Fotoğrafçılık Forumları
D40 Shutter Problemi
Arkadaşlar iki yıldır kullandığım Nikon d40 makinemde shutter problemi var. PhotoMe programı ile baktığımda 40 bine yaklaştığımı gördüm. Ne yapmam gerekiyor acaba? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Kendinizi yazılı olarak ifade edebilme becerilerinizi geliştirmeniz gerekiyor.
Ben de tam anlayamadim, problem 40 Bine yaklasmasi mi?
Kusura bakmayın, daha öğrenmemiz gereken çok şey var herhalde. Makine ilk açılışta her şey normal gibi görünsede fotoğraf çekmemeye başladı, bu sorun 2-3 dakika sonra uğraşınca düzeliyor ve çekebiliyorum. Ekranında bu defa da ingilizce olarak deklanşöre tekrar basmamı söylüyor. Tekrar basıyorum, perdenin tekrar kapanma sesi geliyor ve otomatik fotoğraf önizleme yapmıyor. Her defasında aynı problemi yapmasa da bu sorunla sürekli karşılaşmaya başladım. PhotoMe programı ile yaklaşık 40 bin fotoğrafa ulaştığımı gördüm.
Acaba bu makinelerin bir çekim ömrü var mı ve varsa tamiratı ne kadar tutar?
Şimdiden teşekkürler.
Kusura bakmayın, daha öğrenmemiz gereken çok şey var herhalde. Makine ilk açılışta her şey normal gibi görünsede fotoğraf çekmemeye başladı, bu sorun 2-3 dakika sonra uğraşınca düzeliyor ve çekebiliyorum. Ekranında bu defa da ingilizce olarak deklanşöre tekrar basmamı söylüyor. Tekrar basıyorum, perdenin tekrar kapanma sesi geliyor ve otomatik fotoğraf önizleme yapmıyor. Her defasında aynı problemi yapmasa da bu sorunla sürekli karşılaşmaya başladım. PhotoMe programı ile yaklaşık 40 bin fotoğrafa ulaştığımı gördüm.
Acaba bu makinelerin bir çekim ömrü var mı ve varsa tamiratı ne kadar tutar?
Şimdiden teşekkürler.
Teknik servise gosterin, buradan ne desek bos.
Okuduğum kadarıyla eskiyen D40 larda karşılaşılan bir durum - fotoğrafı çektikten sonra kurma mekanizması çalışmıyor - sıkışma sebebiyle .
Tamir edilebiliyor - internette meraklıları da tamiri kendinizin nasıl yapabileceğinizi anlatmış (makinayı alttan açarak ) ama mekanizma değişmezse tekrar oluşma ihtimali var anladığım kadarıyla ...
Yorum yazan değerli arkadaşlarıma teşekkürler, makinaya servis yolu göründü gibi, yeni 50 mm 1.8 almıştım, artık tamirden sonra çekime devam...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
2107528 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
-
D5200 + Helios-44-2 Sonsuza Netleme Problemi
21 Eki. 2020, 15:55 aeozkan
0172121 Eki. 2020, 15:55
blacktower26 -