarei güncelleyip göndermişler.
Umarım sorun sadece firmwaredendir.
Aynı sorun ben de de oldu garantisi devam ediyordu. Açam kapama tuşundan kaynaklandığını söylediler tamir edildi. şimdi hiç bir sorun yok
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Kodak 35 Lik Film Hakkında Yardıma İhtiyacım Var.
13 Ara. 2020, 02:50 alicgrdmr
2197410 Oca. 2021, 03:14
tugbakuren -
-
Kodak 305 Termal Baskı Ayarları Lütfennn
01 Oca. 2014, 10:45 erkantire
131543806 Haz. 2016, 15:35
ofb37 -
Acıl Kodak 7000 Günceleme Ve Ayarlar Ile Bılgısı Olan Yrdm
12 Tem. 2015, 03:20 mura_t_60
1210930 Tem. 2015, 13:53
kodakservis -