Fotoğrafçılık Forumları
Diyelim Ki Mühendissiniz...
Merabalar;
Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. Diyelim kifotoğraf makinesi üreten bir firmada mühendissiniz...
Fotoğraf makinesine eklemek isteyeceğiniz yeni özellik ne olurdu?
Mpeg 4 video, ıs, kalem pil.
onlar zaten var olmayan birsey eklesek
kablosuz baglantı olabilir biraz net ve msn fena olmazdı
soğan soyma özelliğinin olmasını isterdim...(kahrolsun gözyaşartıcı soğanlar)
Atlas varda hepsi bir arada yok. Orda burda.
haklısın abicim
japon kızından bri kullanma kılavuzu olarak hediye etmek gerekir.
PArdon ben muhendis olucam dimi. Japon kızlardan şeyapardım. Kule.
Yok o da olmadı. Makinada vcd yeri olsun. Ben hafıza kartlarını sevmiyorum. cd ye kaydetsin.
Şaka makada ben muhendis olsaydım gece jilet gibi çeken bir şey eklerdim. Gec gunduz farkı kalmayacak. Beklemek yok. iso denen zıkım yok. Bas cek..
28-504 objektif kordum, 1600 isoya kadar cıncık gibi çekmesini sağlardım mp3 ve radyo çalmasını sağlardım. hafıza kartının yanına birde sim kart yuvası kurdum. kulaklığı takıp telefon niyetinede kullanmak için.
Yok yok olsun derim :D
Burada gördüğünüz bir pentaprizmanın "refleks" aynadan prizmanın alt yüzeyindeki buzlu cama düşen görüntüyü nasıl vizöre ilettiği:
(Pentamirror denen şey de aynı şekilde çalışıyor)
Dikkat ederseniz prizmanın bir yüzeyi hiç kullanılmıyor. Bu kullanılayan yüzeye alt yüzeydeki buzlu camı görecek şekilde ucuz bir "webcam" tarzı birşey yerleştirilebilir, yakalıdığı görüntü LCD ekrana aktarılarak "Lıve View" özelliği gayet ucuza elde edilebilir.
Buzlu camı dik görmemekten kaynaklanan geometrik bozulma elektronik olarak neredeyse maliyetsiz düzeltilebilir.
Ayrıca LCD, bazı DSLR-like makinalarda olduğu gibi dışarı açılacak şekilde yapılırsa kalabalık ortamlarda veya akrobasi gerektiren durumlarda vücudu garip şekillere sokmadan kolayca fotograf çekilebilir.
#antika' tarafından 14.05.2007 02:36:24 tarihinde düzenlendi.
Ben zaten mühendisim ama işim fotoğraf makineleri değil
Öyle olsa geleneksel slr yapısının dışına çıkmayı göze alıp, ele daha iyi oturan, sarsmadan tutabilmeyi mümkün kılan bir body tasarlardım.Mesela tabanca gibi, kabzalı bir uzantısı olur makinenin.Tele objektifi de takınca tüfek olur, tripodsuz nişan alır çekersin.
İlgili olabilecek konular
-
İzmirde Fotoğraf Makinası Tamiri
04 Ağu. 2008, 21:03 tanyeri
112744611 Ağu. 2024, 16:36
medicuscurat -
-
Emekli Dijital Kimlik Kartı Oluşturma E Devletten
09 Tem. 2024, 03:41 prodersler
031409 Tem. 2024, 03:42
prodersler -
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi