kxah
kxah (üye)
Konya / Meraklı

Fujifilm Hs 10 Yardım

Makine ile aşşagıdakı gıbı bı fotograf cekmeye calısıyorm fakat derinlik ayarını yapamadım makınede bi sorun mu var yok bende mı sorun anlayamadım. M ayarında çekim yapıyorum.
f:3.2
s:1/5 sec Fakat derinlik olmuyor nerede yanlıs yapıyorm yardımcı olurmusunuz.

Tarih: 9 Ağustos 2011, 22:29 - İp: 94.***.**7.229
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

Bu ayarlarda çekim yaparak fotoğraftaki kadar bokeh elde edemiyorsanız yapacak pek bir şey yok demektir. Her lensin bokeh kabiliyeti farklıdır.

Yine de örnek fotoğraf yüklerseniz daha iyi olur ayrıca alan derinliği konusuna bir göz atmanız faydalı olabilir

Tarih: 10 Ağustos 2011, 12:27 - İp: 144.***.**6.217
kxah
kxah (üye)
Konya / Meraklı

teşekkurler.

Tarih: 10 Ağustos 2011, 13:47 - İp: 94.***.**7.229
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Bokeh denilen olay maalesef bu kucuk sensorlu makinalar ile olacak is degil.(yuksek zoom ve yakin cekimler haricki buda her zaman yapilacak saglikli bir alternatif degildir)Kombinasyonlari cogaltmak icin ve bu isten daha cok zevk almak icin 2 seneden beri,burada uyeligim basladigindan beri insanlara DSLR alin diye tavsiyelerde bulunuyorum.

Kisaca hesap oranim sudur benim.

Normal bir zoom makina yada basceklerin sensor buyuklugu dslr makinalardan 10-15 kat daha kucuktur,Bazi kompaklar giris seviyesi DSLR lar ile hemen hemen ayni fiyattatir.

Sadede gelirsek;Hangisinden daha fazla randiman alirim orani hesabini,buradan yola cikarak buyurun siz yapin...

Soylemekten dilimde tuyler bitti,bu sizi baglamayabilir ama bu basligi okuyanlar icin olsun,fotografin kalbi sensorudur ve sensor ne kadar buyukse o kadar detay ve kombinasyona aciktir makina..Ucuz diye 3 lira verip aldiginiz makinayi 5 liraya alacaginiz DSLR dan daha hesapli idi onu aldim seklinde bir kiyaslama mantigi ile almayiniz please...

#ozansan' tarafından 10.08.2011 18:27:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Ağustos 2011, 18:26 - İp: 221.***.**3.132
kxah
kxah (üye)
Konya / Meraklı

Anlıyorm amacım sadece ogrenmek..makıneyı almadım hedıye olarak geldı. Satıp yenı bır makıne almayı dusunuyorum. Kendım alsaydım kullanmayı bılmedıgım bır makıne yerıne daha basıl yarı profesyonel bı makıne alırdm. Teşekkurler.

Tarih: 10 Ağustos 2011, 23:21 - İp: 94.***.**7.229
kxah
kxah (üye)
Konya / Meraklı

aynı sorunu yaşayan arkadaslar olursa Cozumu buldum uzaktan çekimlerle veye netleme halkasını kullanarak kendınız derınlık verebılıyorsunuz

Tarih: 17 Ağustos 2011, 18:48 - İp: 94.***.**1.163
aycac
aycac (üye)
İstanbul / Meraklı

bende hs 10 kullanıyorum bu konuda cok kurcaladım makınemı ama bulamadım bazen bılınçsızce olsada cok derınlık katmasada verdıgınız orntekte kı gıbı yapabılıyorum makroda yaparken problem olmuyor bazen o şekılde yapıyorum

Tarih: 24 Ağustos 2011, 16:51 - İp: 78.***.**1.218
kxah
kxah (üye)
Konya / Meraklı

Bende birazdaha kurcaladım nesnelere makro çekıp ıstemıyorsanız. uzaktan zoom yaparak ayrıca netleme halkası ıle derinlik verebılıyorum.

Tarih: 24 Ağustos 2011, 17:25 - İp: 94.***.**6.142
smaler
smaler (üye)
Konya / Reklam Fotoğrafçısı

En iyi bokeh etkisini en büyük sensörlü makine verir. Bu optik bir kanundur. Ancak bu sizin hiç bokeh etkisi veremeyeceğiniz anlamına gelmez. Elinizde HS10 gibi tele zoom özelliği olan bir makine var. Şöyle yapın. Makineyi a moduna alın. Zoomu sona dayayın. F değerini en küçük değere getirin. Yani diyaframı mümkün olduğu kadar açın. Ve nesneye mümkün olduğu kadar yaklaşın. Eğer öndeki nesneyle arkadaki nesne arasındaki mesafe çok yakın değilse yukarıdakine benzer bir etki elde edeceksiniz. Deneyin, eğer yapamazsanız bana özelden mesaj atın. Elimden geldikçe yardımcı olurum.

Tarih: 28 Ağustos 2011, 22:20 - İp: 88.***.**6.87
yigiterdem
yigiterdem (üye)
Manisa / Amatör

hocam iyi günler.mail ben hs 20 kullanıcısıyım.sizin modelde adv. modu var ise yuklarıdaki örnekteki gibi fotoğraf çekmeniz mümkündür.

Tarih: 10 Kasım 2011, 17:55 - İp: 78.***.**6.108
  • 1