Fotoğrafçılık Forumları
Canon Eos 300d’deki ’’error 99’’
Canon eos 300D kullanan arkadaşlar varsa bana yardım edebilirmisiniz??
Fotoğraf cekerken perde açılıp kalıyor ve çekim gerçekleşmiyor.Ekranada
''errror 99'' raporu geliyor.Şimdiden teşekkürler...
tahmin edeyim: stüdyoda, senkronize kızağı kullanarak makinenizi paraflaşa bağlıyosunuz...
paraflaş üzerindeki elektrik kaçağı makinenizi çalışmaz duruma getiriyor...
senkronizenin bağlı olduğu paraflaşın, fişini ters çevirip tekrar denediğinizde, aynı durum devam ederse.. senkronize kablodan vazgeçip, triger flaş kullanmanız gerekecek..
kablodan vazgeçemem derseniz.. buradaki linke tıklayın
sayfasındaki senkronize pabucunun neden o kadar pahalı olduğunu sormak gerekir... bu karşılaştığınız durumu düzeltmek için...
hayırlı işler dilerim...
merak ettim.. acaba, fişi ters taktığınızda , sorun düzeldimi..
yoksa devam ediyormu?..
(belkide hiç senkronize kullanmadan hata oluşuyor.. daha fazla açıklama gerekebilir)
bir ihtimal daha: pili söküp tekrar takmanız gerekebilir.. veya lensinizin elektrik kontak noktaları iletkenliğini yitirecek bir şeye maruz kalmıştır...
#mete007' tarafından 03.12.2006 15:48:45 tarihinde düzenlendi.
Yardımınız için teşekkür ederim. Makinayı sütüdyoda deil dış çekimlerde kullanıyorum. ayrıca harici flaş takılı deil, kendi flaşını kullanıyorum. Tahmin edebileceğiniz başka bir sorun olabilir mi?
merhaba
bahsettiğiniz sorunu aynı makine de bende yaşadım.
yeni aldığım bir sigma lens ile aynı sorunu yaşıyordum ancak diyafram ayarını manuel yapınca bazı aralıklarda sorun olmuyordu . daha sonra bu durumun lens ile ilgili olduğunu öğrendim eğer lensinizi değiştirirseniz sorun çözülecektir diye düşünüyorum.
makinenizin perde ömrü bitmiş olabilirmi ?
kaç çekim yaptınız acaba ?
merhaba inblue sorun tahminimce manuel eski elnslerden kullanıyosun o sebeple bir süre çekim yaptıktan sonra hata verir kapatıp açarsın bir iki kare çeker sonra yine aynı hatayı verir errror 99 un sebebi manuel makineler için kullanılan lensleri kullanman
sanırım sorun budur
iyi çalışmalar dilerim
Merhaba
errror 99 hatası,çok da önemli değil..Pili çıkarıp yeniden takın düzelir..Eğer hala yapıyorsa,objektif makine ile iletişim yapamıyordur..objektifi söküp yeniden takın..
Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Galiba sorun lens in makina ile olan iletkenlik arızasından kaynaklanıyor, objektif i değiştirebilirsem büyük ihtimalle sorun kalkacaktır umarım. Herkese kolay gelsin....
Teşekkürler yardımlarınız için.
yahu bende de o sorun bir kere çıkmıştı o da objektif tam oturmadığı için öyle bir hata vermişti istersen bi kontrol et derim ben
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079030 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
083926 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm