dwrm
dwrm (üye)
Ankara / Amatör

Caon 60d/550d Arasında Kararsızım?

herkese merhabalar.ilk slr makinam olacak.fiyat ortalaması aynı sanırım(amerikadan gelecek ürün).kit lens farklılığı var sanırım ama çokda düşündürmüyor beni bu konu.börtü böcek işine gieceğimi düşünmüyoru ilk başta manzara portre düşünüyorm sizce hangisini tercih etmeliyim ve neden/görüşleriniz benim için önemli,teşekkürler.
bu arada yeni katıldım aranıza herese merhaba ben murat umarm uzun yıllar beraber oluruz

Tarih: 17 Eylül 2010, 17:18 - İp: 188.***.**6.235
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

merhaba murat.
550d+18-55 kit lens almanı tavsiye ederim.

sonrasında 50mm f:1.8 gibi ucuz bir lens alıp keyifli fotograflar cekebilirsin.

60d 550d nin sana veremeyecegi hiçbirşey vaat etmiyor.
yeni cıkacagı için (daha piyasada degil) bir muddet daha gereginden pahalı olacaktır.
bu denli fiyat farkıda fotograf kalitesine yansımayacaktır.
acıkcası kullanmayacagın ihtiyacın olmayacak ozellikler yuzunden gidip fazladan para vermeye luzum gormuyorum.
aradaki farkın kaliteli lense yatırılması herzaman cok daha dogru bir hareket olur.

ancak makine ve lensin sınırlarını kesfetmeden lens almanıda tavsiye etmem.

Tarih: 17 Eylül 2010, 19:40 - İp: 88.***.**8.140
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Canon 60d sanirim biraz daha elime otursun,daha hizli ve hizli olmami sagliyacak kolayliklari sunan tus dagilimina sahip olsun ve makina icinde resimleri islememe olanak versin diyen biraz daha orta sinif kullanicilara hitap ediyor.Sensorleri bakimindan resim kalitelerinin benzer ozellik gosterecegi asikar oldugu icin ,kisitli butce ile Canon DSLR lar icinde tabiki en ideali su anda.Ben acikcasi tum resimlerimi RAW formatinda ceken birisi olarak(Anlayisim sudur;Malzemeyi elde edebilecegin en iyi sekilde elde et ve daha sonra istedigin gibi pisir)makina icinde RAW dosya islenebilmesi hosuma gitmedi degil.Ekran da oynar baslikli gillette gibi kullanisli aslinda ama cokta taktigim bir konu degil acikcasi.Birde her yeni cikan modelde islemci uzerinde yeni programlama trikleri ile ISO performansinin biraz daha iyi olabilecegini dusunuyorum.

Tarih: 18 Eylül 2010, 17:08 - İp: 221.***.**6.23
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Gaijin'in dediği gibi, daha ucuz makine ve daha kaliteli lenslerle daha tatmin edici sonuçlar alabillirsiniz.. son kararı tabiki siz vereceksiniz ama, aşağıda bulunan linki okumanızı tavsiye ederim..

"Badboy79tr"nin yazdığı bu yazıyı okuduktan sonra karar verebilirsiniz..

Tıklayınız..

Bu yazı ihtiyaçlarınızı daha net ortaya koymanıza yarayacak, ve paranızla, hobinize en iyi şekilde yatırım yapmanızı sağlayacaktır.

Tarih: 19 Eylül 2010, 04:44 - İp: 58.***.**8.227
dwrm
dwrm (üye)
Ankara / Amatör

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.550 de karar kıldım.lens olarakta 55*250 düşünüyordum ama belemelimiyim acaba,yani makinaya alısınacya hedefimi belirleyesiye kadar?birde 50mm lik lensi zoomda kulanabilirmiyim yani zoomuda neden taktım bilmiorm yani en fazla karsı caddedeki bir an yakalamak isterim yada evi yada manzarayı_55*250 portre çekimi olabilir mi ve evde kullanabılır mıyım yoksa kitlense takçıkar mı yapmalıyım..çook teşekkür ederim tekrar.

Tarih: 19 Eylül 2010, 21:03 - İp: 188.***.**7.67
dwrm
dwrm (üye)
Ankara / Amatör

birde amerka ile italya fiyatları aynımıdır ? şöyleki arkadaşm amerikadan800 dolara almıstı 550d yi-??

Tarih: 19 Eylül 2010, 22:41 - İp: 188.***.**2.240
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Amerika ucuzdur ama Japonya daha ucuz.Avrupada fiyat biraz kaziga donusuyor ama Turkiyedeki gibi kazik yemesini seven millet yoktur dunyada...

Tarih: 26 Eylül 2010, 05:59 - İp: 221.***.**6.23
mitralioz
mitralioz (üye)
İstanbul / Amatör

Amacımda 60D vardı fakat dün itibariyle 550D'yi aldım sağlam takviyelerle ben 7D standardına getirmeye çalışıyorum ki yabancı forumlardan aldığım bilgiye göre yarı profesyonel olan bu alet lens takviyeleriyle profesyonel dereceye getirilebilmekteymiş

Sadece 18-55 IS kit ile biraz takılıp bana en uygun olan lens için para biriktirmeye başlayacağım

Tarih: 5 Mart 2011, 12:42 - İp: 77.***.**2.218
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

550D nin sensorune ekleme yapılarak FF haline de getirilebiliyor.. 7D yi de geçer o zaman..

Tarih: 10 Mart 2011, 18:31 - İp: 78.***.**2.156
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

60 D demiştim. Ama siz 550 d nizi almışsınız.
Hayırlı olsun...

#ercan43' tarafından 10.03.2011 20:01:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Mart 2011, 19:59 - İp: 217.***.**1.162
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Amacımda 60D vardı fakat dün itibariyle 550D'yi aldım sağlam takviyelerle ben 7D standardına getirmeye çalışıyorum ki yabancı forumlardan aldığım bilgiye göre yarı profesyonel olan bu alet lens takviyeleriyle profesyonel dereceye getirilebilmekteymiş Sadece 18-55 IS kit ile biraz takılıp bana en uygun olan lens için para biriktirmeye başlayacağım

Yarı profesyonel olan o aleti lens takviyeleriyle profesyonel seviyeye getirirsin de yarı amatör olan kendini bilgi takviyeleriyle profesyonel seviyeye getirmedikten sonra bir işe yaramaz.

Tarih: 11 Mart 2011, 15:21 - İp: 213.***.**5.242
  • 1