Fotoğrafçılık Forumları
Canon 450d İle Oyun Çekmek
meraba arkadaşlar ben yaklaşık 4 gün önce canon 450d mi aldım .Fotoğraf konusunda çok bilgim yok aslında ama işte araştırmaya başladım bazı terimleri felan öğrendim.Bugun akşamda bir tiyatro oyununa gideceğim ve kendimi geliştirmek için orda çekim yapmak istiyorum.Oyuncular arkadaşım olduğu için sorun olmayacağını söylediler.bu arada makinemi felan da yazayım
-canon 450D +kit lens
-tripod
-cokin uv filtre
var
bana aklınıza gelen dikkat etmem gereken şeyleri söylerseniz sevinirim.Biliyorum çok harika şeyler çıkmayabilir ama işte böyle böyle geliştireceğime inanıyorum.
#simterut' tarafından 24.07.2009 17:16:05 tarihinde düzenlendi.
bence yapacagın tek şey..
diyaframı en açık seviyede tutup.
iso arttırmak ve
hızlı bir enstantane ayarı seçmek yani 1/500 ve üzeri
beyaz ayarını dogru yapmak.. ve çok karanlık değil se flaş kullanmamak ..
çünkü flaş ortamdaki ışıklarla beraber fotografta patlamalara neden olabilir.
Neden hızlı perde hızı anlamadım ...Kaçan,uçan bir şey yok ki ?? Zaten ışık(sızlıkla) yarışıyor olunacak o ortamda .... En açık diyafram ve 1/60 en fazla ..... 1/30 hatta durağan sahnelerde 1/15 bile yeter . 1/500'e cıkmak demek 3-4 kat fazla ISO gerektirir - o da gereksiz gürültüye sebep olur ... ...
1/ 500 ?
otomobil yarısımı cekiyoruz?
bir karışıklık olmuş...
1/500 ü biraz fazla yazmışım...
gaijin in dedigi gibi araba yarışı çekiyoruz zannettim herhalde.
bu yanlışlıktan ötürü kusura kalmayın...
biraz yüksek enstantene diyinci birden öyle yazmışım galiba...
O ışıkta iyi fotoğraf çıkmayabilir, kendinizi suçlamayın , aslında acemiler de fotoğraf yüklese beraber tartışsak herkes kendini geliştirebilir, galeriye sadece iyi fotoğraflar giriyor.
isoyu arttırın diyaframı en açığa getimeyin çünkü iyi bir alan derinliği yakalayamazsınız çünkü tiyatroda herkes sahnenin tek bi yerinde olmaz ama tek kişi çekerseniz açık diyaframlara getirin... genel olarak 5.6 iyidir
cvp veren arkadaşlar saolun
çekim yaptıktan sonra burdaki cvplar geldi.Artık bundan sonraki oyuna burdaki yazılanlarıda dikkate alacağım.Çok iç açıcı fotoğraflar çıkmadı beyaz patlamaları yaşadım oyunda arka plan siyahtı ve ışık azdı ondan olsu sanırım.Oyun çok görsel değildi aslında artık bidahaki oyuna.Bu arada fotoğrafları upload etmek bende isterim ama acımasızca eleştirlip şevkimi yitirmekten korkuyorum bakalım ilerleyen zamanlarda belki o cesareti bulabilirim
bence de uıpload etmelisin, böylece biz amatörler, neyi yapmamız gerektiğini görürürüz..
tecrübelerinden mahrum etme..
ısık patlaması diyaframı yada enstantaneyı gereginden dusuk tutmandan kaynaklanmıstır..
eger hareket nedeniyle fluluk olusmadıysa enstantanen uygun degerdedir diyaframı kısarak sorundan kurtulmaya calıs..
spot olcum yaparak daha iyi sonuclarda alabilirsin..butun sahneyı tek bir kareye almak istiyorsan cok faz
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
137118 Eki. 2024, 22:57
mete007 -
Mhrs İle Randevu Nasıl Onaylanır
08 Eyl. 2024, 15:45 prodersler
021308 Eyl. 2024, 15:45
prodersler -
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
299028 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
-