Fotoğrafçılık Forumları
D90 Diyafram Ayarı Nasıl Yapılır?
arakadaşlar yılbaşında bir otelde iç mekan çekimleri yapacağım. Ama diyafram ayarı nasıl yapılır bilmiyorum, amatörüm ve derinliği olan fotoğraflar çekmem lazım.Demek istediğim bir insanı çektiğimde arkasıda insan gibi net çıkacak. bunu yapmak istiyorum ama olmuyor arkası hemen bulanıklaşıyor. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
diyafram ayarı psam modlarında öndeki tekerleğin çevrilmesi ile yapılır.arka planı etkileyen faktör sadece diyafram değildir zoom da etkiler 50mm üzerinde bir zoomda f11 gibi bir değere çıkmalısınız ki buda size yüksek ışık kaynağı gerektirir.tepe flaşı işinizi kolaylaştırır.dahili flaşla biraz işiniz zor
#kacar1' tarafından 26.12.2009 14:36:52 tarihinde düzenlendi.
bu arada lensim tamron af 70-300 mm ve zoom kullanmadan çekim yapacağım biraz daha benim gibi bir aceminin anlayacağı cinsten yazarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
iç mekanda 70mm fazla ama...
zoom yaptıkça arka planın bulanıklaşması artar.(mm arttıkça)
çekilen objeye yakın olmak arka planın bulanıklaşmasını arttırır.
ve kapalı (sayısal olarak büyük)diyafram kullandıkça makinenin ışık hassasiyeti azalacaktır(fotoğraf daha karanlık çıkcak) ve perde hızını(enstantene) düşürmek gerekir(daha aydınlık olması için).(perde hızı düşünce el titremesi fotoğrafta belli olur.haraketli cisimler de net çıkmaz). aşırıya kaçmadan iso yu yükseltmek gerekir. flaş kullanırsanız daha yüksek perde hızı-diyafram kullanabilirsiniz ama flaşın etki alanı dışında kalan yerler daha karanlık çıkar.
"kacar1" ın biraz daha sadeleştirilmiş-eklenmiş hali...
benim zaten anlayamadığım konu perde hızını nasıl düşürebilirmim teşekkür ederim cevaplarınız için
iki tekerlek var biri diyafram için diğeri perde hızı için... manuel (m) moda getirirseniz...
#umut1993' tarafından 26.12.2009 15:16:02 tarihinde düzenlendi.
Eyvallah kardeşim şimdi daha. Çok Teşekkür Ederim Yılbaşı gecesi beni kurtardın
rica ederim daha bir ay olmadı ön tekerleği öğreneli. ben kompak makine kullanıyorum öğretmenimin d90 vardı diyaframı ayarlıcak yeri bulamamıştım...öndeki tekerleği fark edememişim...
Kusura bakmayın ama fotografçılıktaki bu seviyenizle , hele hele 70-300mm gibi bir objektifle yılbaşı gecesi insanları fotoğraflayacaksanız Allah size kolaylık , fotograflanan insanlara da sabır versin . Insallah para kazanmayı dusundugunuz profosyonel bir çekim değildir .
70 mm ( tele ) ile gruplaşan insanları nasıl kadraja sığdıracak , sığdırsanız hangi mesafeden çekecek , çekseniz flashın o mesafeyi aydınlatmasını nasıl sağlayacaksınız ?? Ustelik bir de diyaframı kısabilmek istiyorsunuz alan derinliği için ....
eğer bu işi pro yapçak olsam ve para kazanacak olsam emin olunuz ki öğrenirdim. ben insanları değil süslemeleri çekeceğim arşiv için. dövseydiniz daha iyiydi. şunu biliniz ki tasarımda iyiyimdir ve tasarımlarım ulusal gazetede çıkıyor hadi bye
arkadaşlar gerçeğini söylüyor ve yardımcı olmaya çalışıyorlar. 70mm de açı çok dar olur. ki 50mm f1.8 prime lens le insanları bile sıgdıramıyorum 18-135 kit lensimi takıp 18mm ile çok rahat sıgdırabiliyorsun. sadece 70-300 lens bulundurman biraz dusunduruyor... en son alınacak lenslerden biridir. açık konuşayım hemen alabileceğin para varsa 18-55mm nikkor lens al (vr siz) ucuza geniş açı lense sahip olursun.... kolay gelsin 70-300 le
İlgili olabilecek konular
-
-
Klima Soğuk Ayarı Nasıl Yapılır Klimayı Soğuğa Aya
12 Tem. 2022, 00:38 prodersler
0101012 Tem. 2022, 00:38
prodersler -
İki Bilgisayarı Uzaktan Bağlama Uzak Masaüstü Uygu
11 Kas. 2019, 11:59 prodersler
0153811 Kas. 2019, 11:59
prodersler -
Bilgisayarımızda Mutlaka Olması Gereken Programlar