piaget
piaget (üye)
Tekirdağ / Amatör

Eos 350d Cf Card Err ?

merhaba. 350d makinamda sandisk 1gb extreme3 cf kart kullanmaktayim. Karti ilk aldigimda herhangi bir problem yoktu fakat daha sonra bazi fotolar yarim cikmaya(iki fotograf birbirine girmis sekilde) ve bazilarida okunmamaya basladi. Card reader a karti taktigim zaman bazen karti okumuyordu alet.okumayinca makinaya taktigim zaman "cf card err" yazisi cikiyordu. fotograf makinasindan format attiktan sonra duzeldi bir iki kere . daha sonra baska reader a taktim karti yine aynisi oldu. bu sefer makinadan format attiktan sonra fotograflari yaziyor ama makinayi kapatip acinca tekrar "cf card err" yazisi cikiyor. yani bu sefer hepten gitti sanirim benim anlamadigim bu problemler fotograf makinamdan mi yoksa hafiza kartindan mi kaynaklaniyor. nedir bu cektigim ya makinadan sogudum valla .

Tarih: 25 Kasım 2006, 11:15 - İp: 85.***.**9.175
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Bence hafıza kartın bozulmuş, bi yerden herhangi bi cf kart bulunup bidenense daha iyi olur eğer varsa bi arkadaşında eşinde dostunda bi dene derim makinede bişey olucağını sanmıyorum herhangi bi fotoğrafcıya gidip kartı ve makineni test edebilirsin mesela...

Tarih: 25 Kasım 2006, 12:59 - İp: 88.***.**0.251
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Kartı taktığınız yuvaya bakarmısınız, belki ayaklardan yamulmuş olan vardır o sebeptende Cf kart ERR hatası verir.

Ayrıca düzeltilemeyecek durumda ise CF ünitesi anakart üzerinde dolayısıyla anakart değişecek.Umarım kart bozuktur.

Tarih: 25 Kasım 2006, 13:30 - İp: 85.***.**3.100
piaget
piaget (üye)
Tekirdağ / Amatör

fotograf makinasinda cf girisindeki ayaklarda bir sorun yok . hepsi normal. makinayi aciyorum cf card err yaziyor. format atiyorum karta duzeliyor . foto cekiyorum yaziyor karta sonra on izleme yapabiliyorum makinadan . buraya kadar hersey guzel, ama sonra makinayi kapatip actigimda tekrar cd card err yazisi cikiyor . yani acilista karti okuyamama gibi bir durum var .

Tarih: 25 Kasım 2006, 13:54 - İp: 88.***.**9.190
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Kartınız istikrarlı değil sanırım,aslında marka ve tür seçimi olarak çok iyi sanırım başka bir kartla denemenizde fayda var.

Delkin hafıza kartlarını tavsiye ederim.

Hoşçakalın.

Tarih: 25 Kasım 2006, 14:18 - İp: 85.***.**3.100
  • 1