Fotoğrafçılık Forumları
Canon 450d Çözünürlük?
merhaba ben yeni başlayanlardanım canon 450d aldım 2. el ama çözünürlük hiç 12 mp gbi diil acaba bn mi ayarlayamadm yoksa ürün spot flnsa böle sorunlar oluo mu? başlar başlamaz hevesm kırıldı yardımcı olursanz çok sevnrm
12mp goruntu nasıl oluyor acaba?
megapiksel goruntunun boyutuyla alakalıdır,kalitesiyle degil bu bir..
450d dediginiz makine suanda en iyi goruntu kalitesine sahıp giriş seviyesi dslr lerden birisi bu iki..
sorunu makinede degilde kendinizde aramanız daha dogru olur buda üç..
hevesinizin neden kırıldıgını anlamadım,fotografcılık bukadar kolay birşey olsaydı,herkes fotografcı olurdu..
nie bu kdr sert çıktıınızı anlayamadm sorunun bende olabiliceini de söledm, yeni olduumu da. tepkiniz çok saçma.
fotoğrafçılık için kolay demedim zaten herşey emek ister sadece sorunumu çözmeye çalışıodum ben, resmen tartışmak için yer aramışsınız. canınızın sıkıntısını başka şeylerle gidermenizin çok daha mantıklı olacağı kanısındayım.
başlarken kimseden yardım almamışsınızdır, yanlışlarınız olmamıştır eminim, desteğiniz için teşekkürler!!
#queen13' tarafından 17.09.2009 03:22:17 tarihinde düzenlendi.
queen13 merhaba
makinenizin çözünürlüğünü şöyle anlayabilirsiniz
hemen bir kare fotoğraf çekin, ve
bilgisayarınızda photoshop programında veya makinenizin kendi porgramında fotonuzu açın;
ps'de açıp bakıyorsanız "image" menüsünden "image size" bölümüne girin fotoğrafınız boyutu orada
piksel olarak şöyle yazmalı: 4272 x 2848. ve bu rakamları çarparsanız 12 mp.'lik bir fotoğrafınız olduğunu görürsünüz
eğer rakkamlar şöyle ise 2256 x 1504 (3.5 mb.) bu da sizin istediğiniz çözünürlükte çekmediğinizi gösterir...
450D çok güzel bir makinedir, makinenizi güle güle kullanın
makinenin resim kalitesi ayarlarını MENÜ ye girerek QUALİTY bölümünden yapabilirsin .
mrb. thrclk
ben de hiç canon dslr kullanmadığım için queen13'e biraz uzun yollu bir çözüm yazdım
sanırım kendisi de dslr kullanmaya yeni başlıyor
elbette her makinede kalite ayarlarından çözünürlük ayarlanabilir...
merhaba rocktrak
dslr kullanmaya bende yeni başladım hatta ilk olarak fotoğraf makinesi olarak dslr
aldım yazınızda bu yüzden çözümü sunarken bi hata yapmış olabilirim bu yüzdende yorumunuzda eleştirdinizmi yoksa övdünüzmü tam olarak anlamadım ama olsun eleştirdiyseniz bile bunu hiç kırmadan yapabiliyosunuz tebrik ederim
#thrclk' tarafından 17.09.2009 18:08:27 tarihinde düzenlendi.
estağfurullah thrclk
övücü veye eleştirel kelimeler kullandığmı hiç sanmıyorum
siz neden üstünüze alındınız ki
ayrıca sözlerinizden anlıyorum ki siz de bu işe yeni başlıyorsunuz üstelik ilk olarak dslr'den başladığınızı yazmışsınız. umarım zorluk çekmezsiniz.. bu, yoğun heves, şevk, azim isteyen hobiyi yapmak için kestirme ama zorlu (bence) olan yolu seçmişsiniz...
size de aynı dileklerle makinenizi güle güle kullanmanızı dilerim. selamlar...
dediğiniz gibi zorlu olanı seçtim sanırım. ama bu zorluk bana bi direnç kaynağı olur inş. çok teşekkür ederim. Saygılar
arkadasın bir algılama sorunu var sanırım rocktrak, herseyı saldırı olarak almasının en basit acıklaması bu..
nereden cıakrdınız sert bir cıkıs yaptıgımı anlamadım, sordugunuz sorulara madde madde cevap vermişim..
aklınız sıra alaycı uslupla cevap vermeden once okudugunuzu anlamanızı onerırım.
tartısma arayan tek cumlemi bir yazsanız surayada bilsek neymiş.
hiç 12 mp gbi diil
cevap:12mp goruntu nasıl oluyor acaba?
megapiksel goruntunun boyutuyla alakalıdır,kalitesiyle degil
450d aldım....ürün spot flnsa böle sorunlar oluo mu
cevap:450d dediginiz makine suanda en iyi goruntu kalitesine sahıp giriş seviyesi dslr lerden birisi
acaba bn mi ayarlayamadm
cevap: sorunu makinede degilde kendinizde aramanız daha dogru olur
başlar başlamaz hevesm kırıldı
cevap:hevesinizin neden kırıldıgını anlamadım,fotografcılık bukadar kolay birşey olsaydı,herkes fotografcı olurdu
merhaba gaijin
kusura bakmazsanız üslubunuzu ben de biraz tatlı sert buldum şöyle ki;
yazınızda madde madde, adeta karagöz-hacivat diyalogları gibi yazdığınız bir, iki ve üçüncüde de karagöz'ün tos vurması gibi 'sorunu kendinizde aramalısınız bu da üç' şeklindeki ifadeniz bu 'acemi' arkadaşı yadırgatmış olabilir...
halbuki sizin bu tatlı sert üslubunuzu bilenler bilir...
selamlar, saygılar...
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
078130 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1205919 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0514206 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -
Yongnuo Yn 50mm F/1. 8 Iı + Canon Ef 50mm F/1. 8