Fotoğrafçılık Forumları
D 90 Netlik Problemi
merhaba arkadaslar.
makinami normal dis otamda ve heryerde kullaniyorum gayet de memnunum ama dun bsey farkettim pencere onune siyah perde astim onunde model cektim modelin elbiseside siyahdi. isik olarak pencereden gelen isik yeterliydi manuel mod da cektim bi turlu netlik alamadim. otomatik mod a aldim yine netlik yok siyah perde onunde netligi saglayamadim. normalde super bir makina ama bu sorunu cozemedim. yardimci olursaniz sevinirim.
Merhaba ...
Öncelikle derinlik kazandır OBJE'ne
Başkalarının ne dediğine değil ne yaptığına bakarım
1968 den beri fotoğraf çekiyorum
Önce FOCUS LED çalışıyormu SİYAH renkte buna bak
daha sonra FOCUS MOTORUN DURUYORMU...bak...
MOTOR DURDUĞUNDA ( sehpada ) net görüntü varmı... bak
ve bir kare çek ama....çekmeden önce iki ışık hazırla mankenin iki tarafına
İlk SİYAH üzeri SİYAH Kareyi çektikten sonra
İki taraftaki ışığı arka SİYAHA ver ve aynı kareyi MANKEN oynamadan tekrar çek ve karşılaştır...
olur ya makinanın SİYAH değeri bozuk olabilir...
yani KIRMIZI ve YEŞİL sarkması ( KAYMA ) olabilir
bir dene bakalım...
görüşürüz...
Evet, Istanbul-f , kesin kırmızı-yeşil kaymasıdır . Nereden buluyorsunuz bu incileri ? %100 fokusta da oluşan, renk kaymalarının fokus ile ne alakası var ?
Varsa nasıl düzeltilir , kırmızı-yeşil kayması söyler misiniz ? Eh bilelim madem netliği bozuyor .
Aynı şekilde , D90'da hatalı olan " siyah değeri " nasıl ayarlanır , bir anlatır mısınız ??
----------------------
Arkadaşın sorununun fokus değil yüksek ISO gürültüsünün doğurduğu netsizlik/görüntü bozukluğu olarak belirlemiştik - malum sonradan ISO 3200 kullandığını belirtti
Paperman,
siyah uzerine siyah kare çekilince heyecanlanırsın ellerin terleme yapar ve makinenin gövdesinin siyahı kayar.
Önce ellerini yıkarsın, sonra makineyi... siyah ayarı yerine gelir.
Ancak bu ayarı yaparken siyah Led'e dikkat etmezsen bu defa yeşillerin kırmızıya sarkar. İşte bu çok tehlikeli olur, sarkık makinenin PLL ayarı hayatta tutmaz, fokus moturu hiç durmaz. Kuş sesleri ovalara yayılır.
Tamam mı ?
Öncelikle FDiker'den rica edeceğim , lütfen Sayın istanbul_f'nin dediklerini silmesin . İlerde çok kullanabileceği bir kaynak ( arada bir yazdığı forumdan inciler bölümüne ) geçen sefer yazılanlar gibi badem olmasın.
Sayın Demirhan ,
Siz de hiç anlamamışsınız - siyah üzerine çekim yaparken polarize filtre kullanmak gerekir - kırmızılar yeşile kaymasın diye. Yoksa zamanı belirleyemezsiniz .
Bilirsiniz polarize filtre geceleri keskin görüş ve netlik sağlar, ve fotoğraflara 3 boyutluymuş gibi derinlik katar .
-------------------
Konu dışında olanlardan , çevreye verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz - kabul edersiniz ki pek yaptığımız bir şey değil .... Ama çok durağan forumumuza arasıra böyle renk katılınca tutamıyoruz kendimizi ...
edit : Fokus motorunu stop ettirmemeye dikkat etmek lazım - yoksa marş basmayabilir makina uzun süre açık kalırsa ...
#paperman' tarafından 06.08.2010 01:08:25 tarihinde düzenlendi.
siz degerli ustadlara bir sorum olacak,
danıstıgım bir buyugum, polarize filtrelerin sadece full frame makinelerde işe yaradıgını diger makinelerde sensorun sekizgen oldugunu, bu yuzden vizorden bakarken diger gozumuzu kısmazsak kör olma tehlikesi oldugunu soyledi.
şimdi soruma geleyim.
ben ustune 30 faktor gunes yagı surdugum mavi renkli lenslerimi kullanarak polarize etkisi yaratabilirmiyim.
birde makinenin kendi flaşını gerektiginde defibrilator olarak kullanmamızı saglayan bir yazılım varmış sanırım, bununla hayat kurtarabilirmiyim? aldıgım dualarla cennete gidebilirmiyim? cennetin ısık kosullarında ne tur filtre kullanmak mantıklı olur.
bu konuda bilginiz ya da bana onerebileceginiz site varmıdır?
"""""siyah uzerine siyah kare çekilince heyecanlanırsın ellerin terleme yapar ve makinenin gövdesinin siyahı kayar.
