Fotoğrafçılık Forumları
Diyafram Problemi
Ben fotoğraf çekimlerimi daha önce kompakt fotoğraf makineleri ve Zenit ET yardımı ile yapıyordum. Zenit fotoğraf makinesinde diyafram, iso vb. ayarlar manuel olduğu için gayet rahat yapabiliyordum ayarları.Fakat şimdi başlangıç makinesi olarak bir PANASONIC Lumix FZ-7 aldım. Bu makinedeki Diyafram ayarlamalarını bir türlü bulamadım bana bu ürünü kullanan bir arkadaş yardımcı olabilir mi?
A modundayde joysticki (ekranın sağ üst köşesine yakın kumanda) aşağı/yukarı yaparsanız, diafram değişir, seçtiğiniz diaframa göre makina perde hızını otomatik ayarlar.
S modundayde joysticki (ekranın sağ üst köşesine yakın kumanda) aşağı/yukarı yaparsanız, perde hızı değişir, seçtiğiniz perde hızına göre makina diaframı otomatik ayarlar.
M modundayde joysticki (ekranın sağ üst köşesine yakın kumanda) aşağı/yukarı/sağ/sol yaparsanız, hem perde hızı değişir, hem de diafram (mod değiştirmek için sağ/sol, ayar için aşağı/yukarı)
P modundayken makina hem diaframı hem de perde hızını kendisi ayarlar. Denklaşör yarım basılıyken aşağı/yukarı yaparsanız değişik diafram/perde kombinasyonlarına ayarlayabilkirsiniz.
Bilgi :
http://service.us.panasonic.com/OPERMANPDF/DMCFZ7.PDF
tartışmalı seçim yapmışsınız, umarım çok para gömmemişsinizdir. Sizin durumunuzdaki birisi için başlangıç makinası DSLRdır.
Biliyorum, çünkü ben de aynısınıı yaptım, 5-6 sene önce FZ5 almıştım, iyi de para gömmüştüm, sonra bir sene bile dayanamayıp DSLR edinmiştim. Akacak kan damarda durmuyor maalesef.
Herşeye rağmen hayırlı olsun.
Tamam anlatımınız için teşekkür ederim öğreniyorum yavaş yavaş.
Makine seçimine gelince çok para yatırmadım 1 sene kadar bunu kullanıp Nikon veya Canonun üst modellerine geçmeyi düşünüyorum zaten. Görüşünüz için ayrıca teşekkür ederim
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
2107528 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
-
D5200 + Helios-44-2 Sonsuza Netleme Problemi
21 Eki. 2020, 15:55 aeozkan
0172121 Eki. 2020, 15:55
blacktower26 -