Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Den Baskı Nasıl Yapılıyor
Sayın arkadaşlarım
Dslr alıcam ama çektiğim fotoğraflar nereye kayıt oluyor sonra nasıl yazdırılıyo flash kartlar ve memory sticklerin fonksiyonları nelerdir
Saygılar
arkadaşım bence sen dslr alma ya. çünkü daha fotoğrafların nereye kaydolduğunu bilmiyorsun. senin için bu taknoloji fazla ben söliyim.
freego kendi bilgilerimle yardımcı olmaya çalışacağım. Dijital makinelerde film yerine hafıza kartları var. Eğer yeni çıkmadıysa toplam 18 tane çeşit olduğunu biliyorum. (Arkadaşta 18in1 Card Reader var çeşit sayısını orada gördüm) Yazdırma olayı yazıcıdan yada fotoğrafçıdan yapılabiliyor. Konu hakkında bilgin olmadığını düşünerekten DSLR al yada alma demeyeceğim, karar kendine ait, yanlız kullanabileceğin makineyi almanı tavsiye ederim.
forumun en dibini karıştırıp buldum bu konuyu
çekilen görüntülerin kağıda bastırılmasının en kolay yolu makineyi teknolojiyi takip eden bir fotoğrafçı dükkanına (tab yapan minilabı olan bir yere) götürüp "içindekileri karta basarmısınız" diyerek eline vermektir..
oradaki yetkili veya bilgili arkadaş makinayı alacak içinden hafıza kartını çıkartacak kart okuyucuya takacak veya varsa usb gibi bir bağlantıyla bilgisayara bağlayacak. Sonra gördüğü ve istediği(niz) foto dosyalarını bilgisayarına kopyalayıp printere yollayacak herhangi bir program aracılığı ile (örnoşotop)
bütün bunlar tamamda benim merak ettiğim BlueToth (doğrumu yazdım bilmem) lu DSLR ler varmı.. bu "bulutut" dosya kopyalamaktan başka işe yarıyormu.. mesela uzaktan kumanda..
freego kartların foksiyonları çekilen resimler karta kayıt olur otomatik olarak o kartla herhangi bir kodak expreess baskı yaptırabilirsin kart sadece hafızadır tıptı bilgisayarın harddiski gibi birşeydir hafıza kartından baskı yaparlar
Avrupada baskı yapmak için özel makinalar var. Hafıza kartını takıp çıktıyı kendiniz alıyorsunuz, sonrada ücretini ödüyorsunuz, oldukça da ucuz 10 cent falan sanırım. Hemen hemen her büyük markette ve teknoloji marketlerinde var. Eminim yakında Türkiyede'de yaygınlaşır.
meraklisi, ben 55in1 kart okuyucu gordum gecen gun
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Tapu Senedi Nasıl Alınır Tapu Müdürlüğü'ne Gitmeden 2024
19 Eki. 2024, 17:01 prodersler
025319 Eki. 2024, 17:01
prodersler -
Atm'den Şifre Değiştirme Ziraat Bankası Bankkart
02 Eki. 2024, 18:50 prodersler
022302 Eki. 2024, 18:50
prodersler -