Önce ellerini yıkarsın, sonra makineyi... siyah ayarı yerine gelir.
Ancak bu ayarı yaparken siyah Led'e dikkat etmezsen bu defa yeşillerin kırmızıya sarkar. İşte bu çok tehlikeli olur, sarkık makinenin PLL ayarı hayatta tutmaz, fokus moturu hiç durmaz. Kuş sesleri ovalara yayılır.
Tamam mı ? """"
Anladım ki bazı şeyler bayağı komik geldi sizlere
o zaman zahmet olmaz ise bir cevap alayım
kullanıdğınız makineleri ve yılları yazıverin bir zahmet...
liste olarak...
eğer BİLİYOR İSENİZ hangileri PASSED idi onlarıda yazın
Görüşmek üzere
Benim bugüne kadar kullandığım bütün makineler PASSED marka. Hepsinin üstünde PASSED yazıyor.
Istanbul_f,
yazdıklarınız gerçekten komik geldi,
Böylesi müstehzi yazılar yazmak pek hoş değil , ama sizi uyarmıştım bir başka forum başlığında. Burada öğrenmeye çalışan kişiler var, abartılı yanlışlara müdahele etmek durumunda kaldık.
Sorunuza gelince, konuyla ilgisini kuramıyorum, daha çok makine kullanmış olmak veya daha eski olmak ne ifade edecek ? Burada bir iki yıldır fotograf çeken, ama tekniği ve fotograf kalitesi çok ileri düzeyde kişiler var. Onlardan daha önce başlamış olanlardan fersah fersah ilerdeler.
Ama sizin için yazmış olduklarım hatırına isteğinizi yerine getirmeye çalışayım.
Kullandığım her makineyi hele yıllarını çetele olarak tutmadım, inanın hepsini hatırlamama imkan yok. Şu anda sadece 8-9 analog makinem duruyor. En sevdiğim makine olan Nikon F Nazmi ustada bakımda.
Evde bulabildiğim analog makinelerin fotografını ekliyorum. Bunların dışında Miranda, Minolta, Asahi-Pentax, Canon, Nikkormat, Minox, Mamiya, Zenza-Bronica, Olympus, Zenit, Rollei gibi bir çok makineyi kullandım. Bir kısmı satıldı, bir kısmı çalındı, bir kısmı hediye edildi. Bir kısmı ise ödünç alınmıştı.
Digital makinelere gelince Canon eos 400d, 500d, 20d, 5d ve 5dMarkII. Lensleri sorarsınız.. Çok var, 17 ve 24 TS-e, bunların dışında 12mm den 500mm ye kadar.
Not: Ben sizin makinelerinizi ve geçmiş tecrübenizi gerçekten merak etmiyorum. Lütfen zahmet etmeyin.
istanbul_f cok guzel kafa bulmussun gibime geliyor!
Gaijin , bir site önereceğim ama burada reklam olur diye yazamıyorum
istanbul-f , sizin için sanırım kilometre önemli - ben de 34 yıl desem de makinaları sıralamasam ? Sınıfım da Amatör .... Çok merak eden / çok okuyan , ispat/belgesi/testi olmadan söylenenlere , bilgisi olmadan fikri olanlara nanmayan cinsten .
Önemli olan fotoğrafçılıktaki yıl sayısı değil , kendinizi o süre içinde okuyarak,araştırarak nasıl bilgilendirdiğiniz. Sn.Demirhan'ın da dediği gibi bu sitede sadece 2-3 yıldır bu işin içinde olmasına rağmen elektronik / DSLR teknik bilgileri bizden çok daha iyi olan gençler var . Zehir gibi 35 yaşında doktorlar olabilirken , aynı zamandai , 40 yıl önce aldığı eğitim sonrası hiç bir şey okumamış,tıptaki ilerlemelerden bihaber dinozorlar olabildiği gibi ( bildikleri bir kaç ilacı yazar geçer )
Sizin maalesef profosyonel fotoğrafçı ve bir de sanırım tamir işinde olmanız durumunuzu vahimleştiriyor . Allah size digital makine tamir etmeye getirenlere sabır versin . Maalesef burada yazdıklarınız hiç bir teknik kaynağa/belgeye dayanmayan , kulaktan duyma/kafadan atma şeyler .
Mesela bu forumda S1500 pil için yazdıklarınız :
" Makine yi en hızlı bekleme moduna al ki....
Pil kullanmasın BOŞTA "
Bir açıklar mısınız şu "hızlı bekleme " modunu veya "boşta " pil kullanmamasını ( boş vitesli makinalar mı çıktı acaba ? Fokus motoru stop etmesin filan diye hani )
İlgili olabilecek konular
-
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk
020015 Kas. 2024, 13:35
miratcenk -
4x6 Vesikalığı 10x15 Kağıda Action
25 Eyl. 2007, 23:47 adzs
171722231 Eki. 2024, 14:09
mucahit2331 -
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu